Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 2-2: Επεσε το... τείχος στο 90'+8'

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 2-2: Επεσε το... τείχος στο 90'+8'

Στόουνς
Ο Στόουνς στο 90+8' λύτρωσε τη Σίτι, ισοφάρισε 2-2 την Άρσεναλ, η οποία σε όλο το β' μέρος ήταν κλεισμένη στην περιοχή της. Αδικη η αποβολή του Τροσάρ.

Το ντέρμπι τα είχε όλα, γκολ, δοκάρι, νεύρα, αποβολή και μια Άρσεναλ να δίνει... μάχη για 52 λεπτά για να κρατήσε το υπέρ της 2-1. Ωστόσο, το... τείχος των Λονδρέζων έπεσε στο 90+8', ο Στόουνς ισοφάρισε 2-2 για τη Σίτι και διατήρησε την ομάδα του αήττητη, αλλά και στην κορυφή της Premier League. Φωνάζει δικαιολογημένα η Άρσεναλ για την αποβολή του Τροσάρ στο τέλος του α' μέρους.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Γκουαρδιόλα, αφού στο 9ο λεπτό η Σίτι πήρε προβάδισμα. Ο Σαβίνιο πέρασε υπέροχη κάθετη στον Χάαλαντ, ο οποίος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Ηταν το 100ο του τέρμα με τη Μάντσεστερ σε 105 ματς! Η Σίτι πίεζε ψηλά, έκανε δύσκολη τη ζωή των Λονδρέζων, αν και η τύχη ήταν με το μέρος τους, αφού στο 15' το φάουλ του Γκουντογκάν σταμάτησε στο δοκάρι.

Ωστόσο, τα δύσκολα για τους γηπεδούχους ήρθαν στο 19', όταν ο Ρόδρι τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε και... δεύτερο χτύπημα για τη Σίτι. Η Άρσεναλ εκτέλεσε πολύ γρήγορα το φάουλ, ο Μαρτινέλι μοίρασε ιδανικά στον Καλαφιόρι και ο Ιταλός με τρομερό σουτ πέτυχε το 1-0, εξοργίζοντας τον Γκουαρδιόλα και τους φιλοξενούμενους.

Ο ρυθμός και η ένταση έπεσαν μετά το γκολ, η Σίτι αδυνατούσε να κρατήσει τον άξονα και η Άρσεναλ έδειχνε πιο απειλητική. Μάλιστα, στο 37΄ο Γκάμπριελ έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά να σκοράρει. Ούτε ο Τροσάρ στο 42' από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, στο 45' οι Λονδρέζοι πέτυχαν το γκολ, όταν ο Γουόκερ έχασε τη φάση και ο Γκάμπριελ με τρομερή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. Ωστόσο, το 45λεπτο έκλεισε με πολλά παράπονα, με τον Ολιβερ να δίνει δεύτερη κάρτα στον Τροσάρ, επειδή κλώτσησε την μπάλα, κάτι πάντως που δεν έκανε λίγο νωρίτερα με τον Ντοκού.

Το... τείχος της Άρσεναλ έπεσε στο τέλος!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τη Σίτι να... κατασκηνώνει στην αντίπαλη περιοχή, να έχει κατοχή στο 94%, αλλά όχι και τον τρόπο να σκοράρει. Ο Αρτέτα πέρασε τον Γουάιτ στη θέση του Σάκα και δέκα παίκτες ήταν στο κουτί! Το τείχος της Άρσεναλ άντεχε την πίεση των γηπεδούχων και με μπροστάρη τον Ράγια κρατούσε τη μεγάλη νίκη. Ο έμπειρος γκολκίπερ νίκησε τον Γκβάρντιολ και όταν χρειάστηκε είχε σωστές τοποθετήσεις. Η Άρσεναλ με 5-4-0, αλλά όλους στην περιοχή της άντεχε, μιας και η Σίτι δεν είχε ιδέες, αλλά και τρόπους για να βρει τη... χαραμάδα που ήθελε να σκοράρει. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Λονδρέζοι βρέθηκαν στην περιοχή της Σίτι στο 72ο λεπτό! Στο 78' ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο ματς τον Στόουνς και δικαιώθηκε, αφού στο 90+8' κατάφερε από κοντά να λυτρώσει τη Μάντσεστερ και να την κρατήσει στην κορυφή της Premier League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα