Ρόδρι: Ο πιο αναντικατάστατος Σίτιζεν, το ασύλληπτο αήττητο σερί του και o «γρίφος» του Πεπ

Ρόδρι: Ο πιο αναντικατάστατος Σίτιζεν, το ασύλληπτο αήττητο σερί του και o «γρίφος» του Πεπ

Ιάσονας Θεριός
Ρόδρι
Μια απουσία βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες της Μάντσεστερ Σίτι και ένας τραυματισμός που θέτει έναν πολύτιμο παίκτη εκτός δράσης για όλη τη σεζόν. Ο Γκουαρδιόλα, χωρίς τον Ρόδρι, καλείται να... επανεφεύρει τους πρωταθλητές.

«Can we talk about Ρόδρι?» ή αλλιώς «Μπορούμε να μιλήσουμε για τον Ρόδρι, έγραφε το τεράστιο πανό που αφιέρωσαν στον αγαπημένο τους underrated τύπο οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι πριν την πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Ίντερ. Προφανώς θυμήθηκαν το γκολ που τούς χάρισε το πιο σημαντικό τους τρόπαιο πριν ενάμιση χρόνο στην Πόλη απέναντι στους Νερατζούρι. Προφανώς θέλησαν να «φωνάξουν» πως για εκείνους δεν υπάρχει συζήτηση για τη Χρυσή Μπάλα, πως αυτός πρέπει να την πάρει. Κι όμως λίγες μέρες αναγκάζονται να φανταστούν τη ζωή χωρίς εκείνον.

Ο τραυματισμός του Ρόδρι στο ντέρμπι με την Άρσεναλ αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σοβαρός, αφού, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Marca, ο διαλυμένος του χιαστός θα τον αναγκάσει να πει «αντίο» σε ολόκληρη τη φετινή σεζόν! Και ταυτόχρονα, η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα αναγκαστούν να αποχαιρετήσουν για τους επόμενους πολλούς μήνες τον - ίσως - πιο κομβικό ποδοσφαιριστή τους...

Ρόδρι: «Τσακωμένος» με τις ήττες

Την έχουμε δει πολλές φορές δίχως τον μαγικό Ντε Μπρόινε, την έχουμε δει χωρίς τον Στόουνς, τον φονικό Χάαλαντ, τον Φόντεν. Όμως, η αλήθεια είναι πως για τη Σίτι καμία απουσία δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Ρόδρι, ειδικά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κι αυτό διότι οι Σίτιζενς θα χρειαστεί να πορευτούν δίχως το... κλειδί της - σχεδόν - άτρωτης φύσης τους, τον Mr. Invincible Ισπανό. Στην Premier League, ο Ρόδρι είναι «τσακωμένος» με τις ήττες. Με εκείνον στο χορτάρι η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει γνωρίσει ούτε μια ήττα εδώ και 52 παιχνίδια, από τον Φεβρουάριο του 2023! Την περυσινή σεζόν, η ομάδα του Γκουαρδιόλα γνώρισε τρεις ήττες στο πρωτάθλημα. Ποιο το κοινό τους σημείο; Και στα τρία αυτά παιχνίδια δεν είχε αγωνιστεί ο Ρόδρι...

Ρόδρι

Κάποια στιγμή πέρυσι ο Ισπανός έφτασε να μετρά και 73 διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη γαλάζια φανέλα χωρίς ήττα. Από όταν έκανε το ντεμπούτο του με τη Σίτι, οι Πολίτες έχουν ηττηθεί μόλις στο 11% των παιχνιδιών στα οποία έχει αγωνιστεί και στο 25% των παιχνιδιών στα οποία δεν έχει αγωνιστεί.

Το κενό του Ρόδρι και η πρόκληση του Γκουαρδιόλα

Είναι σαφές πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια διαφορετική ομάδα όταν δεν παίζει ο Ρόδρι. Δυστυχώς για εκείνη, πρόκειται για τον πιο αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή της και το ο Πεπ Γκουαρδιόλα το γνωρίζει πολύ καλά. «Πρέπει απλά να τον παρατηρήσετε για να καταλάβετε. Είναι τρελό το πόσο πράγματα κάνει και πώς βοηθάει την ομάδα. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα πως απλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν. Φυσικά θα ήθελα να έχω δύο "Ρόδρι" στην ομάδα μου και θα τους έβαζα και τους δύο βασικούς», παραδέχθηκε πριν λίγους μήνες ο Καταλανός. Όμως το πρόβλημα για εκείνον είναι πως Ρόδρι είναι... μόνο ένας. Και πλέον έχει τεθεί και νοκ-άουτ.

Η Σίτι δεν διαθέτει άλλον ποδοσφαιριστή όχι απλά με τη δική του ποιότητα στο «6» (θα ήταν πολύ δύσκολο αυτό), αλλά και το δικό του προφίλ. Κάποιον δηλαδή που να μπορεί να είναι τόσο πολύτιμος για εκείνη σε κάθε φάση του παιχνιδιού. Στην ανασταλτική της λειτουργία, στη διατήρηση του ελέγχου και του ρυθμού στην κατοχή, μέχρι και στα γκολ από την πίσω γραμμή... Ταυτόχρονα και τόσο επιβλητικά! Γκουντογκάν, Κόβασιτς, Νούνιες, κατά συνθήκη ο Στόουνς και οι «μικροί» ΜάκΑτι και Λιούις. Αυτές είναι οι επιλογές για τον Γκουαρδιόλα που έχει βρεθεί προ ενός φοβερά απαιτητικού «γρίφου». Το κενό του Ρόδρι θα είναι εκεί για όλη την υπόλοιπη σεζόν και ο Καταλανός καλείται να το γεμίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ίσως βέβαια χρειαστεί να επανεφεύρει τους Πολίτες, γιατί και ο ίδιος έχει πει πως «Όταν έχουμε τον Ρόδρι, είμαστε μια πολύ καλύτερη ομάδα. Τόσο απλά».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα