Τσέλσι: Το αθόρυβο step up του underrated Τζάκσον

Τσέλσι: Το αθόρυβο step up του underrated Τζάκσον

ΤΖΑΚΣΟΝ
Η Τσέλσι έχει ξεκινήσει άκρως θετικά τη σεζόν και σε αυτό φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Νίκο Τζάκσον ο οποίος δείχνει με το... καλημέρα τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που έριξε το καλοκαίρι, φτιάχνοντας παράλληλα τους προσωπικούς του αριθμούς.

Την τρίτη της συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Τσέλσι το μεσημέρι του Σαββάτου στο «London Stadium». Οι «μπλε» πέρασαν πάνω από τη Γουέστ Χαμ και επικράτησαν σβηστά με 3-0, δίνοντας συνέχεια με αυτόν τον τρόπο στο πολύ θετικό ξεκίνημα που έχουν κάνει στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Έντσο Μαρέσκα ήταν ο Νίκολας Τζάκσον. Ο Σενεγαλέζος φορ έκανε ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια με τη φανέλα της Τσέλσι, συνεισφέροντας και στα τρία γκολ της ομάδας του με δύο προσωπικά του τέρματα και μια ασίστ στον Κόουλ Πάλμερ.

Τα αποτελέσματα της σκληρής καλοκαιρινής δουλειάς

Ο 23χρονος σέντερ φορ έχει ήδη ξεπεράσει τους αριθμούς του σε σχέση με την περασμένη σεζόν σε αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή ο Τζάκσον μετράει 4 γκολ και 2 ασίστ έπειτα από πέντε αγωνιστικές, έχοντας συνεισφέρει στο 55% των γκολ της Τσέλσι στην Premier League.

Τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς που έριξε το καλοκαίρι έχουν ήδη αποφέρει καρπούς για τον Τζάκσον. Με την έλευση του Μαρέσκα, ο Σενεγαλέζος ξεκίνησε τις ατομικές προπονήσεις για να βελτιώσει τα τελειώματα του. Ο Ιταλός έδωσε μεγάλη έμφαση στον Τζάκσον κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και τον «υποχρέωσε» σε εξτρά προπονήσεις μαζί με έναν άνθρωπο από το τεχνικό του επιτελείο προκειμένου να δουλέψει ο Σενεγαλέζος τα τελειώματα του και να βρει το... κουμπί.

Στατιστικά που αποδεικνύουν πως ο Τζάκσον είναι underrated

Ο Τζάκσον ήταν από εκείνους που την περασμένη σεζόν άκουσαν πολλά από τους φιλάθλους της Τσέλσι. Ο Σενεγαλέζος έμοιαζε αρκετές φορές να πέφτει «θύμα» της δικής του αυτοπεποίθησης και να χάνει τα... άχαστα. Ακόμα και έτσι ωστόσο, η πρώτη σεζόν του Τζάκσον με τη φανέλα της Τσέλσι ήταν ικανοποιητική, βάσει των αριθμών του. Ο Σενεγαλέζος ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με 17 γκολ και 6 ασίστ σε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Καθόλου άσχημα εάν αναλογιστεί κανείς και το μεγάλο βάρος που είχε ο Σενεγαλέζος ο οποίος ουσιαστικά ήταν η μοναδική επιλογή των «μπλε» στην κορυφή της επίθεσης.

Από τον Αύγουστο του 2023, έως και το περασμένο Σάββατο ο Τζάκσον έχει καταφέρει να συνεισφέρει με γκολ και ασίστ στην Premier Leagueσε 24 διαφορετικές περιπτώσεις, δίχως να εκτελέσει κάποιο πέναλτι. Μόλις ένα λιγότερο (γκολ + ασίστ) έχει σε αυτό το διάστημα ο σταρ της Άρσεναλ, Μπουκαγιό Σακά, εάν βγουν από την εξίσωση στα γκολ μέσω της άσπρης βούλας. Παράλληλα, ο Τζάκσον έχει πετύχει σε αυτό το διάστημα 18 τέτοια γκολ, χωρίς δηλαδή να εκτελέσει κάποιο πέναλτι. Για να καταλάβει κανείς τις underrated επιδόσεις του Σενεγαλέζου, αρκεί να γνωρίζει πως σε αυτό το διάστημα ο Μο Σαλάχ έχει καταφέρει να πετύχει 17 γκολ, εάν βγουν από τις μετρήσεις αυτές τα γκολ με πέναλτι.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη βελτίωση αυτήν φέρει και η τρομερή συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον Κόουλ Πάλμερ ο οποίος έτσι και αλλιώς μπήκε αμέσως στα βαθιά, από όταν μετακόμισε στο Λονδίνο. Οι δυο τους έχουν «φτιάξει» την πιο «καυτή» δυάδα του πρωταθλήματος, έχοντας συνεργαστεί από την περασμένη σεζόν σε δέκα γκολ της Τσέλσι στην Premier League. Τζάκσον και Πάλμερ βρίσκονται μπροστά από κάθε άλλη δυάδα σε αυτό το διάστημα, με τους Μπέιλι και Γουότκινς να ακολουθούν με οκτώ γκολ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα