Χάουαρντ: «Ο Γκουαρδιόλα έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο»

Χάουαρντ: «Ο Γκουαρδιόλα έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο»

Νίκος Κικίδης
Η ιδιαίτερη εξήγηση που έδωσε ο Γκουαρδιόλα για τις χαμένες ευκαιρίες της Νότιγχαμ
Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον παλαίμαχο γκολκίπερ, Τιμ Χάουαρντ, ο οποίος τόνισε πως η φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο.

Για πολλούς θεωρείται ως ο κορυφαίος όλων των εποχών. Εκείνος που πήγε το ποδόσφαιρο ένα βήμα παραπέρα, το διάνθισε με τεχνική και κυκλοφορία και δημιούργησε μερικές από τις πιο κυριαρχικές ομάδες της εποχής του. Ο λόγος φυσικά για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος βέβαια δεν έχει μόνο... θαυμαστές στο άθλημα.

Χαρακτηριστικά της διαφορετικής άποψης είναι τα λόγια του παλαίμαχου γκολκίπερ των ΗΠΑ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι Έβερτον, Τιμ Χάουαρντ, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «It΄s Called Soccer» τόνισε πως η φιλοσοφία του Καταλανού έχει εξαπλωθεί σε όλα τα επίπεδα κι έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο.

«Αν πάμε πίσω στη δική μου γενιά είμαστε μια σκληρή, ανθεκτική ομάδα ανδρών. Είχαμε μερικούς παίκτες που κέρδιζαν μόνοι τους τα ματς. Ο Γκρεγκ Μπερχάλτερ για παράδειγμα έκανε την ομάδα να πιστεύει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί, να είναι επιθετική και να παίζει καλά μπροστά.

Νομίζω ότι αυτό που συνέβη είναι, ότι από κάθε άποψη, ο Γκουαρδιόλα έχει καταστρέψει το ποδόσφαιρο. Έχει διδάξει σε όλους ότι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο κατοχής και δεν μπορούν. Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν, μόνο τρεις ομάδες στον κόσμο μπορούν να το κάνουν πολύ καλά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα