Μάντσεστερ Σίτι: Πλησιάζει στην πρώτη δικαστική της νίκη και την εξάλειψη μέρους των κανονισμών της Premier League!

Μάντσεστερ Σίτι: Πλησιάζει στην πρώτη δικαστική της νίκη και την εξάλειψη μέρους των κανονισμών της Premier League!

man_city_mansour
Όπως μετέδωσαν οι Times, στη Μάντσεστερ Σίτι κυριαρχεί έντονη αισιοδοξία πως η νομική της μάχη κατά της Premier League, όσον αφορά στους κανονισμούς συναλλαγών συνδεδεμένων μερών, θα κλείσει θετικά για την ίδια.

Όσο η υπόθεση των 115 παραβάσεων παραμένει ανοιχτή για τη Μάντσεστερ Σίτι, οι Πολίτες φρόντισαν πριν λίγο καιρό να ανοίξουν ακόμα έναν «πόλεμο» με την Premier League. Και όπως φαίνεται - μάλλον - θα τον κερδίσουν! Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, οι Times μετέδωσαν πως οι Σίτιζενς έθεσαν υπό αμφισβήτηση τους κανονισμούς συναλλαγών συνδεδεμένων μερών (APT Rules), κάνοντας λόγο για «τυραννία της πλειοψηφίας» και χαρακτηρίζοντας τους εαυτούς τους ως «θύματα διακρίσεων».

Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί ορίστηκαν από την Premier League το 2021 μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από τη Σαουδική Αραβία και είναι σχεδιασμένοι ώστε να εμποδίζουν τους συλλόγους να υπερφουσκώνουν τα χορηγικά deals με εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με τους ιδιοκτήτες τους. Πρακτικά, αυτή είναι μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Σίτι, η οποία φέρεται να παρουσίασε στα λογιστικά της αυξημένα έσοδα από την Etihad Airways, εταιρεία που επίσης ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως και City Football Group, για να βοηθηθεί στον ισολογισμό των εξόδων και των εσόδων της και άρα να κινείται με μεγαλύτερη άνεση στις μεταγραφές της.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε σε αυτή τη νομική μάχη με την αγγλική λίγκα με στόχο να εξαλείψει ή να περιορίσει αυτούς τους κανονισμούς, που θεωρεί πως μπλοκάρουν τον ανταγωνισμό, και πλέον αισθάνεται σχεδόν σίγουρη πως θα τα καταφέρει.

Αυτό τουλάχιστον μετέδωσαν οι Times σε νέο δημοσίευμά τους, κάνοντας λόγο για «πιθανή σημαντική νίκη της Σίτι στη νομική της μάχη με την Premier League». Οι 20 σύλλογοι της Premier League επρόκειτο να προχωρήσουν σε ψηφοφορία σχετικά με τον περιορισμό των APT κανονισμών, ωστόσο την τελευταία στιγμή αυτή η ψηφοφορία αφαιρέθηκε από την ατζέντα της τελευταίας συνέλευσης της λίγκας. Και αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τις πηγές των Times, ερμηνεύεται ως ένδειξη επιτυχίας της νομικής μάχης της Σίτι, που δείχνει να έχει πείσει την ανεξάρτητη επιτροπή πως οι κανονισμοί πράγματι πρέπει να αλλάξουν. Σε περίπτωση που η ψηφοφορία προχωρούσε κανονικά, θεωρούταν απίθανο το να πάρουν 13 ακόμα τουλάχιστον σύλλογοι (χρειάζονται 14 θετικές ψήφοι από τα 20 clubs για να περάσει η εκάστοτε απόφαση) το πλευρό της Μάντσεστερ Σίτι.

Για αυτό και οι Άγγλοι ερμηνεύουν αυτή την εξέλιξη, την αλλαγή των δεδομένων την τελευταία στιγμή και τη... διστακτικότητα για ψηφοφορία, ως ένδειξη νίκης. Αυτό που μένει να φανεί είναι το πώς η ενδεχόμενη επιτυχία της Μάντσεστερ Σίτι να περιορίσει τους κανονισμούς αυτούς θα επηρεάσει την υπόθεση των 115 παραβάσεων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα