Σόλσκιερ: «Η Γιουνάιτεντ φοβόταν πως αν ο Ρονάλντο πήγαινε στη Σίτι θα σκόραρε περισσότερο από τον Χάαλαντ»

Νίκος Κικίδης
Σόλσκιερ: «Η Γιουνάιτεντ φοβόταν πως αν ο Ρονάλντο πήγαινε στη Σίτι θα σκόραρε περισσότερο από τον Χάαλαντ»
Λεπτομέρειες πίσω από την επιστροφή του Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος έβαλε στην εξίσωση... Μάντσεστερ Σίτι και Χάαλαντ.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τη Γιουβέντους με προορισμό την Αγγλία και το Μάντσεστερ. Εκείνο τον Αύγουστο τα πρώτα δημοσιεύματα είχαν αποκαλύψει φλερτ του Πορτογάλου με τη Σίτι, όμως σε μια μεγάλη ανατροπή η Γιουνάιτεντ έκανε σφήνα και κατάφερε να τον φέρει πίσω στο «Ολντ Τράφορντ».

Δυο χρόνια μετά ο τότε προπονητής των Κόκκινων Διάβολων, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, προέβη σε αποκαλύψεις γύρω από την απόφαση της Γιουνάιτεντ, η οποία περισσότερο δεν ήθελε να επιτρέψει στον Πορτογάλο να πάει στο αντίπαλο δέος της πόλης.

Όπως τονίζει μάλιστα ο Νορβηγός στο «Oslo Business Forum», στο σύλλογο υπήρχε ο φόβος πως ο CR7 θα μετρούσε περισσότερα γκολ ακόμα κι από τον Έρλινγκ Χάαλαντ αν ολοκλήρωνε τη μετακίνησή του στους Citizens και έδρασαν αστραπιαία ώστε να αποτρέψουν ένα τέτοιο σενάριο.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο τα τελευταία 15 χρόνια. Έπαιξα μαζί του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει ιστορία με το κλαμπ και τελικά το 2022 είναι να φύγει από τη Γιουβέντους, αλλά δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι γιατί πιθανότατα θα σκοράρει περισσότερο απ΄ό,τι ο Χάαλαντ εκείνη την περίοδο.

Οπότε μιλάω με τον Κριστιάνο, τον φέρνουμε πίσω στη Γιουνάιτεντ αλλά θεωρώ ότι η μεταγραφή του επηρέασε τη δυναμική στα αποδυτήρια. Ίσως άλλοι παίκτες να ένιωσαν λιγότερο σημαντικοί επειδή προφανώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες» τόνισε αρχικά, προτού αναφερθεί και στη θητεία του Πορτογάλου στο Μάντσεστερ.

«Τα πήγε καλά. Ήταν ο κορυφαίος μας σκόρερ εκείνη τη χρονιά με 24 γκολ περίπου, αλλά έμεινα χωρίς δουλειά δέκα εβδομάδες αργότερα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα