Premier League: Τεσσάρα με ηγέτη Πάλμερ η Τσέλσι, λύτρωση στο 90+4' για την Άρσεναλ και πρώτη ήττα για τη Νότιγχαμ

Επιμέλεια: Newsroom
Τσέλσι - Πάλμερ
Ο Πάλμερ πήρε από το χεράκι την Τσέλσι και με τέσσερα τέρματα την οδήγησε στην άνετη νίκη επί της Μπράιτον (4-2), την ώρα που η Άρσεναλ «φλέρταρε» με την αυτοκτονία αλλά στο τέλος λύγισε τη Λέστερ (4-2). Αποχαιρέτησε το αήττητό της η Νότιγχαμ.

Συνεχίζει σε αχαλίνωτους ρυθμούς ο Κόουλ Πάλμερ και παίρνει επ'ώμου την Τσέλσι! Σε ένα παιχνίδι με τρελό πρώτο ημίχρονο, οι Μπλε με απόλυτο ηγέτη τον 22χρονο επικράτησαν άνετα της Μπράιτον 4-2 στο Λονδίνο και πλησίασαν την κορυφή στο -1. Πρώτη ήττα για τους Γλάρους, που παρ'ότι προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Ρούτερ στο 7' στη συνέχεια «τιμωρήθηκαν» για την... αφέλειά τους.

Η Τσέλσι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη και την «αυτοκτονικά» υψηλή γραμμή άμυνας της ομάδας του Χίρτσελερ και έκαναν πάρτι στην πλάτη της. Ο Πάλμερ ισοφάρισε στο 21' και επτά λεπτά μετά έφερε τούμπα το ματς από την άσπρη βούλα. Στο 31' «ζωγράφισε» με απίθανη απευθείας εκτέλεση φάουλ και, παρ'ότι ο Μπαλεμπά μείωσε στο 34' μετά το λάθος του Σάντσεθ, ο Πάλμερ είχε ξανά την τελευταία κουβέντα. Στο 41' νίκησε πάλι τον Φερμπρούχεν με δυνατό σουτ από την πάσα του Σάντσο και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που πετυχαίνει τέσσερα τέρματα σε ένα ημίχρονο!

Θα μπορούσε μάλιστα να έχει βρει κι άλλο γκολ στο δεύτερο μέρος, όπου ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Μπράιτον να μην μπορεί να αντιδράσει και την ομάδα του Μαρέσκα να πανηγυρίζει το τρίποντο.

Κορυφή με... άγχος και Τροσάρ η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ με αρκετό άγχος κατάφερε στις καθυστερήσεις να λυγίσει τη Λέστερ και να βρεθεί στην κορυφή της Premier League, αλλά με ματς περισσότερο από Λίβερπουλ και Άστον Βίλα. Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 4-2 με πρωταγωνιστή τον Τροσάρ και συγκατοικούν στο ρετιρέ με τη Σίτι. Οι Αλεπούδες έβαλαν πολύ δύσκολα στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι θετικό.

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά, πίεσε, είχε φάσεις, αλλά ο Χέρμανσεν είχε τις λύσεις. Ωστόσο, στο 20λεπτό από εξαιρετική ασίστ του Τίμπερ, ο Μαρτινέλι βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα από τον Απρίλιο. Ο σκόρερ στις καθυστερήσεις μοίρασε και ο Τροσάρ με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Εντυπωσιακή η Λέστερ στην επανάληψη και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζάστιν έφτασε στην ισοφάριση.

Στο 47' ο 26χρονος δεξιός μπακ μείωσε και στο 63' με απίθανο τελείωμα ισοφάρισε σε 2-2. Φουλ πίεση της Άρσεναλ, αλλά ο Χέρμανσεν ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις τους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν όλη την τύχη με το μέρος τους, αφού στο 90+4' η μπάλα πέρασε απ΄όλους, έφτασε στον Τροσάρ, ο οποίος τους λύτρωσε. Η Λέστερ προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως η Άρσεναλ ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα στο 90+9' με τον Χάβερτς.

Η Φούλαμ υποχρέωσε τη Φόρεστ στην πρώτη της ήττα

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν και το αήττητο σερί της Νότιγχαμ Φόρεστ έληξε με την εκδρομή της Φούλαμ στο «City Ground». Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα απέδρασε με τη νίκη 1-0 και υποχρέωσε τους Reds στην πρώτη τους φετινή ήττα στην Premier League τους περιόρισε στην 9η θέση. Αφού το γκολ του Γουντ ακυρώθηκε στο 25΄ για τη Φόρεστ, τελικά η Φούλαμ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Χιμένες στο 51΄για να πάρει τη νίκη και να ανέβει στην 6η θέση.

Έσπασε το ρόδι η Έβερτον με ανατροπή

Την πρώτη της νίκη στην Premier League πανηγύρισε η Έβερτον, η οποία επικράτησε 2-1 με ανατροπή επί της Κρίσταλ Πάλας και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Παρά το προβάδισμα των Λονδρέζων με γκολ του Γκουέχι στο 10΄, οι γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το ματς νωρίς στο β΄μέρος. Αρχικά ο ΜακΝίλ ισοφάρισε σε 1-1 στο 47΄με φανταστικό τελείωμα στο παραθυράκι, προτού ο σκοράρει ξανά επτά λεπτά αργότερα για το 2-1 από σέντρα του Χάρισον στην περιοχή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την Έβερτον να κλειδώνει το πρώτο τρίποντο για τη φετινή σεζόν και να φτάνει τους τέσσερις βαθμούς.

Μοιρασιά για Μπρέντφορντ και Γουέστ Χαμ

Η Μπρέντφορντ έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας γκολ στο πρώτο λεπτό σε τρίτο διαδοχικό ματς, ωστόσο για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, αφού είδε τη Γουέστ Χαμ να τής αποσπά την ισοπαλία μέσα στην έδρα της (1-1). Πέρασε αλλαγή για τα Σφυριά, που προβλημάτισαν και πάλι, ο Ντίνος Μαυροπάνος στο 46'. Ο Εμπεουμό έκανε το 1-0 με φοβερό γυριστό στα 37 δευτερόλεπτα, αλλά ο Σούτσεκ στο 54' έφερε το ματς στα ίσα και χάρισε τον βαθμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα