Γουλβς - Λίβερπουλ 1-2: Άλμα κορυφής με «διπλό» στην ουραγό

Νίκος Κικίδης
Δίχως να πιάσει φουλ ρυθμούς η Λίβερπουλ απέφυγε την παγίδα του «Μολινό», λύγισε με 2-1 την ουραγό Γουλβς και πάτησε μόνη στην κορυφή της Premier League!

Προσοχή! Η σκυτάλη της πρωτιάς στην Premier League πέρασε σε νέα χέρια. Έστω και με υφέρποντα τρόπο η Λίβερπουλ συνεχίζει την αναρρίχηση, βλέπει τις υπόλοιπες να γλιστρούν στα «βράχια» και με τη νίκη στο «Μολινό» έκανε άλμα πάνω από Σίτι, Άρσεναλ και Τσέλσι για να βρεθεί στην κορυφή! Ακόμα κι αν δεν εντυπωσίασαν, οι παίκτες του Σλοτ βρήκαν λύσεις στην έδρα της Γουλβς και με το τελικό 2-1 απέναντι στην ουραγό καυχιούνται πλέον ως πρωτοπόροι ξανά στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Πολύ μακριά από τον ταχύτατο ρυθμό που την χαρακτηρίζει για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Λίβερπουλ έδειχνε πρόβλημα στην αλλαγή ταχύτητας, με το πρώτο 40λεπτo να ολοκληρώνεται πρακτικά χωρίς καμία αξιοσημείωτη ευκαιρία. Το αργό τέμπο κυριαρχούσε, όπως και οι μάχες του κέντρου, μέχρι τελικά να ανάψει η πρώτη σπίθα. Στο 41΄κι έπειτα από γύρισμα του Ρόμπερτσον ο Σόμποσλαι δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζόνστον από το μισό μέτρο, όμως το έκανε ο Κονατέ πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 45+2΄ συγκεκριμένα ο Ζότα έκανε τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο Κονατέ πήρε την καρφωτή κεφαλιά για να νικήσει τον Τζόνστον, ο οποίος βρήκε μεν τη μπάλα αλλά δεν κατάφερε να τη συγκρατήσει εκτός εστίας. Στο 50΄μάλιστα ο Σαλάχ θα μπορούσε να είχε τιμωρήσει το μεγάλο λάθος του Λεμινά για το 2-0 αν δεν είχε αστοχήσει προ ανυπεράσπιστης εστίας και η Γουλβς βρήκε ευκαιρία να τιμωρήσει τη βιασύνη του Αιγύπτιου.

Γκάφα Κονατέ, απάντηση από την άσπρη βούλα

Έξι λεπτά αργότερα ο Κονατέ δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Άλισον, έχασε τη μπάλα σε επικίνδυνο σημείο και στην εξέλιξη της φάσης ο Αΐτ Νουρί βρήκε το κενό στην αποδιοργανωμένη άμυνα της Λίβερπουλ για να σκοράρει σε κενή εστία. Υπό διαφορετικές συνθήκες σε εκείνο το σημείο θα μπορούσαν να είχαν αρχίσει τα προβλήματα, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανάκτησαν άμεσα το προβάδισμα.

Στο 59΄ο Σεμέδο γκρέμισε με παρατεταμένο τράβηγμα τον Ζότα στην περιοχή, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σαλάχ ευστόχησε από το σημείο του πέναλτι για το 2-1. Κι αφού στο 72΄ο Κονατέ σταμάτησε με σωτήριο μπλοκ τον Φορμπς, το τρίποντο πρακτικά κλείδωσε για τους Reds. Αν δεν ήταν ο Τζόνστον μάλιστα για να σταματήσει το πλασέ του Σαλάχ στο 78΄το σκορ θα μπορούσε να είχε διαφορετικό χαρακτήρα, με το τελικό 2-1 ωστόσο να αρκεί στη Λίβερπουλ ώστε να βρεθεί ολομόναχη στην κορυφή της Premier League, ένα βαθμό πάνω από Σίτι και Άρσεναλ.

Γουλβς (Γκάρι Ο΄Νιλ): Τζόνστοουν, Σεμέδο, Μπουένο (78΄Ντόιλ), Τότι, Αΐτ Νουρί, Αντρέ, Λεμίνα, Γκόμες, Κούνια, Μπελεγκάρδε (53΄Φορμπς), Λάρσεν (68΄Χουάνγκ Χι Τσαν)

Λίβερπουλ (Άρνε Σλοτ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (89΄Γκόμες), Μακ Άλιστερ, Χράφενμπερχ, Σαλάχ, Ντίας (73΄Χάκπο), Σομποσλάι (73΄Τζόουνς), Ζότα

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα