Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 0-3: «Αγγελική» τριάρα στο σπίτι των Διαβόλων!

Ιάσονας Θεριός
Η Τότεναμ του Άγγελου Ποστέκογλου ξεδίπλωσε τον υπέροχο εαυτό της κόντρα στην κακή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των δέκα παικτών από το 42' και τη διέλυσε στο «Ολντ Τράφορντ» (3-0) για να τη βυθίσει περαιτέρω στην εσωστρέφεια και την γκρίνια.

Θριαμβευτής Άγγελος στη φωλιά των Κόκκινων Διαβόλων! Ο Ποστέκογλου έζησε το σπουδαιότερο απόγευμα της μέχρι τώρα πορείας του στην Αγγλία, αφού οδήγησε την Τότεναμ σε μεγάλο «διπλό» με τριάρα (3-0) μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». Οι Σπερς του Ange, παρ'ότι δεν είχαν τον αρχηγό Σον, υπήρξαν υπέροχοι κατά διαστήματα και επέβαλαν το παιχνίδι τους στην προβληματική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ναι μεν αγωνίστηκε από το 42' με παίκτη λιγότερο λόγω της αυστηρής αποβολής του Φερνάντες, όμως απογοήτευσε - ξανά - με την εικόνα της και υποχρεώθηκε σε νέο στραβοπάτημα που την άφησε στο -6 από την τετράδα. Δεύτερο σερί τρίποντο για τους Λονδρέζους που δείχνουν να πατούν πια πολύ καλύτερα στα πόδια τους και αναρριχώνται στη βαθμολογία της Premier League.

Υπέροχη Τότεναμ, κακή και... γνώριμη Γιουνάιτεντ

Οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πιο ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Φαν Ντε Φεν κουβάλησε την μπάλα σαν... εξτρέμ από την άμυνά του μέχρι την αντίπαλη περιοχή και γύρισε στον Τζόνσον ο οποίος άνοιξε το σκορ από κοντά, βρίσκοντας δίχτυα σε τέταρτο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Ποστέκογλου άρπαξε από τον λαιμό τη Γιουνάιτεντ και επέβαλε από την πρώτη στιγμή τον φοβερό ρυθμό της, βρίσκοντας με συνέπεια καλές προϋποθέσεις.

Στο 11' ο Ονάνα είχε απάντηση στο τετ α τετ με τον Μάντισον μετά από φανταστική συνεργασία με τον Κουλουσέφσκι και στο 20' το διαγώνιο σουτ του Τζόνσον κατέληξε στο δοκάρι. Η ομάδα του Τεν Χαγκ έδειξε για ακόμη μια φορά ανήμπορη να ελέγξει και να ορίσει εκείνη τα πράγματα στ χορτάρι, όμως ακόμα κι έτσι είχε δύο καλές στιγμές με τον Ζέρκζι (22') και το δοκάρι του Γκαρνάτσο (37'). Παρέμεινε παραδομένη όμως στις διαθέσεις της Τότεναμ που θα μπορούσε να είχε βρει το δεύτερο τέρμα με το ωραίο γυριστό του Ρομέρο στο 33' και το χαμένο τετ α τετ του Βέρνερ στο 39'. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τη Γιουνάιτεντ, όταν στο 42' ο Μπρούνο Φερνάντες είδε την - μάλλον αυστηρή - κόκκινη κάρτα για καθυστερημένο μαρκάρισμα στον Μάντισον.

Deja vu με Κουλουσέφσκι, το «κερασάκι» ο Σολάνκε

Οι Σπερς... αντέγραψαν το μπάσιμό τους από το πρώτο ημίχρονο και ξεκίνησαν με γκολ και στο δεύτερο. Στο 47' ο Τζόνσον βρήκε πολύ χώρο στα δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο Κουλουσέφσκι με εξαιρετικό τελείωμα στον αέρα νίκησε τον Ονάνα. Ο Καμερουνέζος δήλωσε «παρών» και στο 53' κόντρα στον Πόρο αλλά και τρία λεπτά με φοβερή διπλή επέμβαση στους Βέρνερ και Σολάνκε.

Παραδόξως, η Γιουνάιτεντ βρήκε το καλύτερο διάστημά της στο παιχνίδι στα μέσα του δεύτερου μέρους και άγγιξε τη μείωση του σκορ στο 69' με ωραίο σουτ του Κασεμίρο. Η Τότεναμ όμως φρόντισε να ανακτήσει τον έλεγχο του ματς και να... τελειώσει τη σεμνή τελετή στο 77', όταν ο Σολάνκε με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας το έναυσμα στο απογοητευμένο «Ολντ Τράφορντ» να... αδειάσει πολύ πριν το τελευταίο σφύριγμα του Κάβανα που βύθισε τους Κόκκινους Διαβόλους λίγο πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα