Premier League: Η Φόρεστ των δέκα παικτών εκτροχίασε την Τσέλσι, δεν σηκώνει κεφάλι η Γιουνάιτεντ

Νίκος Κικίδης
Νότιγχαμ Φόρεστ - Τσέλσι
«Μπλόκο» για την Τσέλσι στο Λονδίνο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ των δέκα παικτών να αντέχει για να πάρει τον βαθμό (1-1). Νέα απώλεια για τη Γιουνάιτεντ στο «Villa Park».

Προέταξε ξανά την... ανθεκτικότητα που τη διακρίνει φέτος και έμεινε όρθια στο Λονδίνο η Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι Ρεντς έβαλαν πολύ δύσκολα στη φορμαρισμένη Τσέλσι και απέσπασαν την ισοπαλία (1-1) παρ'ότι αγωνίστηκαν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 78', για να βάλουν τέλος στο σερί της ομάδας του Μαρέσκα και να ανέβουν στην 9η θέση της Premier League. Στην 4η, τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή οι Μπλε.

Σε ένα γενικά ισορροπημένο πρώτο μέρος, η Τσέλσι ήταν αυτή που είχε τον μεγαλύτερο έλεγχο. Απείλησε κυρίως με τον Μαντουέκε σε δύο περιπτώσεις και είχε και δοκάρι με τον Πάλμερ αλλά είδε ταυτόχρονα τους φιλοξενούμενους να την... προειδοποιούν στον χώρο. Και όντως οι Ρεντς κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 50' ο Γουντ με κοντινή προβολή από την κεφαλιά-πάσα του Μιλένκοβιτς άνοιξε το σκορ, αλλά η ομάδα του Νούνο δεν πρόλαβε καλά καλά να πανηγυρίσει, αφού στο 57' ο Μαντουέκε με ωραίο συρτό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Στο 78ο λεπτό ο Γουόρντ-Πράουζ γκρέμισε τον Τζάκσον και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για να δώσει το έναυσμα του... ροντέο των τελευταίων λεπτών.

Στο 87' ο Σελς σταμάτησε δις τον Πάλμερ και στο 90+3' η κεφαλιά του Φέλιξ πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Γουίλιαμς είδε τον Σάντσεθ να τον σταματά εντυπωσιακά και στην αντεπίθεση ο Ενκουνκού δεν μπόρεσε από κοντά να δώσει τη νίκη στην Τσέλσι. Η Νότιγχαμ ήταν αυτή που φλέρταρε τελευταία με το γκολ της νίκης, αλλά στο 14ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάντσεθ με απίθανη επέμβαση είπε «όχι» στην κεφαλιά του Ζότα Σίλβα κρατώντας το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Τσέλσι: Σάντσεθ, Κουκουρέγια, Φοφανά, Γκουστό, Κόλγουιλ (90+3’ Ανταραμπιόγο), Πάλμερ, Φερνάντες (81’ Φέλιξ), Καϊσέδο, Σάντσο (90’ Μούντρικ), Μαντουέκε (90’ Νέτο), Τζάκσον (81’ Ενκουνκού)

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σελς, Μορένο (Γουίλιαμς), Μιλένκοβιτς, Έινα, Μουρίγιο, Γουόρντ-Πράουζ, Άντερσον (65’ Ζότα Σίλβα), Γκιμπς-Γουάιτ (76’ Ντομίνγκες), Γέιτς, Γουντ (82’ Μοράτο), Χάντσον-Οντόι (82’ Ελάνγκα)

Βαρομετρικό χαμηλό για τη Γιουνάιτεντ

Τα όνειρα της νέας εποχής που καλοσωρίστηκαν με τις απανωτές διοικητικές αλλαγές αρχίζουν να εξασθενούν με τάχιστους ρυθμούς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν βγάζουν όρεξη και υγεία στο γήπεδο, με τελευταίο παράδειγμα τη νωχελική εμφάνιση στο «Villa Park». Εκεί όπου οι παίκτες του Τεν Χαγκ φάνηκε να παίζουν για τον βαθμό της ισοπαλίας, τον οποίο και τελικά πήραν από την Άστον Βίλα (0-0) στο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στην Premier League από το 1990...

Αμφότερες οι ομάδες διατήρησαν ένα αμυντικό πλάνο κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν μια παραπάνω... σπίθα στις προσπάθειές τους. Κλασική ευκαιρία ωστόσο στο πρώτο 45λεπτο δεν είχαμε, σε ένα πρώτο μέρος που θα ξεχαστεί γρήγορα. Το χαμηλό τέμπο βέβαια δεν άλλαξε ούτε μετά την ανάπαυλα. Στο 56΄ο Τίλεμανς προσπάθησε να δώσει σκορ στον αγώνα με προσπάθεια που εξουδετέρωσε ο Ονάνα, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στους φιλοξενούμενους.

Στο 68΄ο Μπρούνο Φερνέντες με απευθείας εκτέλεση φάουλ άγγιξε το γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τη Γιουνάιτεντ να φτάνει τους οκτώ βαθμούς στις πρώτες επτά αγωνιστικές από τη 14η θέση στο χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της στην Premier League από το 1990, όταν ακόμα στον πάγκο της βρισκόταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Για την ιστορία εκείνη τη σεζόν οι Κόκκινοι Διάβολοι τερμάτισαν 13οι...

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Τόρες, Ντίνιε, Κας, Κόνσα (12’ Κάρλος), Μπάρκλεϊ, Τίλεμανς, Μπέιλι (63’ Ντουράν), Ρότζερς, Φίλοτζιν, Γουότκινς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Μαζράουι (46’ Λίντελοφ), Μαγκουάιρ (46’ Ντε Λιχτ), Έβανς, Νταλότ, Μέινου (85’ Κασεμίρο), Έρικσεν, Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ (64’ Άντονι), Χόιλουντ (64’ Ζέρκζι)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα