Μάντσεστερ Σίτι: Νικήτρια στον πρώτο νομικό πόλεμο με την Premier League - Ποιους κανονισμούς βγάζει από τον χάρτη

Μάντσεστερ Σίτι: Νικήτρια στον πρώτο νομικό πόλεμο με την Premier League - Ποιους κανονισμούς βγάζει από τον χάρτη

Ιάσονας Θεριός
man_city_mansour
Η νομική ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε τον σκοπό της και πήρε τη δικαστική νίκη που θα αφαιρέσει από το προσκήνιο της Premier League τους κανονισμούς συναλλαγών συνδεδεμένων μερών.

Κυριαρχούσε αισιοδοξία για νίκη στον νομικό πόλεμο με την Premier League και πλέον η Μάντσεστερ Σίτι πράγματι... πανηγυρίζει. Η ξεχωριστή υπόθεση των 115 παραβάσεων παραμένει ανοιχτή, όμως πριν λίγο καιρό οι Πολίτες κινήθηκαν νομικά κατά της αγγλικής λίγκας και των κανονισμών συναλλαγών συνδεδεμένων μερών (APT Rules) και κατάφεραν να τους κηρύξουν επίσημα, μετά τη δικαστική απόφαση, «παράνομους».

Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί ορίστηκαν από την Premier League το 2021 μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από τη Σαουδική Αραβία και είναι σχεδιασμένοι ώστε να εμποδίζουν τους συλλόγους να υπερφουσκώνουν τα χορηγικά deals με εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με τους ιδιοκτήτες τους. Πρακτικά, αυτή είναι μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Σίτι, η οποία φέρεται να παρουσίασε στα λογιστικά της αυξημένα έσοδα από την Etihad Airways, εταιρεία που επίσης ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως και City Football Group, για να βοηθηθεί στον ισολογισμό των εξόδων και των εσόδων της και άρα να κινείται με μεγαλύτερη άνεση στις μεταγραφές της.

Από εδώ και στο εξής όμως αυτοί οι κανονισμοί δεν θα υφίστανται στην Premier League, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εξαιρετικά τα οικονομικά και λογιστικά των συλλόγων του αγγλικού πρωταθλήματος. Άλλωστε, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των clubs της κορυφαίας κατηγορίας κατέχουν ταυτόχρονα και τεράστιες εταιρείες που πλέον θα μπορούν να «χορηγούν» τους συλλόγους των ιδιοκτητών τους δίχως περιορισμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα