Μεντί, Μάντσεστερ Σίτι: «Συμμετείχαν και συμπαίκτες μου στα πάρτι, αλλά κατηγορήθηκα μόνο εγώ»

Μεντί, Μάντσεστερ Σίτι: «Συμμετείχαν και συμπαίκτες μου στα πάρτι, αλλά κατηγορήθηκα μόνο εγώ»

Άρτεμις Κλεφτάκη
Μεντί, Μάντσεστερ Σίτι: «Συμμετείχαν και συμπαίκτες μου στα πάρτι, αλλά κατηγορήθηκα μόνο εγώ»
Ο Μπέντζμιν Μεντί κινείται νομικά εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι για απλήρωτους μισθούς, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ότι στα πάρτι που διοργάνωνε και για τα οποία κατηγορήθηκε, συμμετείχαν κι άλλοι συμπαίκτες του, με την ομάδα να είναι ενήμερη για αυτό.

Για δύο χρόνια, ο Μπέντζαμιν Μεντί βρισκόταν μακριά από την ποδοσφαιρική δράση, αφού το 2021 κατηγορήθηκε για βιασμό και απόπειρα βιασμού, όταν ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι. Πέρυσι, ο 30χρονος Γάλλος αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες και έκτοτε αγωνίζεται στη Λοριάν της Ligue 2.

Τη Δευτέρα (14/10), η «Telegraph» αποκάλυψε γραπτές δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή της Σίτι, οι οποίες περιέχονται σε έναν φάκελο με επιπλέον στοιχεία των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορήθηκε. Ο Μεντί πλέον έχει προσφύγει στο δικαστήριο κατά της Σίτι για απλήρωτους μισθούς ύψους 11 εκατ. λιρών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα πάρτι που διοργάνωνε την περίοδο των καταγγελιών αφορούν κι άλλους συμπαίκτες του.

«Αρκετοί παίκτες της πρώτης ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού, ήταν όλοι παρόντες στα πάρτι στα οποία συμμετείχα και φιλοξενούσα. Όλοι πίναμε αλκοόλ, όλοι είχαμε περιστασιακές σχέσεις με γυναίκες, όλοι παραβιάσαμε τους περιορισμούς του Covid-19. Αυτό δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά μου, αλλά νιώθω ότι είναι άδικο για τη Μάντσεστερ Σίτι να με ξεχωρίζει με τον τρόπο που το έκανε. Η διαφορά μεταξύ εμένα και των άλλων παικτών, είναι ότι εγώ υπήρξα αυτός που κατηγορήθηκε ψευδώς για βιασμό και ταπεινώθηκε δημοσίως», αποκαλύπτει ο Μεντί που δεν κατονομάζει κάποιον από τους συμπαίκτες του για όσα τους κατηγορεί. «Δεν μπορώ παρά να νιώσω ότι ο σύλλογος προσπαθεί να ζωγραφίσει μια αφήγηση ότι ενεργούσα απερίσκεπτα και η υποτιθέμενη απερισκεψία μου οδήγησε στη σύλληψή μου. Θα ήθελα απλώς να τονίσω ότι εκείνη τη στιγμή δεν έκανα τίποτα διαφορετικό από αρκετούς παίκτες της πρώτης ομάδας».

Αρχηγός των Citizens το διάστημα στο οποίο αρχικά άρχισαν οι έρευνες από την Αστυνομία, ήταν ο Φερναντίνιο, ενώ πιο πριν οι Βινσέντ Κομπανί και Νταβίντ Σίλβα. Ο Μεντί έμεινε απλήρωτος από την πρώην του ομάδα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, κάτι που τον έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Ωστόσο, όπως είπε, υπήρξαν συμπαίκτες του που τον βοήθησαν σε αυτό.

«Αγωνιζόμουν να πληρώσω τη διατροφή για το παιδί μου όταν η Σίτι σταμάτησε να με πληρώνει και ένιωθα απαίσια. Ο Στέρλινγκ, ο Σίλβα και ο Μαχρέζ μου δάνεισαν χρήματα για να με βοηθήσουν να προσπαθήσω να πληρώσω τα δικαστικά μου έξοδα και να στηρίξω την οικογένειά μου», υποστήριξε ο 30χρονος Γάλλος ποδοσφαιριστής.

Υπενθυμίζουμε, ότι η τελευταία εμφάνιση του Μεντί με τη φανέλα της Σίτι έγινε στις 15 Αυγούστου 2021, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 απαλλάχθηκε από έξι κατηγορίες βιασμού και μία κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης. Στη συνέχεια, αθωώθηκε για τον βιασμό μιας γυναίκας και την απόπειρα βιασμού μιας άλλης τον Ιούλιο σε νέα δίκη.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα