Τσέλσι: Η ακραία διαφορά στο ποσοστό νικών των «μπλε» όταν δεν παίζει ο - ακριβότερος όλων - Έντσο Φερνάντες

Τσέλσι: Η ακραία διαφορά στο ποσοστό νικών των «μπλε» όταν δεν παίζει ο - ακριβότερος όλων - Έντσο Φερνάντες

enzo-chelsea
Μπορεί ο Έντσο Φερνάντες να αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Τσέλσι αλλά και γενικότερα της Premier League, ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν πως οι «μπλε» τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα όταν ο Αργεντινός απουσιάζει...

Τον Γενάρη του 2023 η Τσέλσι έδωσε μια μεταγραφική μάχη που μάλιστα εξελίχθηκε σε «θρίλερ» για την απόκτηση του Έντσο Φερνάντες. Οι «μπλε» έκαναν τα πάντα για να αποκτήσουν τον Αργεντινό σταρ που έλαμψε στα γήπεδα του Κατάρ και είχε κομβικό ρόλο στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αλμπισελέστε.

Εν τέλει η Τσέλσι τα κατάφερε. Χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει των Έντσο αντί 121 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται άλλωστε για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Τσέλσι και της Premier League γενικότερα.

Παρότι οι προσδοκίες για τον Φερνάντες ήταν και είναι πολύ μεγάλες, ο Αργεντινός δεν έχει αποδείξει τώρα πως οι «μπλε» δαπάνησαν δικαίως τα χρήματα αυτά. Μπορεί ο Έντσο να έχει μερικές εκλάμψεις κατά διαστήματα ωστόσο τα στατιστικά και οι αριθμοί δείχνουν πως μέχρι στιγμής δεν είναι ο «Mr. 120 εκατομμύρια».

Χειρότερη η Τσέλσι με τον Έντσο στην ενδεκάδα

Η Τσέλσι δίνει σήμερα (18:30) ένα μεγάλο ντέρμπι στο «Άνφιλντ» με τη Λίβερπουλ. Για πρώτη φορά στη σεζόν ο Έντσο Μαρέσκα θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεση του, πέρα από τον Ρις Τζέιμς ο οποίος δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος για τέτοια παιχνίδια. Το μεγάλο ερωτηματικό του Ιταλού είναι ο άξονας που θα παρουσιάσει στο «Άνφιλντ». Διότι έχει μετά από καιρό όλους τους μέσους στη διάθεση του. Ειδικότερα, ο Μαρέσκα έχει να επιλέξει για τον (ή τους) ποδοσφαιριστή που θα τοποθετήσει δίπλα στον Καϊσέδο ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει σίγουρη θέση στην ενδεκάδα.

 

Ο Έντσο Φερνάντες είναι μέχρι στιγμής αυτός που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια φέτος δίπλα στον χαφ από το Εκουαδόρ. Μάλιστα ο Αργεντινός είναι ο δεύτερος αρχηγός των Λονδρέζων. Οι αριθμοί ωστόσο δείχνουν πως χωρίς τον Έντσο η Τσέλσι αποδίδει καλύτερα.

Από τον Φλεβάρη του 2023, όταν και έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τσέλσι, οι «μπλε» με τον Φερνάντες στο βασικό τους σχήμα έχουν ποσοστό νικών 32.3%. Για μια ομάδα αυτού του επιπέδου, το ποσοστό αυτό είναι άκρως αρνητικό και δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίτπωση το μέγεθος του κλαμπ και τα χρήματα που έχει δαπανήσει με τον Τοντ Μπόελι στο τιμόνι της.

Χωρίς τον Φερνάντες, η Τσέλσι έχει ποσοστό νικών στο 84.2%. Δίχως τον Αργεντινό στο αρχικό της σχήμα οι «μπλε» έχουν δώσει σε αυτό το διάστημα συνολικά 19 παιχνίδια, έχοντας επικρατήσει τις 16 φορές. Ο Αργεντινός έχει ωστόσο και ελαφρυντικό το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα ματς ήταν αγώνες Κυπέλλου στα οποία οι «μπλε» επικράτησαν σβηστά απέναντι σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών.

Ο Φερνάντες υποβλήθηκε στο τέλος της περασμένης σεζόν σε μια χειρουργική επέμβαση για να απαλλαχθεί από τις ενοχλήσεις που είχε στη βουβωνική χώρα. Μέχρι στιγμής μοιάζει να παίζει έξω από τα νερά του ωστόσο ο Έντσο Μαρέσκα δείχνει να τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, έχοντας δώσει στον Αργεντινό και το περιβραχιόνιο ελέω και της απουσίας του Ρις Τζέιμς.

Στο στρατόπεδο των «μπλε» περιμένουν το step up του Φερνάντες, καθώς άπαντες στην «μπλε» μεριά του Λονδίνου θεωρούν πως αργά ή γρήγορα ο Αργεντινός θα εμφανίσει τον Έντσο του Κατάρ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα