Γκουαρδιόλα: «Στηρίξτε τον Τούχελ, δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε»

Μάρθα Χωριανοπούλου
pep_guardiola
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης προς τον Τόμας Τούχελ, μετά την απόφαση διορισμού του ως ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Αγγλίας.

Η απόφαση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να διορίσει τον Τόμας Τούχελ ως ομοσπονδιακό προπονητή προκάλεσε ποικιλία αντιδράσεων. Ωστόσο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα,, κάλεσε τους φιλάθλους να δείξουν αμέριστη στήριξη στον Γερμανό προπονητή!

Να θυμίσουμε ότι ο Τούχελ είναι ο πρώτος Γερμανός που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των Τριών Λιονταριών και μόλις ο τρίτος ξένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας, ακολουθώντας τους Σβεν-Γκόραν Έρικσον και Φάμπιο Καπέλο και ο καταλανός τεχνικός στάθηκε στο πλευρό του υποστηριζόντας τον ανευ όρων:«Δεν αποφασίζουμε πού θα γεννηθούμε. Η μαμά και ο μπαμπάς το αποφασίζουν και εννέα μήνες αργότερα είμαστε εδώ. Δεν αποφάσισα να είμαι Καταλανός, εσύ δεν αποφασίζεις να είσαι Άγγλος. Η ομοσπονδία αποφάσισε να πάει σε έναν ξένο προπονητή με σπουδαίο ρεκόρ. Η άποψή μου είναι ότι θα τον υποστήριζα άνευ όρων. Αν κερδίσει θα τον επαινέσουν και αν χάσει θα δεχτεί κριτική. Αλλά δεν έχει σημασία η εθνικότητα του. Ξέρω ότι είμαστε περήφανοι για το από πού είμαστε, αλλά ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος. Πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος»

Στη συνέχεια, ο 53 τεχνικός αποκάλυψε ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να γίνει προπονητής εθνικής ομάδας. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν τον έχει προσεγγίσει η FA, απάντησε: «Ο Τόμας Τούχελ είναι ήδη ο προπονητής, οπότε μην το σκέφτεστε. Είμαι προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι και αυτό είναι το μόνο που με απασχολεί. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία».

Όσον αφορά τη Σίτι που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την Άρσεναλ, ενώ είναι έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ ο Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι το επερχόμενο ματς θα είναι δύσκολο:«Έχουν λιγότερους βαθμούς από όσους αξίζουν. Είναι πάντα δύσκολα παιχνίδια κόντρα στη Γουλβς».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα