Αγγλία: Κορίτσι με αυτισμό αντιμετωπίζει αποκλεισμό για σχόλιο σε τρανσέξουαλ αντίπαλο

Αγγλία ποδόσφαιρο
Σάλο έχει προκαλέσει στην Αγγλία η αποκάλυψη της Telegraph για την ενδεχόμενη τιμωρία νεαρής παίκτριας με υποψία αυτισμού για σχόλιο σε ενήλικα τρανσέξουαλ αντίπαλο.

Μια παίκτρια με υποψία αυτισμού αντιμετωπίζει τιμωρία μέχρι και 12 αγώνων επειδή ρώτησε έναν ενήλικα τρανσέξουαλ αντίπαλο: «Είσαι άνδρας»; Στην πιο πρόσφατη περίπτωση που εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη συνεχιζόμενη αποτυχία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας να αφήσει εκτός όσους γεννήθηκαν άνδρες από το γυναικείο ποδόσφαιρο, η 17χρονη είναι συντετριμμένη επειδή κατηγορήθηκε για ένα σχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εναντίον ενός συλλόγου με δυο τρανσέξουαλ.

Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον περασμένο μήνα επειδή είπε: «Είσαι άνδρας;», «Αυτός είναι άνδρας», «Μην ξανάρθεις εδώ» ή παρόμοια σχόλια κατά τη διάρκεια ενός φιλικού αγώνα πριν από την έναρξη της σεζόν τον Ιούλιο.

Οπως αποκαλύπτει η Telegraph, η κοπέλα παραδέχεται ότι ρώτησε έναν παίκτη «Είσαι άνδρας;». Παραδέχεται επίσης ότι ζήτησε από τον διαιτητή πως να συμπεριφερθεί, μιας και ανησυχούσε για ενδεχόμενο τραυματισμό. Ωστόσο, η 17χρονη αρνήθηκε πως αυτό που έκανε συνιστούσε τρανσφοβία ή ότι έκανε σχόλια που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως τέτοια. Μάλιστα και ο διαιτητής δεν άκουσε τίποτα που να θεώρησε ως άσχημο σχόλιο.

Ετσι, αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως 12 αγωνιστικές αν κριθεί ένοχη κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας. Η κοπέλα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης για αυτισμό, ενώ είναι κοινό χαρακτηριστικό των ατόμων με αυτισμό ότι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν το φύλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα