Premier League: Τρίποντο-αντίδοτο για τη Γιουνάιτεντ, απίθανη ανατροπή της Λέστερ

Επιμέλεια: Newsroom
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μπορεί - και πάλι - να μην εντυπωσίασε, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε τον τρόπο να γυρίσει τούμπα το ματς κόντρα στην Μπρέντφορντ και να επιστρέψει στις νίκες (2-1). Ανέτρεψε το 2-0 και πήρε τεράστιο τρίποντο κόντρα στη Σαουθάμπτον η Λέστερ (3-2).

Νίκ-οξυγόνο πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», μετά το 2-1 απέναντι στην Μπρέντφορντ και μάλιστα με ανατροπή. Οι Μέλισσες πήραν το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η ομάδα του Τεν Χαγκ απάντησε στην επανάληψη και πανηγύρισε μία πολύτιμη νίκη.

Με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Γκαρνάτσο, η Γιουνάιτεντ άρχισε να πιέζει μετά το πρώτο 20λεπτο και είχε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ με τον Έρικσεν στο 34' να αστοχεί απέναντι από τον Φλέκεν στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Η Μπρέντφορντ δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ονάνα, ωστόσο πήρε το προβάδισμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Πίνοκ. Σε μία φάση όπου ο Ντε Λιχτ βρισκόταν εκτός γηπέδου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι μερικά λεπτά πριν, ο Πίνοκ πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στην επανάληψη, η... καρδιά του Τεν Χαγκ πήγε ξανά στη θέση της, αφού με το «καλημέρα» ο Γκαρνάτσο ισοφάρισε σε 1-1 (47') τελειώνοντας ιδανικά τη σέντρα του Ράσφορντ στο δεύτερο δοκάρι με ωραίο σουτ στην κίνηση. Η ανατροπή για τους Κόκκινους Διαβόλους σημειώθηκε στο 62' με τον Χόιλουντ. Η Γιουνάιτεντ πίεσε ψηλά κερδίζοντας την μπάλα, ο Φερνάντες με το τακουνάκι βρήκε τον Χόιλουντ που «έσκαψε» την μπάλα στέλνοντάς την στα δίχτυα του Φλέκεν για το 2-1. Η ομάδα του Τεν Χαγκ πίεσε και για τρίτο τέρμα, ωστόσο το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Ντε Λιχτ, Έβανς (88' Λίντελοφ), Μαρτίνες, Κασεμίρο (88' Ουγκάρτε), Έρικσεν, Γκαρνάτσο (90+1' Μαζράουι), Φερνάντες, Ράσφορντ, Χόιλουντ (74' Ζέρκζι)

 

Απίθανη ανατροπή στο 90+8΄για τη Λέστερ

Με τέτοιο μέταλλο , η Λέστερ... πολύ δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες! Ακόμα κι αν βρέθηκαν άλλωστε να χάνουν με 2-0 μέχρι το 65΄, οι Αλεπούδες δεν παρέδωσαν πνεύμα και με τρία γκολ σε ένα καταιγιστικό ημίωρο που ολοκληρώθηκε με buzzer-beater στο 90+8΄πήραν το τρίποντο με 3-2 και καταδίκασαν τη Σαουθάμπτον στην τελευταία θέση της Premier League.

Το ματς πάντως ξεκίνησε ιδανικά για τους Άγιους. Μόλις στο 8΄ο Άρτσερ άνοιξε το σκορ, προτού ο Αρίμπο ανεβάσει τον δείκτη στο 2-0 είκοσι λεπτά αργότερα. Στο 65΄ωστόσο ο Μπουονανότε μείωσε σε 2-1 με κοντινή προβολή και σάλπισε την αντεπίθεση. Στο 73΄ο Φρέιζερ έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, με τον Βάρντι να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 2-2. Η ανατροπή τελικά ολοκληρώθηκε στην τελευταία φάση, όταν έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ ο Αγιού έπιασε το μονοκόμματο σουτ και τορπίλισε τους γηπεδούχους.

Χαμογέλασε ξανά η Άστον Βίλα

Μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες, η Άστον Βίλα επέστρεψε στις νίκες και πάτησε στην πρώτη τετράδα της Premier League. Οι Villans βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο «Craven Cottage» κόντρα στη Φούλαμ, αλλά βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν τούμπα το ματς και να πάρουν το τρίποντο (3-1).

Μόλις στο 5' η ομάδα του Σίλβα άνοιξε το σκορ με τον Χιμένες, αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Ρότζερς - με δόση τύχης και κόντρα στον Μπάσεϊ - έφερε το ματς στα ίσα. Ο Μαρτίνες στο 26' απέκρουσε το πέναλτι του Περέιρα και οι γηπεδούχοι... τιμωρήθηκαν, αφού στο 59' ο Γουότκινς με φοβερή κεφαλιά έκανε την ανατροπή. Η αποβολή του Άντερσεν πέντε λεπτά μετά έβαλε τη Φούλαμ σε ακόμα πιο δύσκολη θέση και η Βίλα στο 69' «κλείδωσε» το τρίποντο με το αυτογκόλ του Ντιόπ. Με δέκα ολοκλήρωσε και η ομάδα του Έμερι, μετά την αποβολή του Φίλοτζιν στο 90+3'.

«Ατσαλένια» Μπράιτον, απέδρασε από το Τάινσαϊντ

Η Μπράιτον τα... χρειάστηκε, αλλά έφυγε με το σπουδαίο τρίποντο από το «St' James' Park», λυγίζοντας τη Νιούκαστλ (1-0). Έτσι, οι Γλάροι έδωσαν συνέχεια στο θετικότατο ξεκίνημά τους και ανέβηκαν στην 5η θέση της Premier League.

Παρ'όλα αυτά, ήταν οι Magpies αυτοί που είχαν το πάνω χέρι στο ματς και πιθανότατα άξιζαν κάτι παραπάνω από αυτό. Ωστόσο, σπατάλησαν τις καλές τους στιγμές, έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Φερμπρούχεν και είδαν την ομάδα του Χίρτσελερ να τους «πληγώνει». Στο 35' Γουέλμπεκ και Τζορτζίνιο συνδυάστηκαν εξαιρετικά και ο Άγγλος εκτέλεσε τον Πόουπ για να κρίνει το ματς με το πέμπτο του φετινό τέρμα. Η Μπράιτον αμύνθηκε με την ψυχή της, κράτησε το μηδέν και έβαλε στις αποσκευές τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Ανάσα για την Έβερτον

Νίκη ξανά για την Έβερτον, η οποία με δυο γκολ στο πρώτο μέρος έχτισε τις βάσεις νίκης με 2-0 στην έδρα της Ίπσουιτς για να ξεφύγει στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Το σκορ άνοιξε στο 17΄ο Εντιαγιέ μετά από ριμπάουντ στην περιοχή, με τον Κιν να σκοράρει στο 40΄γι α να χαρίσει σκορ ασφαλείας στην ομάδα. Το 2-0 δεν άλλαξε για το υπόλοιπο του αγώνα, με την Ίπσουιτς να περιορίζεται στη 17η θέση με τέσσερις βαθμούς.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα