Μπόρνμουθ - Άρσεναλ 2-0: Τιμωρία στη Νότια Ακτή και «αντίο» στο... invincible σερί

Ιάσονας Θεριός
Η Άρσεναλ των δέκα παικτών από το 30' πλήρωσε όλα της τα λάθη από την... άτεγκτη Μπόρνμουθ κι έφυγε από το «Vitality» με το κεφάλι σκυμμένο και το βάρος της πρώτης ήττας στη σεζόν (2-0) στην πλάτη της.

Με τόσα και τέτοια λάθη, με αυτή την εικόνα, η Άρσεναλ δεν θα μπορούσε να βάλει τίποτα παραπάνω από το... κουλούρι στις αποσκευές της. Η Μπόρνμουθ δεν έδειξε οίκτο και τιμώρησε τους Gunners που αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από μια ώρα μετά την απευθείας κόκκινη του Σαλιμπά και τους υποχρέωσε στην πρώτη τους ήττα στη σεζόν (2-0). Έτσι, η ομάδα του Αρτέτα, μετά τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Premier League και έδωσε την ευκαιρία σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι να την αφήσουν στο -4 και το -3 αντίστοιχα, αν επικρατήσουν των Τσέλσι και Γουλβς την Κυριακή (20/10).

Ξανά με δέκα η... κακή Άρσεναλ

Τον αναγνωριστικό - σχεδόν ανιαρό - ρυθμό του πρώτου ημιώρου έσπασε η στιγμή της αποβολής του Γουίλιαμ Σαλιμπά. Μέχρι τότε άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καταφέρει να μετατρέψουν την κυκλοφορία τους σε απειλή και να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την άμυνα της Μπόρνμουθ. Στο 30', ο Τροσάρ έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω και ο Σαλιμπά γκρέμισε τον Εβανίλσον, με τον Τζόουνς - που πρώτα έδωσε κίτρινη και μετά από on field check στο VAR άλλαξε την απόφασή του - να κρίνει πως ο Γάλλος παρεμπόδισε τον αντίπαλό του από ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ και να τον αποβάλει.

 

Παραδόξως, η πρώτη καλή στιγμή των Gunners ήρθε λίγο μετά, όταν η μπάλα έπεσε στα πόδια του Μερίνο μέσα στην περιοχή από το κακό διώξιμο του Κέρκες, όμως ο Ισπανός εκτέλεσε άουτ. Η Μπόρνμουθ απάντησε στις... προειδοποιήσεις στο 41'. Ο Ράγια έχασε την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του αλλά διόρθωσε το λάθος του λέγοντας «όχι» στον Τάβερνιε από κοντά.

Κρίστι και Κλάιφερτ «ντύθηκαν» τιμωροί

Τα Κεράσια μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή στο δεύτερο μέρος και σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία με τον Σεμένιο στο 47', ωστόσο η Άρσεναλ ήταν αυτή που - παρά τη δημιουργική της δυσκοιλιότητα - έφτασε στην επόμενη καλή στιγμή του ματς.

Στο 69' ο Κέπα έκανε απίθανο λάθος και πάσαρε στον Μερίνο που τροφοδότησε τον ανενόχλητο Μαρτινέλι. Ο Βραζιλιάνος ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ισπανό στο τετ α τετ και η ομάδα του πλήρωσε στα... καπάκια. Ένα λεπτό μετά, ο Κρίστι έκανε φοβερό τελείωμα μετά από πανέξυπνη κομπίνα στο κόρνερ της ομάδας του και έδωσε το προβάδισμα στην Μπόρνμουθ.

Οι Gunners δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο 77' ο Κίβιορ έβαλε το... λιθαράκι του στο ρεσιτάλ λαθών, αφού με κακό γύρισμα έδωσε την ευκαιρία στον Εβανίλσον να κερδίσει το πέναλτι από τον Ράγια. Ο Κλάιφερτ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και «σκότωσε» κάθε λονδρέζικη ελπίδα για επιστροφή διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Μπόρνμουθ: Κέπα, Σενέσι, Κέρκες, Ζαμπάρνι, Αραούχο (46’ Σμιθ), Κουκ, Ταβερνιέ (63’ Κρίστι), Σκοτ (63’ Σινιστέρα), Σεμένιο, Εβανίλσον (82’ Ουνάλ), Ουατάρα (63’ Κλάιφερτ)

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Πάρτεϊ, Σαλιμπά, Καλαφιόρι, Μερίνο (81’ Νουανέρι), Ράις, Στέρλινγκ (37’ Κίβιορ, 81’ Ζεσούς), Τροσάρ (64’ Μαρτινέλι), Χάβερτς

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα