Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-1: Κόκκινο το ντέρμπι και η κορυφή!

Σαλάχ και Τζόουνς έκαναν τη διαφορά στο ντέρμπι με την Τσέλσι, η Λίβερπουλ πήρε σημαντική νίκη 2-1 και βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Premier League.

Η Λίβερπουλ ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, Σαλάχ και Τζόουνς έκαναν τη διαφορά στην επίθεση και οι Reds πήραν μεγάλη νίκη κόντρα στην Τσέλσι με 2-1. Oι γηπεδούχοι χωρίς να εντυπωσιάσουν βρέθηκαν ξανά στην κορυφή, ενώ οι Μπλε πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.


Το πέναλτι του Σαλάχ έκανε τη διαφορά

Το γκολ του Σαλάχ και η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν αυτά που χώρισαν τις δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι. Οι Μπλε μπήκαν πιο ορεξάτοι, κυκλοφόρησαν καλύτερα, χωρίς όμως να βρουν χώρους για να φανούν απειλητικοί. Oι Reds στην πρώτη τους καλή στιγμή ζήτησαν την αποβολή του Κόλγουιλ σε ανατροπή στον Ζότα που έφευγε μόνος, ωστόσο ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση κι έδειξε κίτρινη. Οι Λονδρέζοι στο 20λεπτο πατούσαν καλύτερα, με τους γηπεδούχους να είναι «εγκλωβισμένοι» δημιουργικά. Μάλιστα, στο 24ο λεπτό η Τσέλσι είχε την πρώτη μεγάλη φάση, αλλά ο Πάλμερ από πλεονεκτική θέση αστόχησε.

Αντίθετα, στο 27' οι Reds στην πρώτη φάση τους στην αντίπαλη εστία κέρδισαν πέναλτι, με τον Κόλγουιλ να ανατρέπει τον Τζόουνς. Ο Σαλάχ δεν αστόχησε και η ομάδα του Σλοτ πήρε προβάδισμα. Το ματς απέκτησε ρυθμό, με τη Λίβερπουλ να σκοράρει με τον Χάκπο, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Η Τσέλσι απάντησε με τον Τζάκσον να αστοχεί από καλή θέση. Το α' μέρος ολοκληρώθηκε με το VAR να ακυρώνει το πέναλτι που κέρδισε ο Τζόουνς από τον Σάντσεθ. Οι Μπλε ολοκλήρωσαν το 45λεπτο χωρίς σουτ εντός στόχου.

 

Δυο γκολ στο ξεκίνημα, συνέχισε την παράδοση η Λίβερπουλ

Το ξεκίνημα στην επανάληψη ήταν εντυπωσιακό, με την Τσέλσι να ισοφαρίζει στο 48ο λεπτό. Ο Καΐσέδο έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Τζάκσον, ο οποίος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-1, αν και έπρεπε να περιμένει λίγο για να ελεγχθεί η οριακή φάση. Η Λίβερπουλ απάντησε άμεσα και στο 51' πήρε προβάδισμα. Ο Σαλάχ μοίρασε και ο Τζόουνς με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το 2-1. Γκολ και ασίστ ο Αιγύπτιος σε 34 διαφορετικά ματς της Premier και μόνο ο Ρούνεϊ έχει περισσότερα (36).

Ο ρυθμός έπεσε, με τους Reds να μην απειλείται, αφού ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι. Η Τσέλσι ρίσκαρε στο τελευταίο δεκάλεπτο και σε δυο λεπτά είχε καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 90+3' η κεφαλιά του Βέιγκα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 90+4' ο Ενκουκού από κοντά αστόχησε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα