Λίβερπουλ: Ο Σλοτ ισοφάρισε την επίδοση 30ετίας του Νταλγκλίς και άγγιξε το τέλειο ρεκόρ του Γκουαρδιόλα

Λίβερπουλ: Ο Σλοτ ισοφάρισε την επίδοση 30ετίας του Νταλγκλίς και άγγιξε το τέλειο ρεκόρ του Γκουαρδιόλα

Ο Σλοτ γράφει ιστορία στη Λίβερπουλ
Το καλύτερο ξεκίνημα της 30ετίας ως νέος τεχνικός της Λίβερπουλ απολαμβάνει ο Άρνε Σλοτ, ο οποίος ισοφάρισε την θρυλική επίδοση του Κένι Νταλγκλίς κι έχασε για... μία νίκη το σπουδαίο ρεκόρ του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η μετάβαση από την εποχή του εμβληματικού Γιούργκεν Κλοπ στον «αρχιτέκτονα» της πρωταθληματικής Φέγενορντ, Άρνε Σλοτ, προμηνυόταν αρκετά δύσκολη για τη Λίβερπουλ. Η πεποίθηση αυτή, όμως, έχει διαλυθεί ήδη από τον Οκτώβριο για τους φίλους των Reds, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους να «στρογγυλοκάθεται» στην κορυφή της Premier League, μετά και τη νέα νίκη στο ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι (2-1).

Με τον Ολλανδό τεχνικό στο τιμόνι η Λίβερπουλ έχει πραγματοποιήσει τρομερό ξεκίνημα με δέκα νίκες σε έντεκα παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης, εν πολλοίς χάρη στο εξαιρετικό της παθητικό των μόλις πέντε τερμάτων. Και η νίκη επί των Λονδρέζων σφράγισε την επανάληψη ενός ιστορικού σερί.

Συγκεκριμένα, κανένας νεοφερμένος προπονητής στον πάγκο της Λίβερπουλ δεν έφτασε πιο γρήγορα τις δέκα νίκες από τον Σλοτ την τελευταία 30ετία. Για την ακρίβεια, ο τελευταίος που κατάφερε να κάνει αυτό το 10/11 ήταν ο θρυλικός Κένι Νταλγκλίς πριν από 34 χρόνια, τη σεζόν 1990-91, με τη διαφορά πως ο Σκωτσέζος τεχνικός το είχε πράξει αήττητος, σημειώνοντας την πρώτη ήττα στη σεζόν στις 31 Οκτωβρίου και στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο League Cup.

 

Η μοναδική «ανορθογραφία» με αντίπαλο τη Νότιγχαμ (0-1) είναι αυτή που στέρησε από τον Σλοτ την ισοφάριση κι ενός ακόμα ρεκόρ: αυτού της καλύτερης εκκίνησης προπονητή σε ομάδα Premier League. Κάτοχός του παραμένει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν 2016-17 με τη Μάντσεστερ Σίτι κάνοντας το απόλυτο (10-0-0), μία επίδοση που αποδεικνύεται... «mission impossible» για τους υπόλοιπους προπονητές της PL εδώ και αισίως οκτώ χρόνια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα