Premier League: Ο Χάαλαντ έστειλε τη Σίτι στην κορυφή, θριαμβεύτρια σε τρομερό φινάλε η Μπρέντφορντ

Επιμέλεια: Newsroom
Με τον Χάαλαντ να σκοράρει ξανά, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 1-0 της Σαουθάμπτον, πάτησε στην κορυφή της Premier League και... περιμένει το Άρσεναλ-Λίβερπουλ. Απίθανο τρίποντο για την Μπρέντφορντ, 4-3 την Ίπσουιτς στο 90+6'.

Παρά το προβάδισμά της από το 5' απέναντι στη Σαουθάμπτον, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μία αγχωτική νίκη απέναντι στους Αγίους (1-0), ανέβηκε στην κορυφή της Premier League με 23 βαθμούς και περιμένει το αυριανό ντέρμπι της Άρσεναλ με τη Λίβερπουλ.

Η Σίτι ξεκίνησε ιδανικά στο παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χάαλαντ που έβαλε σωστά το πόδι του στη σέντρα του Νούνιες, στέλνοντας χωρίς ισορροπία την μπάλα στα δίχτυα, ενώ έπεφτε στο έδαφος, για το 1-0. Μετά το προβάδισμα, η Σίτι υποχώρησε, δεν πίεσε ιδιαίτερα και άφησε χώρο στη Σαουθάμπτον, χωρίς πάντως να απειληθεί. Ο Άρτσερ έχασε μία μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βραζιλιάνου.

Όσο δεν είχε απειλήσει στο πρώτο μέρος συνολικά, η Σίτι είχε απανωτές φάσεις για γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Φόντεν σούταρε μερικά δευτερόλεπτα μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο χορτάρι, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Η «μπόρα» ευκαιριών συνεχίστηκε από πλευράς Citizens με τον Χάαλαντ να έχει τις στιγμές του. Ο Νορβηγός είχε διπλή ευκαιρία στο 50', με την πρώτη του κεφαλιά να εξουδετερώνεται από την άμυνα των Αγίων, ενώ την δεύτερη μπλόκαρε ο Ράμσντεϊλ. Δύο λεπτά μετά, ο Χάαλαντ «κατάφερε» να αστοχήσει εξ επαφής με τη Σαουθάμπτον να γλιτώνει ακόμη μία φορά. Οι Άγιοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά στο 75' με τον Άρμστρονγκ, ωστόσο το σουτ του πέρασε πάνω από την εστία και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Έντερσον. Ο Χάαλαντ είχε ακόμη μία ευκαιρία στο 90+6', με τον Ράμσντεϊλ να του αρνείται το δεύτερο τέρμα και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

«Χαρακίρι» της Μπράιτον κόντρα στο... πείσμα της Γουλβς

Η Μπράιτον... αυτοκτόνησε στο «Άμεξ», είδε τη Γουλβς να της αποσπά την ισοπαλία με δραματικό τρόπο (2-2) και έχασε την ευκαιρία να πατήσει στην 3η θέση, χύνοντας την καρδάρα για ακόμη ένα εντός έδρας... δικό της ματς.

 

Οι Γλάροι ήταν ανώτεροι και άνοιξαν το σκορ με ωραίο τελείωμα του «καυτού» Ντάνι Γουέλμπεκ (6 γκολ σε 9 αγωνιστικές) στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ και στο 85' πίστεψαν πως «κλείδωσαν» το τρίποντο χάρη στο εξαιρετικό σουτ του Φέργκιουσον. Τρία λεπτά μετά όμως, ο Αΐτ-Νουρί μείωσε για τη Γουλβς και στο 90+3' η Μπράιτον ολοκλήρωσε το «χαρακίρι» της.

Βίφερ, Αγιάρι, Φέργκιουσον και Ενσίσο ξεχύθηκαν στον χώρο σε κατάσταση 4v1 κόντρα στον Ντόιλ, όμως ο πρώτος έκανε τραγική μεταβίβαση και η Γουλβς βγήκε στην κόντρα. Ο Κούνια σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Φαν Χέκε και οι Λύκοι ισοφάρισαν για να πάρουν μόλις τον δεύτερο βαθμό τους φέτος.

«Μαχαιριά» στο 90+6΄για την Άστον Βίλα

Δευτερόλεπτα μακριά από ακόμα ένα τρίποντο βρέθηκε η Άστον Βίλα, αλλά τελικά έμεινε στον... άσο (1-1). Η Μπόρνμουθ ισοφάρισε στο 90+6΄και έριξε στα σχοινιά τους Villans που περιορίστηκαν στον έναν βαθμό και παράλληλα στην τρίτη θέση της Premier League. Οι γηπεδούχοι είχαν ευτυχήσει να πάρουν το προβάδισμα στο 76΄με γκολ του Μπάρκλεϊ, όμως η απάντηση της Μπόρνμουθ ήρθε στο φινάλε. Σκόρερ ο Εβανίλσον ο οποίος στο 90+6΄υπέγραψε την ισοπαλία κι ανέβασε την ομάδα του στη μέση της βαθμολογίας.

Ματσάρα και φινάλε - θρίλερ με χαμόγελα για τη Μπρέντφορντ

Γκολ, ανατροπές, θρίλερ και τρίποντο για τη Μπρέντφορντ! Στη ματσάρα της αγωνιστικής οι Μέλισσες κατάφεραν να επιβληθούν με το χορταστικό 4-3 επί της Ίπσουιτς χάρη σε buzzer beater του Εμπουεμό στις καθυστερήσεις και να ανέβουν στην 9η θέση της Premier League. Αν και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Σμόντικς (28΄) και Χιρστ (31΄), η Μπρέντφορντ τα έφερε όλα τούμπα μέχρι το 51΄. Αρχικά ο Ουισά μείωσε στο σκορ (44΄), το αυτογκόλ του Κλαρκ έφερε το ματς στα ίσα (45+1΄), προτού ο Εμπουεμό από την άσπρη βούλα κάνει το 3-2. Στο 86΄κι ενώ η Ίπσουιτς είχε μείνει με δέκα λόγω της αποβολής του Κλαρκ (69΄0, ο Ντέλαπ ισοφάρισε σε 3-3, αλλά δεν υπέγραψε την αναμέτρηση. Κι αυτό γιατί στο 90+6΄ο Εμπουεμό είχε και πάλι τη λύση για τη Μπρέντφορντ όταν με σέντρα - σουτ ξεγέλασε τον Μούριτς για το 4-3.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα