Premier League: Νέα «σφαλιάρα» για τη Γιουνάιτεντ που... βυθίζεται, πάτησε τετράδα η Τσέλσι

Επιμέλεια: Newsroom
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό της διάστημα και είδε τη Γουέστ Χαμ να την «εκτελεί» από την άσπρη βούλα στο 90+2' (2-1) και να τη... βυθίζει στη 14η θέση της Premier League. Σκαρφάλωσε στην τετράδα η Τσέλσι που νίκησε τη Νιούκαστλ (2-1).

Τιμωρήθηκε και κατρακυλά η «διπρόσωπη» Γιουνάιτεντ

Η... κινούμενη άμμος δεν έχει τελειωμό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν σταματά να βυθίζεται! Οι «διπρόσωποι» Κόκκινοι Διάβολοι τιμωρήθηκαν για την αναποτελεσματικότητά τους στο καλό τους κομμάτι και είδαν τη Γουέστ Χαμ να τος νικάει με πέναλτι του Μπόουεν στο 90+2' (2-1) για να τους αφήσει στη 14η θέση της βαθμολογίας με μόλις 11 βαθμούς μετά από εννέα αγωνιστικές. Βασικός και για 45 λεπτά αγωνίστηκε ο Ντίνος Μαυροπάνος.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να έχει βρει και παραπάνω από ένα τέρματα στο πρώτο μέρος. Προδόθηκε ωστόσο από την ανικανότητά της να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της. Ο Γκαρνάτσο είχε δοκάρι στο 3' και αστόχησε σε τετ α τετ στο 9', ενώ μεγάλες στιγμές είχαν στο 13' και ο Χόιλουντ με τον Φερνάντες. Ο Νταλότ δε, στο 32' σπατάλησε την ευκαιρία της σεζόν, αστοχώντας ολομόναχος σε κενή εστία και στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Άλβαρες θα μπορούσε να γίνει αυτογκόλ, όμως σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Γουέστ Χαμ... γλίτωσε και στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη. Σταδιακά πίεσε περισσότερο για το γκολ και το βρήκε με τον Σάμερβιλ στο 74'. Ο Ολλανδός με προβολή από κοντά άνοιξε το σκορ, αλλά στο 81' ο Κασεμίρο ισοφάρισε με κεφαλιά και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Όχι για πολύ βέβαια, αφού στις καθυστερήσεις - και μετά από σύσταση του VAR, ο Κουτ έδειξε την άσπρη βούλα για κλωτσιά του Ντε Λιχτ στον Ινγκς και ο Μπόουεν ευστόχησε στο πέναλτι για να χαρίσει στη Γουέστ Χαμ τη νίκη και να «βυθίσει» τη Γιουνάιτεντ.

Νίκη-είσοδος στην «τετράδα» για την Τσέλσι

Στις νίκες επέστρεψε η Τσέλσι, μετά την ήττα στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στη Λίβερπουλ, επικρατώντας με 2-1 της Νιούκαστλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Πάλμερ σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR. Ωστόσο, ο Άγγλος προσέφερε μια στιγμή... μαγείας στο 18', όταν με μία απίστευτη μπαλιά βρήκε τον Νέτο στην πλάτη της άμυνας της Νιούκαστλ και εκείνος την «έκοψε» στον Τζάκσον που εκτέλεσε τον Πόουπ από κοντά για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν μερικά λεπτά αργότερα, με τον Ίσακ να ισοφαρίζει σε 1-1 προ κενής εστίας μετά τη σέντρα του Χολ.

 

Στην επανάληψη, η Τσέλσι πήρε εκ νέου προβάδισμα με το «καλημέρα», χάρη στο γκολ του Πάλμερ που σημάδεψε εύστοχα στην κλειστή εστία του Πόουπ, με τον Άγγλο να φτάνει έτσι τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα. Η Νιούκαστλ προσπάθησε να βρει νέα απάντηση στο ματς, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία των Μπλε και το 2-1 υπέρ της ομάδας του Μαρέσκα έμεινε μέχρι το φινάλε και την έφερε στην 4η θέση.

«Σεφτές» της Κρίσταλ Πάλας με... θύμα την Τότεναμ

Χρειάστηκε να κάνει υπομονή αλλά, η Κρίσταλ Πάλας κατάφερε - μετά από εννέα αγωνιστικές - να πάρει την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League. Οι Αετοί επικράτησαν 1-0 της Τότεναμ στο «Σέλχαρστ Παρκ» και... ξεμύτισαν από την επικίνδυνη ζώνη, στο +2 από τη 17η Ίπσουιτς. Πισωγύρισμα για την Τότεναμ που έμεινε 8η.

Οι Σπερς δεν έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και στην πρώτη πραγματική ευκαιρία της Πάλας έμειναν πίσω στο σκορ. Ο Ματετά εκτέλεσε από κοντά μετά το λάθος του Φαν Ντε Φεν και έκανε το 1-0, το οποίο δεν άλλαξε ποτέ, αφού η ομάδα του Γκλάσνερ αμύνθηκε αποτελεσματικά και η Τότεναμ δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση.

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα