Άρσεναλ - Λίβερπουλ 2-2: Αλληλοεξόντωση και Χ-αμόγελα στη... Σίτι

Νίκος Κικίδης
Ισοπαλία με... νικήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι! Η Λίβερπουλ έμεινε ζωντανή στο Λονδίνο χάρη σε γκολ του Σαλάχ στο φινάλε, με το 2-2 ωστόσο κόντρα στην Άρσεναλ να χαρίζει την κορυφή στους Πολίτες.

Ντέρμπι «ο θάνατός σου - η ζωή μου», αλλά αμφότερες περιορίστηκαν στη... μηχανική υποστήριξη για να συνεχίσουν την προσπάθεια στον μαραθώνιο της Premier League. Άρσεναλ και Λίβερπουλ αποδείχθηκαν κυνικές, πέτυχαν τέσσερα γκολ με λιγοστές ευκαιρίες, όμως το τελικό 2-2 άφησε μια πικρή γεύση και στους δυο μονομάχους. Το γκολ ισοφάρισης του Σαλάχ στο 81΄αρκούσε για να γλιτώσει τους Reds και να βάλει φρένο στην αντεπίθεση των Gunners, με την ισοπαλία ωστόσο να αναδεικνύει μεγάλη νικήτρια τη... Μάντσεστερ Σίτι που έμεινε μόνη στην κορυφή.

Η λογική «αν δεν μπορείς να νικήσεις, τουλάχιστον φρόντισε να μην χάσεις» πρυτάνευσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στο «Emirates», με τις δυο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα μετόπισθεν. Τα ρίσκα ήταν ελάχιστα, οι μάχες μπόλικες και οι χώροι περιορισμένοι. Μια στιγμή ωστόσο αρκούσε στον Σάκα για να δώσει ρυθμό στο ντέρμπι.

Μετά από βαθιά μπαλιά του Γουάιτ στην πλάτη της άμυνας, ο Σάκα χόρεψε τον Ρόμπερτσον στην περιοχή και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Κέλεχερ έγραψε το 1-0 στο 9΄με το γκολ Νο.50 στην Premier League. Εννιά λεπτά αργότερα ωστόσο η Λίβερπουλ είχε την απάντηση. Από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ντίας στο πρώτο δοκάρι, ο Φαν Ντάικ «τρύπωσε» στην καρδιά της άμυνας και με νέα κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Μετά το ισορροπημένο πρώτο ημίωρο η Άρσεναλ άρχισε να κερδίζει μομέντουμ και τελικά ανάκτησε το προβάδισμα από μια στημένη μπάλα. Αφού ο Χάβερτς προειδοποίησε στο 31΄με άστοχο τελείωμα από το ύψος του πέναλτι, οι Gunners βρήκαν το προβάδισμα στο 42΄με καρφωτή κεφαλιά του Μερίνο από εκτέλεση φάουλ.

 

Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στα αποδυτήρια με υπέρ τους το σκορ και βγήκαν ξανά στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρο πλάνο να το προστατέψουν, όμως οι τραυματισμοί των Γκάμπριελ και Τίμπερ στο β΄μέρος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποτυχία τους. Για 35 λεπτά άλλωστε η Άρσεναλ δεν είχε συναντήσει μεγάλα προβλήματα σε ένα χαμηλό τέμπο, όμως στο 81΄η ζημιά έγινε από δεξιά.

Ο Νούνιες βρήκε χώρο και έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι για τον αμαρκάριστο Σαλάχ, ο οποίος με όμορφο πλασέ τελείωσε τη φάση για το 2-2. Στο 90΄Ζεσούς σκόραρε ενώ ο ρέφερι, Άντονι Τέιλορ, είχε σφυρίξει από πριν για χέρι του Χάβερτς, «καταδικάζοντας» τις δυο ομάδες σε ισοπαλία, που άφησε μόνη τη Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Παρτέι, Γουάιτ, Γκάμπριελ (54΄Κίβιορ), Τίμπερ (75΄Λιούις Σκέλι), Μερίνο, Ράις, Μαρτινέλι (85΄Νουανέρι), Τροσάρ, Σάκα (85΄Γκαμπριέλ Ζεσούς), Χάβερτς

Λίβερπουλ (Άρνε Σλοτ): Κέλεχερ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (64΄Τσιμίκας), Χράφενμπερχ, Τζόουνς (90'+2΄Έντο), Μακ Άλιστερ (64΄Σομποσλάι), Λουίς Ντίας (64΄Χάκπο), Σαλάχ, Νούνιες

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα