Η διπλή απειλή του Μπόρις Τζόνσον που επανέφερε τους έξι της Super League!

Η διπλή απειλή του Μπόρις Τζόνσον που επανέφερε τους έξι της Super League!
Φόρος πολυτελείας και άδειες παραμονής ξένων παικτών. Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε ντρίμπλες και πέτυχε το δικό του γκολ κόντρα στη Super League, ίσως... καθοριστικό ακόμα και για τη δική του παραμονή στην εξουσία.

Η European Super League κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος μετά την αποχώρηση των Βρετανικών ομάδων. Σίτι και Τσέλσι έκαναν την αρχή και ακολούθησαν, Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τότεναμ. Μάλιστα, οι Αγγλοι απολογήθηκαν στους φιλάθλους, οι οποίοι και είχαν ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες. Aλλωστε, σε αντίθεση με τους Ιταλούς, οι Βρετανοί ήταν αντίθετοι στη νέα διοργάνωση και το είχαν εκφράσει με έντονες αποδοκιμασίες. Τι μεσολάβησε όμως;

Μεταξύ της λαϊκής απόρριψης, η οποία προκάλεσε ακόμη και διαδηλώσεις (ποιος θα ξεχάσει τον διάλογο με τον Τσεχ) και τον φόβο της υποτίμησης ενός επιτυχημένου εθνικού προϊόντος όπως η Premier League, τα θεσμικά όργανα άρχισαν να κινούνται.

Επειτα από εντολή του Μπόρις Τζόνσον, οι άνθρωποι της Κυβέρνησης επικοινώνησαν με τους έξι μεγάλους συλλόγους. Το νόημα του μηνύματός τους ήταν το παρακάτω: δεν μπορούμε να αποτρέψουμε νόμιμα αυτή τη διοργάνωση, αλλά μπορούμε να εγκρίνουμε έναν πολύ σκληρό φόρο πολυτελείας και, κυρίως, χάρη στο Brexit, οι διαδικασίες για τις άδειες παραμονής ξένων παικτών θα γίνουν δύσκολες, πολύ δύσκολες!

Οι ομάδες κατάλαβαν πως ο Μπόρις Τζόνσον μπορούσε να το κάνει, ότι η απειλή του ήταν πραγματική. Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας εκμεταλλεύτηκε αυτή τη... μάχη για να αυξήσει περαιτέρω τη δημοτικότητά του, η οποία είναι ήδη σε άνοδο χάρη στην επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού. Ο Τζόνσον δεν έχασε την ευκαιρία που του έδωσαν. Οι Βρετανοί που πήραν και πολλές οικονομικές υποσχέσεις από την UEFA έκαναν πίσω και άφησαν μόνους Ισπανούς και Ιταλούς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα