European Super League, είδες το ματς της χρονιάς;

European Super League, είδες το ματς της χρονιάς;
Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το φοβερό Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-4, την μεγαλύτερη νίκη της χρονιάς για τον Κλοπ και τους παίκτες του και το πόσο αδιάφορο θα ήταν αυτό το ντέρμπι αν δεν υπήρχε το κίνητρο της τετράδας…
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεύτερη και η Λίβερπουλ έβδομη στη βαθμολογία μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε με τη Σίτι να έχει επί της ουσίας κατακτήσει το πρωτάθλημα πριν μερικές εβδομάδες και εδώ και κάμποσες ημέρες και μαθηματικά.

Ποιος θα το έβλεπε λοιπόν αυτό το ντέρμπι, τι δράμα θα είχε, αν την επόμενη σεζόν υπήρχε η European Super League και η Λίβερπουλ είχε εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της σε αυτό, μαζί με τις άλλες πέντε μεγάλες ομάδες από το Νησί; Μάλλον κανείς.

Διότι μπορεί ο Κλοπ να προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να μας πείσει με τις δηλώσεις του ότι δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα να μην παίξει η ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, αλλά η ψυχούλα του το ξέρει. Και επίσης ξέρει πολύ καλά ότι αυτό θα είναι μετά την πανδημία, ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα για τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, αλλά και ένα μεγάλο πλήγμα για τους παίκτες του, οι οποίοι καθόλου δεν θα χαρούν με αυτή την εξέλιξη.

Το ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ λοιπόν, ήταν αυτό που ήταν γιατί το κίνητρο ήταν τεράστιο. Και δεν ήταν τεράστιο μόνο για την Λίβερπουλ, αλλά και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ήξερε ότι με νίκη άφηνε την Λίβερπουλ εκτός Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Κάπως έτσι φτάσαμε να δούμε αυτό το υπέροχο ματς, κάπως έτσι φτάσαμε να δούμε το καλύτερο μεταξύ τους ντέρμπι εδώ και αρκετά χρόνια, κάπως έτσι είδαμε μάλλον για πρώτη φορά φέτος την Λίβερπουλ της περσινής περιόδου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Και κάπως έτσι φτάσαμε να δούμε την μεγαλύτερη εφετινή νίκη της, η οποία αν τελικά της προσφέρει και την τετράδα στο τέλος της σεζόν, θα είναι και η σημαντικότερη της χρονιάς χωρίς αμφιβολία. Σε ένα ματς που η European Super League θα το είχε μετατρέψει σε παντελώς αδιάφορο, με παίκτες δίχως το παραμικρό κίνητρο, ο Κλοπ επιτέλους μπόρεσε να βγάλει τα κίνητρα από τους παίκτες του και την δίψα για τη νίκη…

 

Πλέον η Λίβερπουλ έχει την τετράδα στα χέρια της. Με «τρία στα τρία» στις τελευταίες αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα θα είναι εκτός απίθανου απρόοπτου στην πρώτη τετράδα. Και αυτό θα συμβεί γιατί οι ομάδες που είναι από πάνω της στη βαθμολογία, η Λέστερ και η Τσέλσι, έχουν να δώσουν δύο ματς ακόμη και το ένα είναι μεταξύ τους, άρα δεν μπορούν και οι δύο να κάνουν το δύο στα δύο. Αυτός είναι πλέον και ο λόγος που το Τσέλσι – Λέστερ της ερχόμενης Τρίτης για το πρωτάθλημα είναι ένας ακόμη μεγαλύτερος «τελικός» από τον μεταξύ τους τελικό του Σαββάτου για το Κύπελλο Αγγλίας.

Οι επόμενες δέκα ημέρες λοιπόν θα είναι συγκλονιστικές για την Premier League με τέσσερις ομάδες να ψάχνουν εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά επτά ομάδες να ψάχνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάπως έτσι έχουμε μπροστά μας δέκα διαφορετικά παιχνίδια που μπορεί να αποδειχτούν καθοριστικά για όλα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Σε ένα πρωτάθλημα, που τον πρωταθλητή τον ξέρουμε εδώ και εβδομάδες και τις ομάδες που υποβιβάστηκαν εδώ και μέρες, το φινάλε του δεν θα είχε απολύτως κανένα νόημα, αν την επόμενη σεζόν είχαμε European Super League. Τώρα ενδεχομένως να έχουμε μπροστά μας ένα από τα πλέον δραματικά φινάλε σεζόν στην ιστορία της Premier League σε ότι έχει να κάνει από τις θέσεις 3-7 που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Αυτό ακριβώς ήταν που αλλοίωνε η European Super League, η οποία θα μας στερούσε παιχνίδια σαν αυτό το υπέροχο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-4…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.