Μπάλντοκ: «Η γιαγιά μου θα ήταν περήφανη, τιμή μου που φοράω το εθνόσημο»

Μπάλντοκ: «Η γιαγιά μου θα ήταν περήφανη, τιμή μου που φοράω το εθνόσημο»

Newsroom
baldok

bet365

Ο Τζορτζ Μπάλτοκ τόνισε πως όλοι στην Ελλάδα σκέφτονται μόνο το ματς με την Ιρλανδία και όχι εκείνο με τη Γαλλία που ακολουθεί.

Λίγες ώρες απέμεναν για το αυριανό (16/6) ματς της Εθνικής μας με την Ιρλανδία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του επόμενου EURO και ο Τζορτζ Μπάλντοκ τόνισε πως όλοι οι διεθνείς μας «σκέφτονται» μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι και όχι εκείνο με τη Γαλλία που ακολουθεί (19/6).

Παράλληλα ο 30χρονος μπακ υπογράμμισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως είναι τιμή του που αγωνίζεται στη «γαλανόλευκη».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για το αν πιστεύει ότι θα βοηθήσει το γεγονός ότι ξέρει κάποιους παίκτες της Ιρλανδίας και συγκεκριμένα ο Ίγκαν: «Ο Τζον είναι φίλος μου, ήταν αρχηγός, ηγέτης, σπουδαία προσωπικότητα. Λες κάποιες φορές ότι έχει μαγνήτη στο πόδι. Είναι φανταστικός αρχηγός, έχω μεγάλο σεβασμό για εκείνον. Είναι καλός παίκτης».

 

Για τη σημασία του αγώνα με την Ιρλανδία: «Όλοι έχουμε παίξει σε ματς υψηλής πίεσης. Πάντα θες να κερδίζεις κάθε παιχνίδι, είτε ο αντίπαλος είναι το Γιβραλτάρ, η Ιρλανδία ή η Γαλλία. Δεν κάνουμε διαχωρισμό στο μυαλό μας. Μετά την κλήρωση δεν μας θεωρούσαν φαβορί και είναι λογικό. Αν θες να προκριθείς, πρέπει να κερδίζεις παιχνίδια σαν και το αυριανό».

Για το γεγονός ότι φορά τη φανέλα της Ελλάδας ως ομογενής: «Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλη τιμή νιώθω που αγωνίζομαι με αυτό το σπουδαίο έθνος. Η γιαγιά μου ήταν Ελληνίδα, δυστυχώς δεν είναι πλέον εν ζωή, αλλά θα ήταν πολύ περήφανη να με βλέπει να παίζω με την εθνική ομάδα της χώρας. Πάντα νιώθω περήφανος όταν φοράω το εθνόσημο».

Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Η επίθεση είναι ωραία για έναν μπακ, αλλά το πρώτο μας καθήκον είναι η άμυνα. Θέλω να είμαι ένας παίκτης στον οποίο μπορεί να βασιστεί η ομάδα. Κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από την ομάδα».

Για το αν έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι με τη Γαλλία: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας. Ο προπονητής δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκέφτεται έτσι. Όλοι έχουμε το ίδιο σκεπτικό, αλλιώς δεν θα ήμασταν στην ομάδα».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα