Εθνική: Ο Μασούρας που ήταν μία αγωνιστική «απόλαυση» και ο άλλος δρόμος του Πογιέτ

Εθνική: Ο Μασούρας που ήταν μία αγωνιστική «απόλαυση» και ο άλλος δρόμος του Πογιέτ

bet365

Ο Έλληνας μεσοπιθετικός του Ολυμπιακού υπήρξε παίκτης - κλειδί για το σύνολο του Πογιέτ με τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα να αναμένεται να έχει άλλο πλάνο με Γαλλία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η Εθνική μας ομάδα κατά διαστήματα έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι στους σκληροτράχηλους και αρκετά ζόρικους Ιρλανδούς που και ένα καλό σύνολο φάνηκαν και επικίνδυνοι στις στατικές φάσεις ήταν. Η Ελλάδα συνολικά πάντως ήταν ανώτερη των αντιπάλων της, άξιζε και άλλα τέρματα και είχε αρκετούς πρωταγωνιστές.

Προσωπικά μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι προτιμώ να σταθώ στον Γιώργο Μασούρα. Κινητικότατος, δραστήριος, μεγάλη αμυντική και τακτική βοήθεια, μέσα στις φάσεις των γκολ και βέβαια εξαιρετικό το τελείωμά του μετά από την δεδομένα τρομερή μπαλιά του Μπακασέτα.

Ο Μασούρας ανέδειξε ξανά πως είναι από τους Έλληνες μεσοεπιθετικούς με αίσθηση του γκολ και στον αγώνα αυτόν ήταν «απόλαυση» στο αγωνιστικό σκέλος. Η Ελλάδα αυτό που ήθελε με Ιρλανδία το πήρε και τώρα πηγαίνει στη Γαλλία τη Δευτέρα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και ότι βγει.

Ένα ματς με τους Γάλλους που βέβαια βάσει της δυναμικής των αντιπάλων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει βαθμό. Παρόλα αυτά το σίγουρο είναι πως θα παλέψει μέχρι το τέλος στην αναμέτρηση αυτή.

Ο Πογιέτ

Ο Πογιέτ θα έχει άλλη στρατηγική με τη Γαλλία

Ο Πογιέτ έχει δείξει γενικότερα πως θέλει να παίζει με 4-3-3. Παρόλα αυτά με την Ιρλανδία είδαμε ορισμένες κινήσεις που μπορεί να δείχνουν και το τι μπορεί να επακολουθήσει με τη Γαλλία εκτός έδρας. Το ότι μπορεί να δούμε άλλον αγωνιστικό δρόμο.

Επί του αρχικού σχήματος: προτίμησε τον Κουρμπέλη αντί του Σιώπη στο κέντρο για να βάλει στο τέλος τον χαφ της Τραμπζονσπόρ. Ο Σιώπης είναι δεδομένα ο πιο γρήγορος και σκληρός αμυντικά χαφ του, όμως ο Πογιέτ έκρινε σκόπιμο να μην τον ξεκινήσει. Και βέβαια σε επίπεδο αλλαγών: μία ήταν η επιλογή να πάει ο Φούντας στα άκρα / φτερά της επίθεσης αν και επιθετικός και μαζί του να μπει και 2ος φορ, ο Γιακουμάκης που βέβαια ήταν ο... φουνταριστός. Και μία ακόμα επιλογή: έβαλε τρίτο στόπερ τον Τζαβέλλα, ο οποίος βέβαια πήρε την αποβολή του Ντόχερτι.

Αυτή η ιδέα με τους τρεις στόπερ που ήρθε ως επιλογή για να μην γίνει το 2-2 από τους Ιρλανδούς, ως μία δικλείδα ασφαλείας δηλαδή, μπορεί να είναι μία ιδέα και για το Γαλλία - Ελλάδα. Εκεί όπου οι διεθνείς μας θα δεχθούν μεγάλη πίεση και σίγουρα πολύ πιο μεγάλη συγκριτικά με τους Ιρλανδούς.

Υ.Γ. Σιγά σιγά ή... αθόρυβα εάν προτιμάτε ο Μπάλντοκ ήταν μέσα και στα 2 γκολ. Στη φάση του πέναλτι από τη δική του σέντρα κάνει χέρι ο Ο' Ντάουντα και στο 2-1 είναι ο παίκτης που τροφοδοτεί τον Μπακασέτα για να βγάλει ο αρχηγός της Ελλάδας τη σούπερ ασίστ στον Μασούρα.

Υ.Γ. 2 Φοβερά ενδιαφέρουσα αγωνιστική περίπτωση ο μπακ Κόλινς των Ιρλανδών. Και με το γκολ του και με τις τρομερές τελικές που είχε.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.