Το «γλυκό» αριστερό του Μπακασέτα (vids)

Το «γλυκό» αριστερό του Μπακασέτα (vids)

Γιώργος Ντυμένος
bakasetas

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας έδωσε την ασίστ της χρονιάς με το «καλό» του πόδι, που πολλάκις έχει αποδειχθεί πολύτιμο για την Εθνική μας ομάδα.

Τον τίτλο του γκολ της χρονιάς διεκδικεί αυτό που σημείωσε την Παρασκευή (16/6) ο Γιώργος Μασούρας, όταν και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ιρλανδίας και «κλείδωσε» τη νίκη (2-1) της Εθνικής μας στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το τελείωμα του 29χρονου ακραίου ήταν πολύ όμορφο, όμως το «μισό» και πλέον τέρμα... ανήκει στον Τάσο Μπακασέτα, καθώς ο «κάπτεν» έδωσε μία... μαγική ασίστ στην οποία «υποκλίθηκε» μέχρι και η UEFA που τον αποθέωσε την επομένη της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός λοιπόν έβαλε ξανά τη «σφραγίδα» του και πλέον το αριστερό του πόδι του 30χρονου μεσοεπιθετικού είναι εκ των λόγων που η «γαλανόλευκη» επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών.

Από το 2022 και τα πρώτα φιλικά εκείνου του έτους με Μαυροβούνιο, Ρουμανία που προηγήθηκαν του Nations League όπου η Εθνική μας πήρε την άνοδο και παράλληλα τη «δεύτερη ευκαιρία» πρόκρισης στο EURO της Γερμανίας μέχρι και σήμερα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει σημειώσει 19 τέρματα και ο Μπακασέτας ήταν «παρών» στα 11, με τον Α, Β ή Γ τρόπο.

Στα επτά έστειλε ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα, τα τρία προήλθαν από δική του τελική πάσα, ενώ πιστώνεται και τη δεύτερη ασίστ στο 3-0 του Λημνιού επί της Κύπρου.

Αμεσα «μέσα» είναι λοιπόν είναι στα 10, λίγο περισσότερα από τα μισά, εκ των οποίων τα οκτώ είναι με το «καλό» του πόδι το αριστερό, όπου κάθε επαφή του με αυτό προκαλεί... συναγερμό στις αντίπαλες άμυνες.

Για όσους θυμούνται με το αριστερό...

*Σκόραρε από τα 11 βήματα για το 1-0 επί της Ιρλανδίας.

*Εδωσε την «μαγική» ασίστ για το 2-1 του Μασούρα στο ίδιο ματς.

*«Εγραψε» το τελικό 3-0 επί του Γιβραλτάρ, όταν και βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ύστερα από ωραία μεταβίβαση του Μάνταλου.

*Ισοφάρισε με πέναλτι στη φιλική ήττα (2-1) από την Ουγγαρία.

*Ανοιξε με σουτ το σκορ στο 2-2 της Μάλτας.

*Εκανε τη «no look» πάσα/ασίστ στον Μασούρα, για το 2-1 επί της Β. Ιρλανδίας στη Ριζούπολη.

*Ανοιξε το σκορ κόντρα στην Κύπρο με μία «ξερή βολίδα».

*Εκανε το 0-1 στην Πρίστινα, μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα, εκ νέου με ωραίο σουτ.


Βέβαια «δουλεύει» και το δεξί κάτι που του επιτρέπει να απειλεί ποικιλοτρόπως και του προσφέρει πλουραλισμό και εναλλακτικές.

Ετσι, με αυτό το πόδι...
*Εδωσε την ασίστ για το 2-0 του Παυλίδη με αντίπαλο την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό.

*Διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 1-0 του Μπέλφαστ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Nations League.

...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα