Σαν το παλιό καλό κρασί: Ο Ρονάλντο μεγαλώνει τους αριθμούς του και τον μύθο του με την εθνική Πορτογαλίας

Σαν το παλιό καλό κρασί: Ο Ρονάλντο μεγαλώνει τους αριθμούς του και τον μύθο του με την εθνική Πορτογαλίας

Ανδρέας Σουλάι
ronaldo

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε ακόμα δύο γκολ με την εθνική Πορτογαλίας, έφτασε τα 125 με το εθνόσημο και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον... μύθο του.

Ασταμάτητος ακόμα και στα 38 του χρόνια είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τι και αν σε λίγους μήνες ετοιμάζεται να «πατήσει» τα 39 του και να πλησιάσει στα 40; Τι και αν δεν αγωνίζεται πλέον στα γήπεδα της Ευρώπης, αλλά σε αυτά της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Κριστιάνο συνεχίζει να γράφει ιστορία, να μεγαλώνει τους αριθμούς του και να γιγαντώνει παράλληλα τον «μύθο» του. Δύο ακόμα γκολ πέτυχε στο τελευταίο παιχνίδι της εθνικής Πορτογαλίας, η οποία με την επικράτηση της (3-2) απέναντι στη Σλοβακία «κλείδωσε» μαθηματικά την παρουσία της στο ερχόμενο Euro στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου ο Ρονάλντο αναμένεται να ηγηθεί και πάλι.

73 γκολ με την εθνική μετά τα 30!

Σαν το παλιό καλό κρασί. Η συγκεκριμένη φράση σίγουρα ταιριάζει «γάντι» στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Μέχρι τα 29 του χρόνια, ο Κριστιάνο είχε με το εθνόσημο 52 γκολ. Εάν γίνουν οι απαραίτητες αριθμητικές πράξεις, προκύπτει ότι ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σκοράρει με την εθνική του ομάδα 73 γκολ, από την ημέρα που «πάτησε» τα 30 του έτη, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τη Σλοβακία.

ronaldo

Παράλληλα, μέσα σε όλα, ο 38χρονος έφτασε συνολικά τα 125 γκολ με την Πορτογαλία, τα 857 γκολ καριέρας, ενώ το 3-1 κόντρα στους Σλοβάκους ήταν το 213ο νικητήριο γκολ που πέτυχε στα χρόνια του εντός των τεσσάρων γραμμών!

Ο Ρονάλντο των 30's θα ήταν πρώτος σκόρερ σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Ολλανδία

73 γκολ από τα 30 και μετά. Από μόνο του αποτελεί εντυπωσιακό το συγκεκριμένο στατιστικό. Εάν ωστόσο μπουν στην εξίσωση και άλλα γεγονότα, τότε ο συγκεκριμένος αριθμός γιγαντώνεται. Διότι, όλοι οι πρώτοι σκόρερ των Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία και Ολλανδία, έχουν λιγότερα από τον Ρονάλντο των 30's!

ronaldo

Ο Χάρι Κέιν για την Αγγλία, βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ με 59 γκολ. Ο Μίροσλαβ Κλόζε της Γερμανίας με 71. Ο Ολιβιέ Ζιρού της Γαλλίας με 54. Ο Νταβίντ Βίγια της Ισπανίας με 59. Όλοι τους λιγότερα από τον... 30αρη Ρονάλντο!

Τιμήθηκε όπως του άξιζε στο «Ντραγκάο»

ronaldo

Το βράδυ της Παρασκευής, ο «CR7» τιμήθηκε από την ομοσπονδία της Πορτογαλίας, αλλά και από όσους έδωσαν το «παρών» στο «Ντραγκάο» για την αναμέτρηση με τη Σλοβακία. Οι φίλαθλοι της Πορτογαλίας, τον τίμησαν, σηκώνοντας ένα τεράστιο πανό στην κεντρική κερκίδα του «Ντραγκάο», με τον Κριστιάνο να πανηγυρίζει και διπλά του να έχει τον αριθμό 200.

Η ομοσπονδία από την άλλη, τον τίμησε για τις 200 συμμετοχές με το εθνόσημο, βραβεύοντας τον με ένα χαρακτηριστικό «δώρο» το οποίο παρέλαβε πριν από το πρώτο σφύριγμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα