Τσάβι Σίμονς στο Gazzetta: «Πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα η Ελλάδα, είναι όνειρο για εμένα να πάω στο EURO»

Νότης Χάλαρης
simons

bet365

Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν κόντρα στην Εθνική Ελλάδας. Ο Τσάβι Σίμονς μίλησε στο Gazzetta για το παιχνίδι κόντρα στη χώρα μας αλλά και το όνειρο που έχει να αγωνιστεί με την Ολλανδία στο EURO.

Είναι μόλις 20 ετών αλλά έχει προλάβει να κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει τόσο με το ατόφιο ταλέντο του όσο και για το (ήδη) βαρύ βιογραφικό του. Ο Τσάβι Σίμονς αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ολλανδίας και από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ολλανδικού ποδοσφαίρου για το άμεσο μέλλον.

Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα μέχρι το 2019 όταν η Παρί Σεν Ζερμέν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έμενε ελεύθερος και έκανε τα πάντα για να τον πάρει στο Παρίσι. Εκεί έκανε και το επαγγελματικό του ντεμπούτο μέχρι να τον αποκτήσει η Αϊντχόφεν και να ξεδιπλώσει τον πραγματικό του εαυτό.

Μέσα σε μία σεζόν, εκτός από το νταμπλ στην Ολλανδία, ο νεαρός μεσοεπιθετικός μέτρησε 22 γκολ και 12 ασίστ σε συνολικά 48 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 τέρματα (!). Όλα αυτά ήταν αρκετά για να πείσει την Παρί να βγάλει από τα ταμεία της τέσσερα εκατ. ευρώ και να τον επαναφέρει στις τάξεις της.

Εν τελεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής έκανε το πάθημα του γαλλικού συλλόγου, μάθημα και αντί να τον αφήσει ξανά ελεύθερο, προτίμησε να τον παραχωρήσει στη γερμανική Λειψία όπου μέχρι στιγμής, βγάζει μάτια με τις επιδόσεις του.

Τρία γκολ, τέσσερις ασίστ ασίστ και στιγμές μαγείας στο χορτάρι σε μόλις έντεκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις για τον Σίμονς, ο οποίος ξεκίνησε βασικός στη μάχη της Ολλανδίας κόντρα στην Ελλάδα για τα προκριματικά του EURO.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta μετά τη νίκη της χώρας του στην OPAP Arena (0-1), αναφέρθηκε στο επίπεδο της Ελλάδας αλλά και στο όνειρο που έχει να βρεθεί στο EURO.

- Πώς σου φάνηκε το επίπεδο της Ελλάδας και αν ξεχώρισες κάποιον ποδοσφαιριστή της;

«Είναι πραγματικά πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιον ποδοσφαιριστή που να έκανε τη διαφορά γιατί όλοι ήταν πολύ καλοί στον αγωνιστικό χώρο».

- Υπήρχε sold out για το γήπεδο, πώς ένιωσες την ατμόσφαιρα;

«Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και μου άρεσε ο ανταγωνισμός. Δημιουργήσαμε μερικές ευκαιρίες, παλέψαμε και στο τέλος νικήσαμε δίκαια την Ελλάδα. Πάντως το απόλαυσα σαν παιχνίδι, είχε ένταση».

- Τώρα είστε 1,5 πόδι πριν το EURO. Πες μου πώς αισθάνεσαι προσωπικά εσύ για αυτό; Που θα βρεθείς σε τελική φάση του EURO;

«Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας τον επόμενο μήνα και να νικήσουμε την Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ αλλά πάντα ήταν το όνειρο μου να παίξω με τη χώρα μου σε ένα EURO και αυτή η στιγμή πλησιάζει όλο και πιο πολύ μετά τη νίκη με την Ελλάδα. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω με το κλαμπ μου, να εξελίσσομαι και να προετοιμάζομαι για τα πάντα»

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα