Ο Νεϊμάρ και οι τραυματισμοί του, δικαίωσαν την... προφητεία του Λίνεκερ

Ανδρέας Σουλάι
neymar

bet365

Ο Νεϊμάρ υπέστη τον σοβαρότερο τραυματισμό της καριέρας του και θα χρειαστεί να μείνει εκτός για τουλάχιστον οκτώ μήνες. Η προφητεία του Γκάρι Λίνεκερ το 2017, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του Βραζιλιάνου και το τεράστιο ταλέντο που δεν έφτασε ποτέ εκεί που «έπρεπε».

«Νεϊμάρ, μόνο ένας είναι ο δρόμος που μπορείς να πάρεις όταν φεύγεις από την Μπαρτσελόνα και αυτός είναι προς τα πίσω». Αυτή ήταν η ατάκα που είχε «πετάξει» ο Γκάρι Λίνεκερ το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Νεϊμάρ αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του, αποχωρώντας από την Μπαρτσελόνα για να μετακομίσει στο Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν.

222 ήταν τα εκατομμύρια που δαπάνησε τότε ο γαλλικός σύλλογος. Ποσό που δεν έχει ξεπεραστεί ούτε σήμερα, σχεδόν 6,5 χρόνια μετά τη «βόμβα» που πυροδότησε η Παρί. Μερικά χρόνια αργότερα, μάλλον ο Άγγλος μπορεί να νιώθει δικαιωμένος με τη συγκεκριμένη ανάρτηση...

msn

Όπως γνωστοποίησε η Αλ Χιλάλ, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ υπέστη ρήξη τόσο πρόσθιου χιαστού συνδέσμου όσο και μηνίσκου στο αριστερό του γόνατο και έτσι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου οκτώ μήνες, κάτι που σημαίνει ότι κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολος για το ερχόμενο Copa America.

Μια κατάσταση την οποία ο Νεϊμάρ την έχει βιώσει και μάλλον του έχει γίνει... ρουτίνα από την ημέρα που αποφάσισε να αφήσει τη Βαρκελώνη για χάρη του Παρισιού...

Το εκρηκτικό ξεκίνημα και ο πρώτος σοβαρός τραυματισμός

neymar

Η αλήθεια είναι ότι ο Νεϊμάρ τότε ήταν στο Ζενίθ της καριέρας του. Και δεν άργησε να το αποδείξει στην Παρί Σεν Ζερμέν με το «καλημέρα». Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του στο Παρίσι με το πόδι στο... γκάζι, σκορπώντας τον τρόμο στις γαλλικές άμυνες. Ο Βραζιλιάνος «μάγος» κατάφερε να σκοράρει αλλά και να δώσει μια ασίστ στο μεγάλο του ντεμπούτο με τη φανέλα της Παρί απέναντι στην Γκινγκάμπ.

Μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ φάνηκε να «ξεπληρώνει» και μάλιστα στο μέγιστο τα... 222 εκατομμύρια που δαπάνησαν οι Καταριανοί της Παρί, καθώς σε εκείνο το σημείο της σεζόν, μετρούσε 23 γκολ και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ήταν στις 26 του Φλεβάρη του 2018, όταν ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε για πρώτη φορά σοβαρά σε συλλογικό επίπεδο. Σε ένα ντέρμπι με τη Μαρσέιγ, ο Βραζιλιάνος αστέρας τραυματίστηκε σοβαρά στο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού, μένοντας εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να φτάσει εκεί που «έπρεπε»

neymar

Ο πρώτος τραυματισμός ήταν και αυτός που τον «πόνεσε» περισσότερο. Από εκείνη τη μέρα, μέχρι και το τελευταίο του παιχνίδι με τη Βραζιλία κόντρα στην Ουρουγουάη, ο 31χρονος άσος της Αλ Χιλάλ, έχει απουσιάσει 640 ημέρες από τα γήπεδα, μετρώντας 16 διαφορετικούς τραυματισμούς.

Τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει με το σώμα του από την ημέρα που αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα, τον έχουν αφήσει εκτός αγωνιστικών χώρων για έναν ακριβώς χρόνο, καθώς σε αυτό το διάστημα έχει χάσει συνολικά 143 παιχνίδια σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο!

Ένα μοναδικό ταλέντο που δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει εκεί που πραγματικά θα μπορούσε να φτάσει. Ο Μέσι του είχε υποσχεθεί ότι εάν έμενε στην Μπαρτσελόνα, θα τον βοηθούσε να κατακτήσει όσες Χρυσές Μπάλες ήθελε. Ο Νεϊμάρ ωστόσο αποφάσισε να κάνει το επόμενο του βήμα, το οποίο ίσως να τον «βασανίζει» μέσα του για το υπόλοιπο της ζωής του, καθώς η τροπή που πήρε η καριέρα του δεν τον δικαίωσε για την αλλαγή που έκανε το καλοκαίρι του 2017...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα