Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών

Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση των προκριματικών

Νίκος Κικίδης
ελλας

bet365

Γνωστή έγινε η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, με την Ελλάδα να μαθαίνει τους αντιπάλους της στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Ελλάδα... ίπταται στο Nations League, έχει κάνει το 4/4 στον όμιλο και μετά την εντυπωσιακή νίκη στο «Wembley» οδηγεί την κούρσα ως πρωτοπόρος και στο +3 από τη δεύτερη Αγγλία. Αφού ωστόσο οι μάχες του Nations League ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο, η προσοχή της εθνικής μας ομάδας θα στραφεί στην κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ του 2026, η οποία πλέον απέκτησε κι επίσημα ημερομηνία.

Όπως έγινε γνωστό από την UEFA, η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024, εκεί όπου κατά πιθανότητα η Ελλάδα θα βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Από εκεί και πέρα τα προκριματικά αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2025, ενώ τα play-offs είναι προγραμματισμένα για τον ίδιο μήνα του 2026.

Στα προκριματικά οι ομάδες της ευρωπαϊκής ζώνης θα χωριστούν σε δώδεκα ομίλους των τεσσάρων ή πέντε ομάδων, με τον νικητή του κάθε ομίλου να παίρνει το απευθείας εισιτήριο για την τελική φάση.

Οι δεύτεροι κάθε ομίλου θα προχωρήσουν στα play-offs μαζί με τους τέσσερις καλύτερους πρώτους του Nations League (πράγμα που απασχολεί πολύ την Ελλάδα), οι οποίοι βέβαια θα έχουν τεθεί εκτός των δυο πρώτων θέσεων στα προκριματικά.

 

Οι 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στα play-offs θα χωριστούν σε τέσσερα paths με μονά νοκ-άουτ παιχνίδια, ημιτελικά και τελικό, σε μια διαδικασία από την οποία θα προκύψουν τέσσερα εισιτήρια για το Μουντιάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα