ΑΕ Λεμεσού - Πάφος 1-2: Ο «χρυσός» Τάνκοβιτς έστειλε 2η την Πάφο!

Μανώλης Μακρόπουλος
ΑΕΛ ΠΑΦΟΣ
Με «χρυσό» σκόρερ τον Τάνκοβιτς στο 81ο λεπτό, η Πάφος επικράτησε 1-2 της ΑΕ Λεμεσού στο Αλφαμέγα και ανέβηκε -προσωρινά- στη 2η θέση του πρωταθλήματος Cyta.

Μπορεί το παιχνίδι να πήγαινε ολοταχώς προς την ισοπαλία, ωστόσο ο Τάνκοβιτς είχε άλλη άποψη! Η «χρυσή» όπως αποδείχθηκε αλλαγή του Καρσέδο σκόραρε πέντε λεπτά μετά την είσοδο της στο γήπεδο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 της Πάφου επί της ΑΕ Λεμεσού, στο τελευταίο παιχνίδι των δυο ομάδων για το 2023.

Με αυτό το τρίποντο οι Παφίτες ανέβηκαν -έστω προσωρινά- στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -6 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, που πήρε το «αιώνιο» ντέρμπι με την Ομόνοια (3-0). Από την άλλη, η Λεμεσιανή ομάδα έχασε πολύτιμο έδαφος, καθώς βρίσκεται πλέον στην 9η θέση της κατάταξης.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε δίχως ιδιαίτερο ρυθμό, ωστόσο μέσα σε δυο λεπτά είδαμε όσα δεν... συνέβησαν στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 12' ο Μορέιρα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ίβουσιτς, όμως ο κίπερ της Πάφου απέκρουσε. Στη συνέχεια, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε. Ο Μπότσκαι έκανε την πάσα στον Ναμ, και εκείνος με ψύχραιμο σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ στο 14'.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το τέρμα του Μακρή στο 18' ορθά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μορέιρα (η φάση εξετάστηκε από τον VAR). Από εκεί και πέρα, το σύνολο του Τόνι Κόσκελα πήρε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο μέχρι την ανάπαυλα δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Πάφου, παρά μόνο με μακρινά σουτ από Τζάλμα και Μορέιρα.

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, η τάξη αποκαταστάθηκε. Ο Γερολέμου έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Ταβάρες και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 (46'). Στο 60' λίγο έλειψε να είχαμε την ολική ανατροπή, καθώς ο Χέντι (πέρασε ως αλλαγή) ανάγκασε τον Ίβουσιτς σε εντυπωσιακή επέμβαση ύστερα από μακρινό σουτ που επιχείρησε.

Η Πάφος μπορεί να κρατούσε πιο... παθητική στάση, ωστόχο «χτύπησε» στο κατάλληλο σημείο. Ο Τάνκοβιτς πέρασε αλλαγή στο 76' και πέντε λεπτά αργότερα έκανε ωραία ενέργεια και με σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 1-2! Μάλιστα ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έγινε και αναγκαστική αλλαγή δέκα λεπτά αργότερα (86'). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους Παφίτες να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο διπλό.

ΑΕ Λεμεσού (Τόνι Κόσκελα): Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Ντεγοέστ, Ντζάλμα, Σέρνιτς (87' Σιλβέστρος), Γερολέμου (70' Μαρς), Μεντόγεβιτς, Μορέιρα (87' Ανδρέου), Κα (50' λ.τ. Χέτνι), Μακρής.

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο (90+2' Δημητρίου), Γκολντάρ, Κβίντα, Μπότσκαϊ (76' Τουμάσι), Ντράγκομιρ, Πέπε (76' Πελάζιο), Ναμ, Βαλακάρι (76' Τάνκοβιτς, 86' λ.τ. Αμπντουσαλάμοφ), Ταβάρες, Ζάιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα