Πρωτάθλημα CYTA: Συναρπαστική η μάχη για το «χρυσό παππούτσι»

Νίκος Καρτσάκης
fran sol
Συναρπαστική είναι η μάχη για το «χρυσό παππούτσι» και στο φετινό πρωτάθλημα CYTA, με τον Φραν Σολ της ΑΕΚ Λάρνακας να προπορεύεται μέχρι στιγμής με 11 γκολ, αλλά να νιώθει την «καυτή ανάσα» του Ζάιρο της Πάφου, ο οποίος ακολουθεί με 10, αλλά και των Μάριου Ηλία και Σεμέδο, οι οποίοι έχουν σημειώσει 8 τέρματα.

Το φετινό πρωτάθλημα της Κύπρου έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις στην μάχη της κορυφής, με αρκετές ομάδες να έχουν βρεθεί αρκετά κοντά στις πρώτες θέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη μάχη των πρώτων σκόρερ, με αρκετούς παίκτες να διεκδικούν το «χρυσό παππούτσι» στο τέλος της χρονιάς. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Φράν Σολ της ΑΕΚ Λάρνακας βρίσκεται στην πρώτη θέση με 11 γκολ, νιώθοντας, ωστόσο, την «καυτή» ανάσα του Ζάιρο της Πάφου, ο οποίος ακολουθεί με 10, αλλά και του Μάριου Ηλία και Σεμέδο, οι οποίοι έχουν 8. Πάμε να δούμε ορισμένα στοιχεία για τους εν λόγω ποδοσφαιριστές.

Φραν Σολ -ΑΕΚ Λάρνακας (11 γκολ)

Ο 31χρονος Ισπανός επιθετικός της ΑΕΚ Λάρνακας έχει αποδειχθεί «λίρα εκατό» για την ομάδα του Μπεν Σιμόν , καθώς έχει καταφέρει να πετύχει 11 γκολ και να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι και δείχνει να απολαμβάνει τη... ζωή του και με το παραπάνω στην Κύπρο! Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στη συνέχεια πέρα από την καριέρα του σε διάφορες ομάδες της πατρίδας του (Τενερίφη, Ειμπάρ και Μάλαγα) τα έδωσε όλα με τις φανέλες της Βίλεμ στην Ολλανδία και της Ντιναμό Κιέβου στην Ουκρανία. Πρόκειται για έναν πραγματικό μαχητή, καθώς στα 25 του χρόνια πέρασε ένα φοβερό πρόβλημα υγείας, το οποίο τελικά ξεπέρασε.

Ζάιρο, Πάφος (10 γκολ)

Ο Βραζιλιάνος «δεινός» εκτελεστής της Πάφου, έχει βάλει ήδη 10 γκολ και αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική του σεζόν, με τη φανέλα της κυπριακής ομάδας. Κι αυτό επειδή τη σεζόν 22-23 έβαλε συνολικά 20 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε συνολικά 33 συμμετοχές, ενώ το 21-22 8 γκολ και 4 ασίστ σε συνολικά 38 εμφανίσεις. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Μποταφόγκο στη Βραζιλία, ενώ το 2016 ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε για 400.000 ευρώ από τη σλοβακική Τρέτσιν. Στη Θεσσαλονίκη έκατσε μόλις για ένα χρόνο, ενώ στη συνέχεια δόθηκε δανείος στον Πας Γιάννινα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη σεζόν 18-19 αγωνιζόμενος στην Χάιντουκ Σπλιτ, ήταν στην ομάδα της χρονιάς στο κροατικό πρωτάθλημα, έχοντας 13 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάριος Ηλία - Εθνικός Άχνας (8 γκολ)

Ο αρχηγός του Εθνικού Άχνας Μάριος Ηλία έχει ήδη κατορθώσει να πετύχει οχτώ τέρματα στο πρωτάθλημα και να αποτελεί παίκτης βαρόμετρο για τη βδομάδα του Εθνικού. Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες, ο προπονητής του Παναιτωλικού Γιάννης Πετράκης, αποκάλυψε το ενδιαφέρον του για τον παίκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το καλοκαίρι έφτασε πολύ κοντά στην Ομόνοια, αλλά τελικά οι δυο σύλλογοι δεν τα βρήκαν και παρέμεινε στον Εθνικό. Έχει αγωνιστεί και με τη φανέλα της, ΑΕΛ (25 συμμετοχές, 3 γκολ) αλλά και του ΑΠΟΕΛ (21 συμμετοχές, 1 γκολ),ενώ έχει περάσει και από την Αλκή Ορόκλινη.

Τα 2 γκολ κόντρα στη Δόξα την 9η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος:

Γουίλι Σεμέδο - Ομόνοια (8 γκολ)

Ο αριστερός εξτρέμ της Ομόνοιας εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, έχοντας ήδη φτάσει τα οχτώ τέρματα και έχοντας μοιράσει 3 ασίστ. Ο νεοφερμένος 29χρονος παίκτης από το Πράσινο Ακρωτήρι αποκτήθηκε από τους «πράσινους» το περασμένο καλοκαίρι από την Αλ Φαϊσάλι και έχει σημειώσει ήδη ρεκόρ καριέρας, καθώς ξεπέρασε τα 7 γκολ που είχε πετύχει με τη φανέλα της Γκρενόμπλ στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας τη σεζόν 2021-22 σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Τις δυο περασμένες σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Πάφου, ενώ έχει περάσει και από το Βέλγιο, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ρόζελαρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα