ΑΕ Ζακακίου - Δόξα Κατωκοπιάς 1-1: Συμβιβασμός και παραμονή στην «επικίνδυνη ζώνη» (vid)

Βασιλική Μπαρτζιώτη
αεζζζζζζ
Το τελευταίο ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta δεν είχε νικητή με τις ΑΕ Ζακακίου και Δόξα Κατωκοπιάς να μένουν στο 1-1 στην Αμμόχωστο.

ΑΕΖ και Δόξα Κατωκοπιάς ήρθαν ισόπαλες στο Στάδιο Αμμόχωστος Επιστροφή, στο ματς που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. Τα τελευταία λεπτά ήταν χαοτικά με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ωστόσο κανείς δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ της νίκης. Οι δύο ομάδες παραμένουν στον πυθμένα της βαθμολογίας.

Ο Σιφνέος στέλνει την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα...

Ήδη από τα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι φαίνονταν πιο αποφασισμένοι και προσπαθούσαν να βρουν χώρους. Παρά τις προσπάθειές τους, ήταν αρκετά άστοχοι και δυσκολεύονταν απέναντι στον Αντωνίου που είχε συνεχώς λύσεις.

Στο 11ο λεπτό, ο Γιαντάλ επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των αντιπάλων.

Η ΑΕΖ ήλεγχε πλήρως το ματς και παραλίγο να προηγηθεί στο 23ο λεπτό, όταν ο Σαρφό σούταρε με δύναμη, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα, με την μπάλα να περνάει και πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στη συνέχεια τη... σκυτάλη πήρε ο Ρέινολντς που εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Αντωνιάδη και παραβίασε την περιοχή της Δόξας. Ο Αντωνίου ήταν ξανά εκεί και με μία επέμβαση κράτησε το μηδέν, προσωρινά όμως.

Η ΑΕΖ τελικά κατάφερε να προηγηθεί μία ανάσα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο 40', ο Σιφναίος βρήκε πολύ ωραία την μπάλα μετά από σέντρα του Σλόκαρ και με ένα πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι παίκτες του Λουκά εισήλθαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα αλλά και την ψυχολογία ανεβασμένη, μετά την υπεροχή τους στο πρώτο 45λεπτο.

Το γκολ της ισοφάρισης...

Η εικόνα των δύο ομάδων στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν παρόμοια με εκείνη του πρώτου μέρους, ωστόσο πολύ σύντομα η φιλοξενούμενη ομάδα άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να γίνεται απειλητική.

Ο Μιλοσάβλεβιτς παραλίγο να αιφνιδιαστεί από ένα σουτ του Αντωνιάδη στο 56΄αλλά κατάφερε να σταθεί ξανά στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας την εστία του και πάλι ανέπαφη.

Η απόδοση της Δόξας είχε ανέβει κατακόρυφα και οι παίκτες του Πετράκη έκαναν πλέον συχνές επισκέψεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει και στο 68΄, ο Ασάντε ήταν αυτός που έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ κάνοντας το 1-1 για τον σύλλογο της Κατωκοπιάς.

Ο Γκανέζος πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα πάσα του Κυριάκου και την έστειλε στα δίχτυα. Η ομάδα του Ζακακίου δεν αντέδρασε άμεσα, στο 80ο λεπτό όμως επιχείρησε να ανακτήσει το προβάδισμά της με τον Χατζηβασίλη να έχει μία ακόμη ευκαιρία.

Ο 33χρονος Κύπριος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε έξω από τη δεξιά πλευρά της εστίας. Ακόμα μία ανεκμετάλλευτη ενέργεια την ώρα που ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει. Στα τελευταία λεπτά το σκορ παρέμενε ρευστό και η ένταση είχε αυξηθεί. Η Δόξα έκανε ό,τι μπορούσε αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πάντα απαντήσεις στις ενέργειές της.

Καμία ομάδα δεν συμβιβαζόταν με την ισοπαλία, ωστόσο οι αλλεπάλληλες χαμένες ευκαιρίες δεν άλλαξαν τα δεδομένα στο ματς και έ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 1-1. ΑΕΖ και Δόξα πλέον φλερτάρουν με τον υποβιβασμό, μιας και παραμένουν στα χαμηλότερα στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα