Δόξα Κατωκοπιάς - Απόλλων Λεμεσού 0 - 3: Καθάρισε νωρίς ο Απόλλων και πλέον βλέπει ΑΕΛ(vid)

απολλων
Ο Απόλλων Λεμεσού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης κόντρα στην Δόξα Κατωκοπιάς στην Περιστερώνα, καθώς επικράτησε με 3-0 χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και συνεχίζει την προσπάθεια του για μια θέση στην τελική εξάδα.

Η Δόξα Κατωκοπιάς υποδέχθηκε τον Απόλλων Λεμεσού για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta, στο στάδιο «Κατωκοπιά Επιστροφή - Γλαύκος Κληρίδης».

Οι ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων με την έναρξη του αγώνα, έμειναν στις θέσεις τους σε στάση αδράνειας για ένα λεπτό, μετά από εντολή του ΠΑ.Σ.Π. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά βίας που καταγράφηκαν εις βάρος των ποδοσφαιριστών το τελευταίο διάστημα.

Ο αγώνας:

Ο Απόλλων μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, καθώς είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής και προσπαθούσε επίμονα να βρει το γρήγορο γκολ κυρίως με παιχνίδι από τα πλάγια.

Η επιμονή του Απόλλωνα εξαργυρώθηκε στο 16', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Μαρκές κατέβασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτυ και ο Μαλεκκίδης με ένα δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λεμεσού.

 

Ο Απόλλων ήταν ο κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή και συνεχίζοντας να δημιουργεί ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, με την Δόξα να βρίσκεται σε αμυντική τάση περιμένοντας την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα του Ασάντε, χωρίς να γίνει απειλητική.

Ο Απόλλων έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 45' με ένα φοβερό γκολ του Γάλλου σταρ της ομάδας, Ματιέ Βαλμπουενά, να πλασάρει εύστοχα εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Αντωνίου. Με το σκορ να είναι στο 2-0 για την ομάδα του Απόλλωνα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η υπόθεση ''νίκη'' ήταν σχεδόν τελειωμένη για την ομάδα της Λεμεσού.

Στην μισή ώρα παιχνιδιού, ο Απόλλων είχε 80% κατοχή, έναντι 20% της Δόξας, στατιστικό που αντικατοπτρίζει πλήρες την εικόνα του αγώνα στα πρώτα τριάντα λεπτά, κάτι που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα προσπάθησε να μπει πιο επιθετικά για να σκοράρει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Απόλλων έκανε το 3-0 στο 48' με ένα διαγώνιο σουτ του Μπακένγκα, ο οποίος σκοράρει το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Απόλλων, αυξάνοντας την διαφορά των τερμάτων στα 3 και καθάρισε την νίκη για τους «κυανόλευκους».

Μετά το τρίτο γκολ, ο Απόλλων κατέβασε τον ρυθμό του δίνοντας χώρους στην Δόξα, καθώς με την διαφορά των τερμάτων να είναι στα 3, η νίκη ήταν σχεδόν δεδομένη.

Ντεμπούτο με την ομάδα του Απόλλων έκανε ο Ρουμάνος μέσος, Αντρέι Αρτεάν, που αποκτήθηκε την τελευταία εβδομάδα, περνώντας σαν αλλαγή στο ημίχρονο στην θέση του 39χρονου Βαλμπουενά.

Συνθέσεις:

Ο Απόλλων ανεβαίνει στους 32 βαθμούς και παραμένει στην 7η θέση μετά την σημαντική νίκη για την μάχη που δίνει για ένα εισιτήριο στην εξάδα, ενώ η Δόξα παραμένει στους 8 βαθμούς και παραμένει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, η οποία κινδυνεύει για υποβιβασμό.

Δόξα: Αντωνίου, Σιέλης(43' Χ.Κυριάκου), Τάντι(71' Β.Κυριάκου), Τρούγιτς, Ναμπί, Βελκόφσκι, Αλσέους(76' Τραϊτσέφσκι), Αντωνιάδης, Προβυδάκης, Πούριτς, Ασάντε(76' Σκόγκλουντ).

Απόλλων: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Σέλβικ, Πέρετζ, Μαλεκκίδης(62' 'Αδωνι), Νταρίκουα, Βαλμπουενά(45' Αρτεάν), Φιλιώτης, Μάρκες(46' Ποντικός), Κολ(71' Πεϊμπέρνς), Μπακένγκα(77' Σοφοκλέους).

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

@Photo credits: SportImages.com.cy

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα