ΑΕΛ - Νέα Σαλαμίνα 3-1: «Ανάσταση» για την ομάδα της Λεμεσού με επιτυχημένο ντεμπούτο Γαρπόζη (vid)

Νίκος Καρτσάκης
«Ανάσταση» για την ΑΕΛ, η οποία πανηγύρισε την επιστροφή στις νίκες, επικρατώντας 3-1 της Νέας Σαλαμίνας. Επιτυχημένο ντεμπούτο και για τον Αλέξη Γαρπόζη στον πάγκο της ομάδας.

Επιτέλους «χαμόγελα» στην ΑΕΛ , η οποία επικράτησε δίκαια με 3-1 της Νέας Σαλαμίνας και πανηγύρισε την πρώτη της επιτυχία μετά από καιρό.

«Βροχή» τα γκολ στο πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν «εκρηκτικό», με τα γκολ να πέφτουν «βροχή» και τις άμυνες των δυο ομάδων να μένουν «μετεξεταστέες». Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι στην αρχή χρειάστηκαν δυο επεμβάσεις του Ανέστη σε προσπάθειες των Φερνάντες με σουτ και Ντιαγκιτέ με κεφαλιά για να κρατήσουν το μηδέν, ευτύχησαν να πετύχουν τρια γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες τους! Στο 10’ ο Μεντόγιεβιτς βρέθηκε στη σωστή θέση στη μεγάλη περιοχή και με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από σέντρα του Μακρή, ο Μίντσεφ έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν δυο λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Νάρσινγκ, ο Φερνάντεζ έκανε το 2-1.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 20, ο Ανέστη συγκρούστηκε με τον Ντιαγκιτέ, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων να χρειάζεται να φορέσει επίδεσμο.Η χαρά της ομάδας του Χριστόδουλου Χριστοδούλου δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Μίντσεφ «χτύπησε» ξανά στο 22’, με νέα κεφαλιά έκανε το 3-1 μετά από σέντρα του Μεντόγεβιτς. Οι γηπεδούχοι, με τη ψυχολογία στα ύψη, συνέχισαν να είναι η πιο απειλητική ομάδα στο γήπεδο. Στο 30’ ο Παπαφώτη σουτάρει, με την μπάλα να πηγαίνει άουτ, ενώ στο 43’ ο Μίντσεφ πέτυχε τρίτο γκολ με νέα κεφαλιά, αλλά για κακή του τύχη το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ με παρέμβαση του VAR.

Δεν κινδύνεψε στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΛ ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα και είχε τις περισσότερες καλές στιγμές στο ματς, με το ρυθμό του ματς, όπως ήταν φυσικό να πέφτει και τη Νέα Σαλαμίνα να μην μπορεί να απειλήσει. Στο 53’, ο Μόρσει σούταρε, με τον Μελίσα να αποκρούει και να οδηγεί την μπάλα στο δοκάρι και έξω, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Παπαφώτης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Νέας Σαλαμίνας να λέει πάλι όχι. Στο 65’ ήταν η σειρά του Μακρή να φανεί απειλητικός, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 84 για να καταγράψουμε την πρώτη καλή στιγμή για τη Νέα Σαλαμίνα, με το Νάρσινγκ να απειλεί με σουτ.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Λεμεσού επέστρεψε στις επιτυχίες ,μετά από πέντε ανεπιτυχή αποτελέσματα και ανέβηκε στους 23 βαθμούς. Από την άλλη, η Νέα Σαλαμίνα έμεινε στους 31 βαθμούς και στην 8η θέση.

ΑΕΛ: Ανέστη, Φραντζής (46' Τσούκα), Μεντόγιεβιτς, Παπαφώτης, Μεντόζα (78' Γερολέμου), Φιλίποβιτς, Μόρσει (78' Κα), Μίντσεφ (82' Μπεραχίνο), Ντε Λούκας, Μακρής (88' Αντρέου), Τζάλμα.

Νέα Σαλαμίνα: Μελίσσας, Σεργίου (46' Κονατέ), Ναρσίνγκ, Μιγκελίτο, Φερνάντεθ (67' Παπαγεωργίου), Μπεχαράνο (73' Κατσιάρης), Φράγκος (46' Ντουρμισάι), Λέουκο, Γιάνγκα, Βίκτωρος (46' Κατσικάς), Ντιακιτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα