Απόλλων Λεμεσού - Εθνικός Άχνας 0-0: Όλα μηδέν σε ένα κακό ματς (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Σε ένα ματς με κακό θέαμα και λιγοστές φάσεις, ο Απόλλων και ο Εθνικός έμειναν στο 0-0 στο «Αλφαμέγα», στο τελευταίο ματς για τις δυο ομάδες στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Τεράστια απόκρουση του Μπογκαντίνοφ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ούτε ο Απόλλων, αλλά ούτε και ο Εθνικός κατάφεραν να σκοράρουν, μένοντας αναπόφευκτα στο 0-0 στο «Αλφαμέγα» στο ματς της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς για τις δυο ομάδες στην κανονική διάρκεια της περιόδου, με τους γηπεδούχους να έχουν πλέον το μυαλό τους στο μεγάλο ματς Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ την προσεχή Τετάρτη.

Κακό θέαμα, σε ένα ημίχρονο που θα ξεχαστεί γρήγορα

Όσοι παρακολούθησαν το πρώτο μέρος, στο «Αλφαμέγα», σίγουρα θα το ξεχάσουν γρήγορα, καθώς το θέαμα ήταν κακό, με τις ευκαιρίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πάντως, στο 28’ πήγε να μπει ένα αυτογκόλ που θα θυμόμαστε για καιρό, με τον Λομοτέι να περνά χωρίς λόγο την μπάλα πάνω από τον Μπογκατίνοφ, αλλά να προλαβαίνει να διώξει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μια υποψία ευκαιρίας, με τον Μπεχλιβάνη να κάνει τη σέντρα σουτ από τα αριστερά και τον Λέουβενμπεργκ να αποκρούει, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Ντε Ιριόντο, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα πήγε αρκετά άουτ. Η πρώτη και μοναδική αξιόλογη φάση για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 41’, με τον Σπόλιαριτς να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά, και τον Κοστάκε να κάνει τη κεφαλιά, αλλά να βλέπει την μπάλα να περνάει άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Μπογκαντίνοφ. Η πιο σπουδαία φάση για την ομάδα του Μαρίνου Σατσιά σημειώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μάριος Ηλία μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα από τα δεξιά, σέντραρε, βρίσκοντας τον Καμπρέρα, ο οποίος, όμως πλάσαρε πάνω στον Λέουβενμπεργκ.

Καλύτερος Απόλλων με Ποντικού σε «κεφιά», αλλά και πάλι μηδέν

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων προσπάθησε να φανεί πιο απειλητικός. Ο Ποντικού, ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τους γηπεδούχους, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα πανέμορφο γκολ στο 58’ με σουτ, το οποίο για κακή του τύχη ακυρώθηκε, καθώς οι διαιτητές θεώρησαν ότι υπήρχε παίκτης του Απόλλωνα μπροστά από τον Μπογκαντίνοφ, ο οποίος ήταν οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση. Ο νεαρός Κύπριος αριστερός μέσος απείλησε τον τερματοφύλακα του Εθνικού, με σουτ ξανά στο 61’, ενώ περίπου δέκα λεπτά αργότερα βρήκε τον Αρτεάν, ο οποίος έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Στο 82’, ο Μπέγκερ για τους φιλοξενούμενους έκανε ένα καλό σουτ, αλλά βρήκε τον Λέουβενμπεργκ σε ετοιμότητα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Πέρετς, στην καλύτερη φάση του Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος. Πάντως, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο τερματοφύλακας του Εθνικού έσωσε το βαθμό, καθώς είπε όχι στο πολύ καλό σουτ του Χάμπου.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Άδωνη, Πέρετζ, Ποντικός, Σπόλιαριτς (85' Σοφοκλέους), Αρτεάν (74' Χάμπος), Νταρίκουα, Κοστάκε (74' Κλέιν), Φιλιώτης, Κολ (74' Βαλμπουενά)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκαντίνοφ, Ριστέφσκι, Σπιρόφσκι, Ντε Ιριόντο (76' Ιωαννίδης), Κ. Ηλία, Πεχλιβάνης (90+2' Νικολάου), Λομοτέι, Μεσκίτα (67' Μπέκερ), Καμπρέρα (76' Λίπσκι), Μ. Ηλία (67' Χριστοφή), Αγγελόπουλος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα