Πάφος - Νέα Σαλαμίνα 0-0: «Γκέλα» και «Χ»αμένη η ευκαιρία της 3ης θέσης για την Πάφο (vid)!

Μανώλης Μακρόπουλος
Πάφος και Νέα Σαλαμίνα έμειναν στο 0-0 στο τελευταίο ματς της 26ης (τελευταίας) αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, αποτέλεσμα που στέρησε από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να μπουν στην πρώτη τριάδα!

Όχι απλώς δεν κατάφερε να κερδίσει τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά -μάλλον- θα πρέπει να αισθάνεται και τυχερή η Πάφος, καθώς το γκολ του Νάρσινγκ στο 59ο λεπτό ακυρώθηκε για λίγα εκατοστά από τον VAR, με το τελικό 0-0 να στερεί από την ομάδα του Καρσέδο την ευκαιρία να «πιάσει» στην 3η θέση της βαθμολογίας την ΑΕΚ Λάρνακας (52β.), την οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή (25/2) στην πρεμιέρα των Playoff.

Ο πόντος αυτός βέβαια την έστειλε στην 4η θέση (50β.), στο +1 από την 5η Ομόνοια (49β.). Από την άλλη, το σύνολο του Χριστοδούλου με μια εξαιρετική ανασταλτικά εμφάνιση πήγε στους 36 βαθμούς, δυο λιγότερους από τον 7ο Απόλλωνα Λεμεσού (38β.).

Δυο τελικές σε ένα πρώτο ημίχρονο που θα ξεχαστεί

Το ματς ήταν από το πρώτο σφύριγμα πολύ σκληρό, με δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων. Η κατάσταση πήγε να ξεφύγει στο 23', όταν ο Μελούσο χτύπησε άσχημα με τις τάπες τον Σεργίου, με τον ρέφερι Φωτίου να τσεκάρει τη φάση στο VAR, όμως να μην δείχνει κόκκινη στον παίκτη της Πάφου, κάνοντας έξαλλο τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 42ο λεπτό για να καταγραφεί η πρώτη τελική προσπάθεια, με το σουτ του Τουμάσι από πλάγια να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Τρια λεπτά μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής έστησε την μπάλα ελάχιστα έξω από την περιοχή, όμως η εκτέλεση του φάουλ κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια δίχως σκορ σε 45 λεπτά που θα ξεχαστούν σύντομα!

Την έσωσε ο... VAR!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους αμφότερες οι ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές. Μια από αυτές, ο Μπρούνο, έφερε και την πρώτη απειλή, με μια σέντρα-σουτ στο 58' που έβγαλε σε κόρνερ ο Μελίσσας. Δευτερόλεπτα μετά η Νέα Σαλαμίνα σκόραρε με τον Νάρσινγκ, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ (του ίδιου στην αρχή της φάσης) ύστερα από παρέμβαση του VAR.

Πέρασαν σχεδόν... τριάντα λεπτά για την επόμενη ευκαιρία, ένα σουτ του Τζάτζα από μακριά στο 86', το οποίο έφυγε άουτ. Στο 90+5', σε μια φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του Μελίσσα, Τζάτζα και Ρους δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του αγώνα, με την Πάφο στο τέλος της ημέρας να οφείλει και ένα «ευχαριστώ» στην τεχνολογία, για το γεγονός πως δεν ηττήθηκε από την εξαιρετική αμυντικά Νέα Σαλαμίνα.

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο (87' Νταλίνγκα), Ρους, Κβίντα, Μελούσο, Ντράγκομιρ, Πέπε (66' Τζάτζα), Ναμ, Τουμάσι (55' Βαλακάρι), Μπότσκαϊ (55' Μπρούνο), Ζάιρο.

Νέα Σαλαμίνα (Χριστόδουλος Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Ντιακιτέ, Γκουανίνι, Οφόρι (46' Ντάτκοβιτς), Μπεχαράνο (83' Κατσιάρης), Καρλίτος, Παπαγεωργίου (57' Φερνάντες), Νάρσινγ (61' λ.τ. Κονέ), Γιάνγκα, Ντουρμισάι (46' Κονατέ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα