ΑΕ Ζακακίου - Ανόρθωση 0-2: Ήταν «Κυρία» με σούπερ Καστέλ (vid)

Μανώλης Μακρόπουλος
Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Καστέλ που είχε ασίστ και γκολ, η Ανόρθωση πέρασε με 0-2 από το «Αμμόχωστος-Επιστροφή» κόντρα στην ΑΕ Ζακακίου, στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta.

Συγκεντρωμένη και αποτελεσματική ήταν στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή» κόντρα στην ΑΕ Ζακακίου η Ανόρθωση, κερδίζοντας με 0-2 στο εξ' αναβολής ματς της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta, το οποίο ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της λίγκας.

Σπουδαίο βράδυ για τον πρώτο σκόρερ της «Κυρίας», Σέρχιο Καστέλ, που αρχικά «σέρβιρε» γκολ στον Τσίκο (18'), και έπειτα βρήκε και ο ίδιος τον δρόμο προς τα δίχτυα από την άσπρη βούλα (42'). Με τη νίκη αυτή η Ανόρθωση (47β.) μείωσε στους 2 πόντους τη διαφορά της από την 5η Ομόνοια (49β.), στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η ΑΕΖ παρέμεινε στη 12η θέση με 16 βαθμούς.

Πρώτα «σέρβιρε», ύστερα σκόραρε ο Καστέλ

Η Ανόρθωση μπήκε εξ' αρχής με σκοπό να ελέγξει το παιχνίδι και να πάρει προβάδισμα από νωρίς. Στο 10' ο Τσίκο «χτύπησε το καμπανάκι» στην ΑΕΖ με σουτ εντός περιοχής που έδιωξε σε κόρνερ ο Μιλοσάβλιεβιτς, για να έρθει το γκολ οκτώ λεπτά μετά. Ο Καστέλ έκανε την κάθετη και ο Τσίκο με άψογο πλασέ σκόραρε για το 0-1 (18').

Με το γκολ αυτό η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε τον πλήρη έλεγχο, απείλησε ξανά στο 35' με σουτ του Κίκο που έφυγε άουτ, και, σε μια «χαμένη» φάση κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Αντωνίου ανέτρεψε τον Κορέια (παρενέβη και το VAR). Στο 42΄ο Καστέλ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε από τη μια την μπάλα και από την άλλη τον Μιλοσάβλιεβιτς για το 0-2 που ήταν σκορ ημιχρόνου, με τον Ισπανό απόλυτο πρωταγωνιστή.

Δυο δοκάρια και... τίποτα άλλο

Ο πρώτος σκόρερ της Ανόρθωσης συνέχισε στον... ίδιο ρυθμό και στην επανάληψη, αφού ήταν ο πρώτος που απείλησε, με ατομική ενέργεια και σουτ στο 57' (κόντραρε και έφυγε ελάχιστα κόρνερ). Η ΑΕΖ είχε τη στιγμή της στο 66', με τον Κλε να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της «Κυρίας», όμως το πλασέ του χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Αρμπολέδα.

Με τον... ίδιο τρόπο απάντησαν οι φιλοξενούμενοι, αφού στο 78' η κοντινή κεφαλιά του Γκασάμα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Μιλοσάβλιεβιτς. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του ματς, πριν το τελικό σφύριγμα του ρέφερι Φελλά, που βρήκε την «Κυρία» στο -2 από την 5η θέση και την Ομόνοια (49β.), την ΑΕΖ (16β.) να παραμένει 12η με τέσσερις λιγότερους βαθμούς από την Καρμιώτισσα (20β.).

ΑΕ Ζακακίου (Τζέισον Πάντσεον): Μιλοσάβλιεβιτς, Παστελλής, Χρίστου (72' Χατζηβασίλης), Γιαντάλ (63' Κάστρο), Ε. Αντωνίου, Σλόγκαρ (63' Αντωνίου Κ.), Σάντος, Ρέινολντς, Ελευθερίου (63' Ρουίζ), Ταβάρες, Σιφνέος (71' Ντιγκινί).

Ανόρθωση (Νταβίντ Γκαγιέγο): Aρμπολέδα, Ουαγκέ (46' Αντωνίου), Κάργας, Κορρέα, Κορέια, Τιουνέ, Κίκο (70' λ.τ. Περέα), Τεχέρα (86' Ιωάννου), Φερέιρα (86' Παρούτης), Τσίκο, Καστέλ (70' Γκασάμα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα