ΑΕ Λεμεσού - ΑΕ Ζακακίου 2-1: Ιδανική πρεμιέρα με ανατροπή και νίκη για το σύνολο του Γαρπόζη

Newsroom
Η ΑΕΛ πήρε την πρώτη της νίκη στη β' φάση του πρωταθλήματος και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στην ΑΕΖ του νεοφερμένου Πάντσεον, με τον Θεμιστοκλέους να βρίσκει δίχτυα στο 81' διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 (24/2).

Καθόλου ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Τζέισον Πάντσεον στην ΑΕΖ, καθώς η ομάδα του Ζακακίου έχασε και πάλι έδαφος μετά την ήττα από την ΑΕΛ στο «Αλφαμέγα» (24/2).

Το σύνολο του Γαρπόζη βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά σταδιακά βρήκε λύσεις και έφτασε στην ανατροπή με τον Θεμιστοκλέους να πετυχαίνει στο 81ο λεπτό το γκολ της νίκης. Οι Λεμεσιώτες βρίσκονται 9οι στην κατάταξη με 30 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 16 και στην 12η θέση, συνεχίζοντας να παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

1ο ημίχρονο

Χωρίς τέμπο τα πρώτα λεπτά του ματς με την ΑΕΖ να κρατά περισσότερο την μπάλα. Αρχικά απείλησε η ΑΕΛ στο 15ο λεπτό με τον Μακρή να επιχειρεί ένα σουτ που πέρασε εκτός.

Η αντίδραση των παικτών του Πάντσεον ήταν γρήγορη και στο 20' κατάφεραν να προηγηθούν εκμεταλλευόμενοι τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Χατζηβασίλης έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Έντονα προβληματισμένος ο Γαρπόζης από την αμυντική ολιγωρία της ομάδας του, η οποία δεν μπορούσε να οργανωθεί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά για να ψάξει την ισοφάριση.

Στο 31' οι Λεμεσιώτες θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσα, μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Μεντόζα, ωστόσο δεν συνεννοήθηκαν καλά οι γηπεδούχοι και ο Μίλοσάβλεβιτς μάζεψε εύκολα.

Οχτώ λεπτά αργότερα (38'), ο Τζάλμα βρέθηκε σε θέση βολής μπροστά από τα καρέ της ΑΕΖ αλλά ήταν άστοχος σε μια ακόμα καλή στιγμή για την ομάδα του Γαρπόζη.

Στο 44', ο Παπαφώτης πήρε την μπάλα στο όριο της περιοχής αλλά το τελείωμά του ήταν κάκιστο και με το σουτ του Μεντόζα να έχει την ίδια τύχη στο 45', οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμα του ενός τέρματος.

2ο ημίχρονο

Αρκετά διαφορετική σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο η ΑΕΛ. Οι παίκτες του Γαρπόζη είχαν αρχίσει να γίνονται πιο δημιουργικοί και να φτάνουν με περισσότερες αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Μίντσεφ απείλησε δύο φορές με κεφαλιά (47', 53') αλλά και οι δύο προσπάθειές του ολοκληρώθηκαν με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Λίγο αργότερα, στο 66' η ΑΕΖ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ μετά από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Κάστρο. Ο Σαμπό πήρε την κατοχή, όμως σημάδεψε το δοκάρι.

Λίγο μετά την αποβολή του Ελευθερίου στο 75', η ΑΕΛ έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπάστο να ευστοχεί με κεφαλιά για το 1-1. Εμφανώς αλλαγμένη η εικόνα των γηπεδούχων όσο περνούσε ο χρόνος, και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα παίρνοντας το προβάδισμα στο 81'.

Ο Φαμπρίσκα έκανε το γύρισμα και βρήκε τον Θεμιστοκλέους. Εκείνος με την προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έγινε αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Γαρπόζη.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστης, Τσούκα, Μπάστο, Φιλίποβιτς, Ντζάλμα, Σέρνιτς, Παπαφώτης (78′ Γερολέμου), Μεντόσα (78′ Θεμιστοκλέους), Μορέιρα (59′ Μορέιρα), Κα (90′ Συλβέστρος), Μακρής (46′ Μίντσεφ).


ΑΕΖ (Τζέισον Πάντσεον): Μιλοσάβλεβιτς, Παστελλής, Γιαντάλ (85′ Σιφναίος), Ε. Αντωνίου, Ελευθερίου, Σαρφό, Σάμπο, Χατζηβασίλης, Κλε (59′ Σάντος), Κάστρο (79′ Ντιομαντέ), Ντιγκινί.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / MARIOS GRIGORIOU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα