Ομόνοια: Με νέο «αέρα» για το turning point, στο ντεμπούτο Αναστασίου

Ομόνοια: Με νέο «αέρα» για το turning point, στο ντεμπούτο Αναστασίου

Newsroom
ομονοια 25/2
Ο Γιάννης Αναστασίου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του για την Ομόνοια, και θέλει μόνο νίκη απέναντι στον Άρη Λεμεσού (25/2) προκειμένου να διεκδικήσει μία καλύτερη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος και να συνεχίσει να ονειρεύεται την Ευρώπη.

Πρεμιέρα των πλέι-οφ με τη δοκιμασία στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», απέναντι στον Άρη (19:00 CYTAVISION/GAZZETTA CY) και στο «τριφύλλι», επιθυμούν διακαώς να «αποδράσουν» με ένα σπουδαίο διπλό. Μία τέτοια εξέλιξη, θα έχει πολλαπλά οφέλη και θα δημιουργήσει ευοίωνες συνθήκες για την εξίσου δύσκολη συνέχεια, αλλά συνάμα και δυναμική, στο μίνι πρωτάθλημα της δεύτερης φάσης με ντέρμπι σε κάθε αγωνιστική.

Και θα βάλει δυνατά την Ομόνοια στη διεκδίκηση κατάκτησης μιας προνομιούχας θέσης στην βαθμολογία, που εξαργυρώνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και γιατί όχι να είναι το turning point που θα βάλει ξανά την ομάδα στη σωστή πορεία. Ο βαθμός δυσκολίας του εγχειρήματος μεγάλος, απέναντι στον περσινό πρωταθλητή που θέλει το μπακ του μπακ και που παρουσιάζεται πολύ δυνατός στην έδρα του.

Όμως οι «πράσινοι» με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο, πάνε να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι» τους, όντες πεπεισμένοι ότι έχουν και τη ποιότητα και τη δίψα για να πανηγυρίσουν νίκη απέναντι στην «ελαφρά ταξιαρχία», μετά από μία διετία και 7 σερί αναμετρήσεις.

Ο 50χρονος κόουτς δούλεψε σε αυτό το σύντομο διάστημα με όλο το «οπλοστάσιο», επαναφέροντας και παίκτες «φευγάτους», καθώς είναι της φιλοσοφίας ότι θα πρέπει ο προπονητής να παίρνει από όλους το μάξιμουμ, προς τέρψιν της ομάδας. Δίδοντας έμφαση και βαρύτητα, στο να «μπουστάρει» ψυχολογικά και να τονώσει την αυτοπεποίθηση τους αφενός και αφετέρου βάζοντας 1-2 πινελιές στο τακτικό κομμάτι.

Κάνοντας πράξη στο χορτάρι τα λόγια του προπονητή τους, με ψυχή και απαράμιλλο πάθος και τεράστια θέληση για τη νίκη, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη. Είναι και για τον ίδιο τον κόουτς Αναστασίου μία πρόκληση να οδηγήσει σήμερα την ομάδα του στο διπλό.

Αγωνιστικά νέα

Η αποστολή αποτελείται από τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Φαμπιάνο, Ουζόχο, Παπαστυλιανού, Μάθιους, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο, Κασάμα, Κακουλλής, Αλιούμ, Στεπίνσκι, Μπάκιτς, Φράνσον, Λέτσιακς, Λανγκ, Παναγιώτου, Κούσουλο, Χαμάς, Μίλετιτς, Ανδρέου, Χαραλάμπους, Οζλέρ, Αμού, Μπεζούς.

Εκτός αγώνα είναι οι τραυματίες Φουάντ Μπασιρού, Βέλικο Σίμιτς, Πάρις Ψάλτης. Επιστρέφουν οι Ανταμ Μάθιους και Φρανσίς Ουζόχο

Πιθανή ενδεκάδα

Στα της 11άδας, η λογική λέει πως θα δούμε μετά τις αλχημείες του Νορβηγού Ρέκνταλ, μία ορθολογική παράταξη σε πρόσωπα και σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Φαμπιάνο. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μάθιους, και στο αριστερό ο Σιπριάνο. Στο κέντρο της άμυνας θα επιστρέψει ο Παναγιώτου μαζί με τον Κουλιμπαλί. Θέση διεκδικεί και ο Λανγκ, που θα εκτίσει με την Ανόρθωση.

Στον άξονα λογικά δεν «σπάει» το δίδυμο Κούσουλος-Χάμπος, με επιτελικό τον Μπεζούς. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα παίξει ο Σεμέδο και στο δεξί ο Αλιούμ. Στην κορυφή της επίθεσης φανέλα βασικού για άλλο ένα παιχνίδι θα πάρει ο Στεπίνσκι.

ΑΓ

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / KOSTAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα