Απόλλων Λεμεσού: Δεν τα κατάφερε ούτε με την ουραγό, οι ελπίδες πλέον στο κύπελλο

Απόλλων Λεμεσού: Δεν τα κατάφερε ούτε με την ουραγό, οι ελπίδες πλέον στο κύπελλο

Σάββας Νεοκλέους
απολλων λεμεσου 27/2
Ο Απόλλων Λεμεσού σπατάλησε ένα τρίποντο στο ματς απέναντι στη Δόξα, γεγονός που εντείνει τους προβληματισμούς για την αποτελεσματικότητα της ομάδας ακόμα και σε παιχνίδια χωρίς αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Ο κόσμος του συλλόγου εναποθέτει τις ελπίδες του στο θεσμό του κυπέλλου για μια διάκριση.

Για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να κερδίσει. Έτσι, σε ότι αφορά το φετινό πρωτάθλημα, η Λεμεσιανή ομάδα συμπλήρωσε 10 συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια για τον θεσμό, όπου δεν μπορεί να κερδίσει.

Πάει να ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία νίκη για το πρωτάθλημα για τον Απόλλωνα στο «ΆλφαΜέγα Stadium» ως γηπεδούχος. Αυτή ήταν την 8η Οκτωβρίου 2023, όταν είχε επικρατήσει της ουραγού Δόξας Κατωκοπιάς με 4-0.

Υποδεχόμενος χθες (26/2) την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Δόξα Κατωκοπιάς, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της β΄ φάσης του πρωταθλήματος, αυτή τη φορά έχασε με 0-1 ο Απόλλωνας και συμπληρώθηκαν έτσι τα 10 εντός έδρας παιχνίδια του για τη διοργάνωση που είναι μακριά από τη νίκη (7 ήττες, 3 ισοπαλίες και δεν σκόραρε στα 8 από τα 10 ματς).

Πέρα των 4ήμισυ μηνών έχει να κερδίσει ως γηπεδούχος ο Απόλλωνας και σίγουρα αυτό λέει κάτι. Πόσο δε όταν δεν μπορεί να σκοράρει κιόλας, ούτε και κόντρα στην ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για τον θεσμό του κυπέλλου, όμως, εκεί όπου παίζεται όλη η χρονιά για τον Απόλλωνα, η Λεμεσιανή ομάδα καλείται για ακόμη ένα παιχνίδι να κερδίσει και να προκριθεί στα ημιτελικά. Όπως έγινε με ΑΕΛ στη φάση των «16» που ήταν γηπεδούχος, αν και κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι, αυτή τη φορά, την ερχόμενη Πέμπτη (29.02) με κόσμο στις κερκίδες του «ΆλφαΜέγα Stadium», ο Απόλλωνας καλείται να ξεπεράσει με επιτυχία το εμπόδιο της ΑΕΚ Λάρνακας, εάν θέλει να έχει στόχους στη φετινή σεζόν.

Ο κόσμος του Απόλλωνα ζει και αναπνέει για το μεθαυριανό παιχνίδι, έτσι, οι παίκτες καλούνται να είναι σοβαροί, με αγωνιστική πειθαρχία και μπροστά από τις χιλιάδες οπαδούς τους να δείξουν ότι μπορούν να προκριθούν και επί της ΑΕΚ, να βρεθούν στα ημιτελικά και να διατηρήσουν ελπίδες διάκρισης έστω και μέσω του θεσμού του κυπέλλου.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν έρθει ο αποκλεισμός το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης, τότε θα ξεκινήσει νωρίς ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα