Πρωτάθλημα CYTA: Οι 10 πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές της φετινής σεζόν

Νίκος Καρτσάκης
most expensive players cyta
To Gazzetta Cyprus παρουσιάζει τους δέκα πιο ακριβούς παίκτες του πρωταθλήματος CYTA σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt

Το πρωτάθλημα CYTA βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή τόσο όσον αφορά το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο και ποιοι θα βγουν Ευρώπη, αλλά και το ποιοι θα υποβιβαστούν στη δεύτερη Εθνική κατηγορία. Ο κάθε ποδοσφαιριστής δίνει το καλύτερο του εαυτό προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της. Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι παίκτες, που έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο πρωτάθλημα σύμφωνα και με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt;

To Gazzetta Cyprus σας παρουσιάζει τους δέκα πιο ακριβούς παίκτες, με την Πάφο να έχει στο δυναμικό της τους περισσότερους (5), έχοντας και την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία του πρωταθλήματος ως ομάδα σύμφωνα με το transfermarkt (24.500.000 εκατομμύρια ευρώ). Ακολουθεί ο Άρης, ο οποίος έχει δυο παίκτες από τη λίστα των δέκα πιο ακριβών, με την αξία του να είναι στα 17.430.000 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, και η Ομόνοια έχει δυο στη λίστα (αξία ομάδας transfermarkt 16.030.000) ενώ ο ΑΠΟΕΛ έναν ποδοσφαιριστή (αξία ομάδας 14.580.000 εκατομμύρια ευρώ).

Ας δούμε όμως ποιοι είναι οι δέκα πιο ακριβοί παίκτες του πρωταθλήματος.

Ίβουσιτς (Πάφος) - Αξία Transfermarkt: 3 εκατομμύρια ευρώ

Ο 28 χρονών γκολκίπερ της Πάφου, ήρθε τον Γενάρη του 2023 για 2 εκατομμύρια ευρώ, με την αξία του πλέον να έχει ανέβει κατά 1 εκατομμύριο (από το ποσό που δαπανήθηκε), σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt. Ο Κροάτης είναι διεθνής με την Εθνική Κροατίας και ήταν στην αποστολή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ (δεν είχε συμμετοχή). Τις περισσότερες συμμετοχές τις μετράει με τη φανέλα της Οσιγιέκ, έχοντας περάσει και από την Ίντερ u19. Τη φετινή σεζόν έχει δεχθεί 24 γκολ με 13 απαραβίαστες εστίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ivucic

Πέπε (Πάφος) - Αξία Transfermarkt 2.80 εκατομμύρια ευρώ

Ο Πορτογάλος χαφ έχει παραχωρηθεί στην ομάδα της Πάφου, με την μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, ο οποίος τον απέκτησε το 2020. Τη φετινή χρονιά μετρά 21 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ έχει βγάλει μια ασίστ. Έχει καταγράψει αρκετές παρουσίες με τις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας, ενώ έχει αγωνιστεί σε Πορτογαλία, Ισπανία και Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη φανέλα της Μπενφίκα, έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές ηλικιακές ομάδες του συλλόγου, από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του.

pepe

Ουρόσεβιτς (Άρης Λεμεσού) - Αξία Transfermarkt 2.30 εκατομμύρια ευρώ

Ο 29χρονος Σέρβος αριστερός μπακ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Παρτιζάν Βελιγραδίου όντας αρχηγός στη σέρβικη ομάδα. Μετράει δυο γκολ σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε δηλώσει ότι ήρθε στην ομάδα της Λεμεσού γιατί ήθελε να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, μετά από 5.5 χρόνια παραμονής στην Παρτίζαν. Έχει έξι συμμετοχές με τη Σερβία U19, ενώ με την ανδρική ομάδα έκανε το ντεμπούτο του το 2021, όπου μετράει 2 συμμετοχές.

urosevic

Πέταρ Μπότσκαϊ (Πάφος) - Αξία Transfermarkt 1.900.000 εκατομμύρια ευρώ

Ο 27χρονος αριστερός μπακ είναι δανεικός από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην ομάδα της Πάφου από το καλοκαίρι το 23, από όπου και έχει ξεκινήσει και την καριέρα του, από τα τμήματα υποδομής. Μάλιστα, η συμμετοχή του στο Κυπριακό πρωτάθλημα είναι η πρώτη πέρα από την Κροατία. Έχει πανηγυρίσει ισάριθμα πρωταθλήματα τα δυο προηγούμενα χρόνια με την Ντιναμό, ενώ μπορεί να αγωνιστεί ως αριστερό χαφ και εξτρέμ. Αν οι Παφίτες θελήσουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, θα πρέπει το επόμενο καλοκαίρι να καταβάλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.6 εκατομμυρίων.

petar bojckai

Κβιλιτάια (ΑΠΟΕΛ) - Αξία transfermarkt 1.700.000 εκατομμύρια ευρώ

Ο Γεωργιανός επιθετικός μετακόμισε στους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας το καλοκαίρι του 2021. Τη φετινή χρονιά μετράει 6 γκολ και 5 ασίστ, ενώ συνολικά με τον ΑΠΟΕΛ έχει σκοράρει 30 φορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι απορρίφθηκε δελεαστική πρόταση από ομάδα της Κορέας για την απόκτησή του, καθώς οι ιθύνοντες τον λογαριάζουν ως ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της ομάδας.

kvilitaia

Όνι Βαλακάρι (Πάφος) - Αξία transfermarkt 1.600.000 εκατομμύρια ευρώ

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός εντάχθηκε στην ομάδα της Πάφου τον Ιανουάριο του 2020 και αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Μετράει 7 γκολ και 1 ασίστ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Φινλανδίας, όπου μετρά 1 γκολ, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί και ο ΠΑΟΚ , ενώ έχει σκοράρει γκολ εναντίον της Γαλλίας σε φιλικό αγώνα το 2020.

oni valakari

Μουσταφά Ναμέ (Πάφος) - Αξία transfermarkt 1.600.000 εκατομμύρια ευρώ

Ο μέσος από τη Σενεγάλη αποκτήθηκε το καλοκαίρι το 2022 και τη φετινή σεζόν μετράει ήδη 2 γκολ και 2 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πάφος πλήρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.5 εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνει δικό της. Με την Εθνική Σενεγάλης μετράει έξι συμμετοχές, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2020.

mustafa name

Μίλος Μάτισικ (Άρης Λεμεσού) - Αξία transfermarkt 1.500.000 εκατομμύρια ευρώ

Ο Πολωνός σέντερ μπακ του Άρη, αποτελεί ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα της Λεμεσού, έχοντας αποκτηθεί πρόσφατα και συγκεκριμένα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Είναι μόλις 19 χρονών και είναι διεθνής τόσο με την Κ18 όσο και με την Κ19 της Πολωνίας. Το συμβόλαιο του έχει ισχύ μέχρι το 2028.

matitsik

Σίμιτς (Ομόνοια) - Αξία transfermarkt 1.400.000 εκατομμύρια ευρώ

Ο αριστερός εξτρέμ της Ομόνοιας μετράει 2 γκολ τη φετινή σεζόν, ενώ έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί τόσο πίσω από τον επιθετικό, όσο και στη δεξιά πλευρά. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2023 και έχει συμβόλαιο με το «τριφύλλι» μέχρι το 2025. Είναι διεθνής με την Εθνική Σερβίας, ενώ έχει παραστάσεις από αξιόλογα κλαμπ του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων, Βασιλεία και Ερυθρό Αστέρα.

simic

Στεπίνσκι (Ομόνοια)- Αξία transfermarkt 1.400.000 εκατομμύρια ευρώ

Ο 28χρονος Πολωνός επιθετικός παραχωρήθηκε πρόσφατα στην Ομόνοια από τον Άρη Λεμεσού. Με τους περυσινούς πρωταθλητές Κύπρου κατέγραψε 85 συμμετοχές και πέτυχε 20 γκολ, από το 2021 που αγωνιζόταν στην ομάδα. Με το «τριφύλλι» πέτυχε τα 2 πρώτα του γκολ στο ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

stepinski

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα