Εθνικός Άχνας - ΑΕ Λεμεσού 2-0: Ο κεφάτος Ντράζιτς «καθάρισε» με γκολ και ασίστ (vid)

Newsroom
Με τον Ντέγιαν Ντράζιτς να έχει γκολ και ασίστ, ο Εθνικός Άχνας επικράτησε 2-0 της ΑΕ Λεμεσού και πήρε μια νίκη γοήτρου στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής των Playout.

Σε ένα ματς δίχως βαθμολογικό κίνητρο, ο Ντέγιαν Ντράζιτς ήταν κεφάτος, σκόραρε και έδωσε ασίστ στον Καμπρέρα, με τον Εθνικό Άχνας να επικρατεί 2-0 στο Δασάκι της ΑΕ Λεμεσού, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής των Playout του πρωταθλήματος Cyta.

Τους 50 πόντους έφτασαν οι γηπεδούχοι, έναν λιγότερο από όσους έχει το σύνολο του Αλέξη Γαρπόζη, που παρέμεινε πάντως στην 2η θέση του μίνι πρωταθλήματος που ολοκληρώνεται την Κυριακή 12 Μαϊου.

Η ΑΕΛ τις φάσεις, ο Εθνικός το γκολ

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, «αγγίζοντας» το 1-0 στο 17', όταν η κεφαλιά του Ντε Ιριόντο (από εκτέλεση κόρνερ) πέρασε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στο 24ο λεπτό, με τον Μορέιρα να πατάει με τακουνάκι και τον Μεντόσα από πλεονεκτική θέση να σουτάρει λίγο άουτ.

Το σύνολο του Αλέξη Γαρπόζη πλησίασε ακόμη περισσότερο στο 0-1, όταν στο 31' η κεφαλιά του Φιλίποβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγή. Μόλις δυο λεπτά μετά όμως, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε. Ο Ντράζιτς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, πέρασε τον Φιλίποβιτς και με ωραίο «τσίμπημα» νίκησε τον Κυριάκου για το 1-0 (33').

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη μια ευκαιρία για τη Λεμεσιανή ομάδα, και πάλι με κεφαλιά, αυτή του Μίντσεφ από καλή θέση που έφυγε ψηλά στο 38'.

«Κλείδωσε» το τρίποντο με το 18ο ο Καμπρέρα

Με το... καλησπέρα του δευτέρου μέρους (46'), ο Μάριος Ηλία βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή του Κυριάκου, όμως ο πορτιέρο της ΑΕΛ έδιωξε το σουτ του. Ο... καλός οιωνός πάντως δεν έφερε και καλό παιχνίδι, καθώς έπρεπε να φτάσουμε στο 70ο λεπτό για να δούμε ξανά τελική, πάλι από τον άσο του Εθνικού (Μ. Ηλία) που με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά.

Τρια λεπτά μετά (73'), ο Έντσο Καμπρέρα που είχε μπει ως αλλαγή, «κλείδωσε» το τρίποντο για τους γηπεδούχους. Μετά από την πάσα του Ντράζιτς, πέρασε με ωραία προσποίηση τον Φρατζή και με το αριστερό πέτυχε το 2-0 με το δικό του 18ο τέρμα στη σεζόν.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την ομάδα της Άχνας να παίρνει μια νίκη γοήτρου κόντρα στην ΑΕΛ, η οποία την φέρνει πλέον στο -1 από τη 2η θέση, εκεί όπου βρίσκονται οι «κίτρινοι» της Λεμεσού.

Εθνικός Άχνας (Μπόργκε Τζούρεφ): Παναγή, Στυλιανού, Ντε Ιριόντο (87' Αγγελόπουλος), Περατικός, Μπίκερ, Ιωάννου (66 Κ. Ηλία), Λίπσκι, Ντράζιτς (88' Περδίος), Πεχλιβάνης, Μ. Ηλία (90' Λεμίσκο), Ιωαννίδης (66' Καμπρέρα).

ΑΕ Λεμεσού (Αλέξης Γαρπόζης): Κυριάκου, Σιλβέστρος (71' Ζαχαρία), Μεντόγεβιτς, Φιλίποβιτς, Τζάλμα (81' Κανό), Μαρς, Παπαφώτης (46' Φραντζής), Μορέιρα (46' Κα), Μεντόσα, Μακρής (63' Θεμιστοκλέους), Μίντσεφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα