Ομόνοια: Η «δουλειά» που πρέπει να τελειώσει το Σάββατο, με το «17»

Ομόνοια: Η «δουλειά» που πρέπει να τελειώσει το Σάββατο, με το «17»

Newsroom
omonoia kypello 13
Η Ομόνοια προετοιμάζεται για τον τελικό κυπέλλου κόντρα στην Πάφο με την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία να βρίσκονται στα ύψη. Ο Γιάννης Αναστασίου θα προσεγγίσει διαφορετικά το ματς αυτό σε σχέση με τα προηγούμενα, έχοντας και πάλι στη διάθεσή του τον Στεπίνσκι. Επικρατέστερος για να υπερασπιστεί την εστία των «πρασίνων» είναι ο Ουζόχο.

Παρά την χρησιμοποίηση της βασικής 11άδας η Ομόνοια δεν είχε ιδιαίτερα καλή παρουσία στο «Στέλιος Κυριακίδης» και ειδικά στο 2ο μισό χρειάστηκε ο πολύ καλός Ουζόχο για να αποφευχθεί η ήττα. ‘

Ομως ήδη, αυτό το ματς από το ίδιο βράδυ έχει εισέλθει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η συνολική πορεία στα πλέι-οφ με τον Γιάννη Αναστασίου στο τιμόνι εξαίρετη: ‘Ητοι 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες από την ΑΕΚ. Με την ομάδα να κατακτά την 3η θέση και να εξασφαλίζει για 5η διαδοχική χρονιά το ευρωπαϊκό εισιτήριο. ‘Ομως όλοι στο πράσινο οικοδόμημα ζουν και αναπνέουν για το βράδυ της 18ης Μαϊου, επιθυμώντας διακαώς να κλείσουν με τίτλο μία δύσκολη και επίπονη χρονιά!

Και εκεί έχουν αποκλειστικά στρέψει την προσοχή τους, που είναι γεγονός ότι ήταν από καιρό στο κάδρο.

Η ποιότητα της Πάφου και η μεγάλη της δίψα για ένα τρόπαιο, είναι στοιχεία σαφώς που ψηλώνουν τον πήχη δυσκολίας του ματς, αν και ο κάθε τελικός κυπέλλου είναι πάντοτε παιχνίδι ιδιαίτερο και δύσκολο.

Στο “τριφύλλι” όμως ασχολούνται με τα του οίκου του και πως η δικιά τους η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει στο σπουδαίο ραντεβού της 18ης Μαϊου και θα σηκώσει την κούπα. Διοίκηση και τεχνική ηγεσία περιβάλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη τους παίκτες και είναι πεποισμένοι ότι θα καταφέρει να φέρει εις πέρας το έργο της. Η κατάκτηση του 3ου διαδοχικού κυπέλλου, θα είναι το επιστέγασμα αυτής της τιτάνιας προσπάθεια τριών μηνών.

Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, έχοντας την εμπειρία από τους προηγούμενους δύο πετυχημένους τελικούς, καθώς και τις παραστάσεις από τέτοιας εμβέλειας παιχνίδια, θα επιδιώξουν να “βάψουν” πράσινο τον τρίτο στην σειρά τελικό και να σηκώσουν όλοι μαζί, προεξάρχοντος του αρχηγού Γιάννη Κούσουλου το 17ο κύπελλο, ψηλά στον ουρανό της Λευκωσίας.

Η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία παραμένουν στο υψιστο σημείο, απόρροια ακριβώς αυτής της πολύ καλής εικόνας στα πλέι-οφ, με τα ωφέλη που αποκόμισαν. Ωστόσο η “δουλειά” δεν έχει τελειώσει και αυτό το κύπελλο το θέλουν πολύ όλοι στην Ομόνοια λες και θα είναι το πρώτο της 3ετίας και όχι το 3ο διαδοχικό!

Ο Στεπίνσκι, ο «Φάμπι» και ο Ουζόχο

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε στον αγώνα της Πάφου να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές που προορίζει για την «τελική μάχη» και όχι να προβεί σε εκτεταμένο rotation. Αν και η προσέγγιση του επερχόμενου αγώνα θα είναι σαφώς, εντελώς διαφορετική από όλους. Εκτιμάται πως ο Στεπίνσκι θα είναι ετοιμοπόλεμος για τον τελικό, ενώ για τον Φαμπιάνο το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Με τις πιθανότητες να είναι με το μέρος του.

Ωστόσο, εικάζουμε ότι ο Ουζόχο δικαιωματικά έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την τεχνική ηγεσία και θα είναι εκτός απροόπτου αυτός που θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία της Ομόνοιας, στον τελικό. Δεδομένα εκτός θα είναι ο Λανγκ.

ουζοχο

ΑΓ

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / TELIS CHRISTOU
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα