Ραν Μπεν Σιμόν αποκλειστικά στο Gazzetta Cyprus: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραμε το πρωτάθλημα»

Ραν Μπεν Σιμόν αποκλειστικά στο Gazzetta Cyprus: «Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραμε το πρωτάθλημα»

Πάνος Λάρκος
ΡΑΝ ΜΠΕΝ ΣΙΜΟΝ
Ανέλαβε την ΑΕΚ Λάρνακας όταν αυτή βρισκόταν στην 8η θέση, 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή, που κινδύνευε να μείνει εκτός εξάδας και στο τέλος πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τον τίτλο. Ο Ραν Μπεν Σιμόν έκανε ένα μικρό θαύμα στους έξι περίπου μήνες του στην ΑΕΚ και παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη στο Gazzetta Cyprus για την όλη πορεία του στην ομάδα της Λάρνακας.

larkos simon

Συνέντευξη στον Πάνο Λάρκο

Μας αποκαλύπτει την στιγμή και το ματς που πιστεύει ότι χάθηκε ο τίτλος, τονίζοντας ότι «δεν μυρίζαμε τον κίνδυνο», μιλά για την αλλαγή του Πονς με το ΑΠΟΕΛ, τον Τσάβι Ρόκα, τις προσεγγίσεις από Ελλάδα και ρίχνει ατάκα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, την Εθνική Ισραήλ, αποθεώνει τον πρόεδρο Άντρο Καραπατάκη, τον κόσμο της ΑΕΚ, την Κύπρο και πολλά άλλα.

Στη δεύτερη του θητεία στην ΑΕΚ ο Σιμόν φεύγει αφήνοντας πίσω στην ομάδα και στο κόσμο όμορφες αναμνήσεις παρά την απώλεια του τίτλου την τελευταία αγωνιστική. Μας μιλά για τις συναντήσεις με τους παίκτες του σε προσωπικό επίπεδο, ξεχωρίζει τρεις παίκτες από το πρωτάθλημα και όταν η κουβέντα πάει στον πόλεμο του Ισραήλ η καρδιά του γίνεται χίλια κομμάτια.

 

Απολαύστε την συνέντευξη που μας παραχώρησε…

Κ. Σιμόν, μερικές μέρες μετά την οδυνηρή απώλεια του τίτλου πως σας βρίσκουμε;
«Τώρα υπάρχει ισορροπία μέσα μου. Μετά από κάποιες μέρες θέλω να επικεντρωθώ στα θετικά πράγματα που έχουμε κάνει αυτή την σεζόν».

Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα…
«Είναι μόνο θετικά πράγματα που κάναμε αν το αναλύσεις σωστά. Νοιώθω ακριβώς όπως οι παίκτες μου. Τα δώσαμε όλα. Δεν νοιώθω ότι υπήρχε κάτι άλλο να δώσουμε. Νοιώθω ότι τα έχουμε δώσει όλα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και αυτό που πολλές φορές ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται είναι ότι δεν είχαμε να ανταγωνιστούμε μία ομάδα αλλά όταν ήρθα στην ΑΕΚ είχαμε να ανταγωνιστούμε τουλάχιστον έξι ομάδες. Όλες πάλευαν για το πρωτάθλημα και τις κερδίσαμε σχεδόν όλες».

larkos simon 2

«Αισθάνομαι ότι κάποιες στιγμές ο τίτλος ήταν στα χέρια μας και τον χάσαμε.»

Τι έφταιξε τελικά και στο τέλος η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα;


«Αισθάνομαι ότι κάποιες στιγμές ο τίτλος ήταν στα χέρια μας και τον χάσαμε. Θα σου πω κάτι. Η μόνη φορά που ένοιωσα κατά τη διάρκεια της χρονιάς ότι ήταν στα χέρια μας δεν ήταν στο τελευταίο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ, ούτε αυτό με την Ανόρθωση που ισοφαριστήκαμε στο 93΄. Ήταν με το ΑΠΟΕΛ στο ΑΕΚ Αρένα ανάμεσα στο 45ο λεπτό και το 70ο λεπτό. Κερδίζαμε 1-0 και παίζαμε απέναντι σε ένα αντίπαλο που ήταν σε πάρα-πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. «Πετούσαμε» στο γήπεδο και δεν «μυρίζαμε» καν τον κίνδυνο. Αυτά τα 25 λεπτά βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι ήταν τα σημαντικότερα για τους λόγους που δεν πήραμε το πρωτάθλημα».


Μήπως εκείνη η προσπάθεια του Τόνγκια που δεν έδωσε την πάσα στον Φραν Σολ να ήταν η καθοριστικότερη του πρωταθλήματος;


«Είναι μία από τις χαμένες ευκαιρίες αλλά δεν μπορούμε να το ρίξουμε στον Τόνγκια, γιατί είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα κατάφερε να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι το τέλος. Θα σας πω κάτι άλλο που πολλοί δεν έχουν προσέξει. Υπήρχαν και άλλες ευκαιρίες στο ματς. Είχαμε πέντε παίκτες στην αντίπαλη περιοχή και το ΑΠΟΕΛ είχε δυο και δεν πήραμε σωστές αποφάσεις. Δεν «μυρίσαμε» τον κίνδυνο που ερχόταν και πιστεύω όταν αν κερδίζαμε αυτό τον αγώνα ή ακόμη και ισοπαλία να παίρναμε, πιστεύω θα κερδίζαμε το πρωτάθλημα. Ήταν στα χέρια μας και τον αφήσαμε να μας γλιστρήσει και αυτό είναι το ματς που πιστεύω κρίθηκε ο τίτλος».

Ήταν και θέμα εμπειρίας για την ΑΕΚ;


«Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για θέμα εμπειρίας, γενναιότητας, γιατί αυτή η ομάδα ήταν αρκετά έμπειρη, αρκετά γενναία για να κερδίσει μεγάλα παιχνίδια και μάλιστα συνεχόμενα. Μετά από κάθε επιτυχία πολλές φορές για τους παίκτες είναι πιο δύσκολο να αποδεχθούν την επιτυχία παρά την αποτυχία. Στην αποτυχία όλοι σε ακούνε για να μάθουν κάτι, να βελτιώσουν πράγματα. Όταν πετυχαίνεις σε ένα οργανισμό πάντα ζητούν περισσότερα απ’ τους εαυτούς τους. Έτσι κάποιες φορές είναι πολύ πιο δύσκολο να διαχειριστείς την επιτυχία παρά την αποτυχία. Και καταφέραμε να συμβιβαστούμε με την επιτυχία αυτή την χρονιά εξαιρετικά. Κάθε φορά που κερδίζαμε ήμασταν πεινασμένοι για περισσότερη επιτυχία. Και όταν έχεις να κυνηγάς έξι ομάδες και όχι μία, κάποιες φορές θα σου ξεφύγει».

larkos simon 3

Όταν αναλάβατε την ΑΕΚ η ομάδα ήταν στο -10 από την κορυφή, ήταν 8η και είχε μπροστά της άλλες επτά ομάδες. Τι είναι αυτό που αλλάξατε και είδαμε αυτή την τεράστια μεταμόρφωση; Ήταν θέμα ψυχολογίας, τακτικής προσέγγισης ή κάτι άλλο;

«Δεν μπορείς να αλλάξεις μόνο ένα πράγμα. Θα απαντήσω λίγο πιο γενικά. Ο Λουίς Όλτρα έκανε εξαιρετική δουλειά στον σύλλογο, πέτυχε απίστευτα πράγματα στην Ευρώπη και με εξαιρετική δουλειά για τον σύλλογο και τον σέβομαι πάρα πολύ. Κάθε περίοδος είναι διαφορετική για κάθε προπονητή. Κάποιες φορές είναι θέμα τακτικής, κάποιες φορές είναι κάτι άλλο. Αν βάλουμε μπόλικη τακτική πρέπει να το ισορροπήσουμε με την απόλαυση και την χαρά του ποδοσφαίρου. Κάποιες φορές η ομάδα χρειάζεται ένα πατέρα, κάποιες φορές χρειάζεται ένα προπονητή. Κάποτε χρειάζεται τον προπονητή να είναι σκληρός, κάποτε να είναι πιο μαλακός. Όλα εξαρτιόνται από την κατάσταση τη δεδομένη στιγμή. Αυτό που κάναμε είναι να αναγνωρίσουμε τι ήταν αυτό που ήθελε η ΑΕΚ. Αυτό που έκανα με τους παίκτες μόλις ήρθα, επειδή δεν είχαμε χρόνο, ήταν όσο πιο γρήγορα μπορώ να αναγνωρίσω και να αντιληφθώ τι θέλει ο κάθε παίκτης. Να τους κάνουμε πιο δυνατούς. Και έκανα κάποιες προσωπικές συναντήσεις μαζί τους, ένας με ένα. Είδαμε βίντεο, καθίσαμε για καφέ. Πριν αλλά και μετά τα παιχνίδια. Όταν δημιουργήσαμε αυτό το δέσιμο ήταν πιο εύκολο να φέρουμε μεγαλύτερη ενότητα στην ομάδα και να γίνει πιο συμπαγής. Αυτό λοιπόν είναι αυτό που βοήθησε πιστεύω για να πετύχουμε ότι πετύχαμε την φετινή περίοδο»

«Μετά που παίξαμε με όλους τους αντιπάλους βεβαιώθηκα ότι μπορούμε για το πρωτάθλημα»

Είστε έξι μήνες στην ΑΕΚ και φεύγετε με την ομάδα να είναι 2η στην ισοβαθμία. Όταν αναλάβατε, στη Διάσκεψη Τύπου της παρουσίασης σας είχατε πει: «Στόχος είναι να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους». Κανείς δεν σας πίστεψε. Το πιστεύατε πραγματικά τότε ή ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ;

«Δεν είναι μαύρο ή άσπρο αυτά τα πράγματα. Είμαι ένας θετικός τύπος που πιστεύει πολύ στην ενέργεια και στην χημεία. Αυτό είναι που πιστεύω. Έτσι, όταν ήρθα σε ένα καινούργιο χώρο έπρεπε να «τραβήξω» τον κόσμο μαζί μου. Δεν είναι αρκετό να το πιστέψω εγώ, πρέπει να τους κάνω και αυτούς να το πιστέψουν. Κάποιες φορές όπως εσείς τα ΜΜΕ μας «χρησιμοποιείτε» για δικό σας όφελος, χρησιμοποιούμε και εμείς τα ΜΜΕ για δικό μας όφελος. Δεν λέω ότι είπα ψέματα. Ποτέ δεν λέω ψέματα. Αλλά κάποιες φορές κάνω κάτι έξτρα εκεί που το νοιώθω. Αλλά θα σου πω την αλήθεια, τώρα, μιας και έχει τελειώσει όλο αυτό».

«Μόνο όταν παίξαμε με όλες τις ομάδες ένα γύρο, γιατί είχα έρθει μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ εντός έδρας με 3-0, πίστεψα πραγματικά, πραγματικά το πίστεψα ότι μπορούσαμε να πάρουμε αυτό το πρωτάθλημα. Πίστευα ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και ότι έχουμε τα όπλα να παίξουμε απέναντι σε όλες τις ομάδες, γιατί κάθε ομάδα έχει διαφορετικά όπλα. Παίξαμε απέναντι σε Άρη, Πάφο, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ που είναι διαφορετικές ομάδες αλλά όταν τις είδα όλες στο πρωτάθλημα πίστεψα ότι είμαστε η καλύτερη. Σέβομαι το ΑΠΟΕΛ και τον τρόπο που κέρδισε το πρωτάθλημα, του άξιζε και τους συγχάρηκα, αλλά πιστεύω είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Πετύχαμε πολλά μικρά πράγματα την φετινή σεζόν και αυτό είναι ένα απ’ αυτά».

Η «εγχείριση» ενέργειας και η πίστη του κόσμου

Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ λένε ότι αν ο Μπεν Σιμόν ερχόταν στην ομάδα δυο-τρεις βδομάδες νωρίτερα η ΑΕΚ θα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Το πιστεύετε αυτό; Το νοιώθετε αυτό κι εσείς;


«Αν το πίστευα αυτό δεν θα άξιζα αυτό το κομπλιμέντο. Επειδή όταν πιστεύεις ότι είσαι τα πάντα, σημαίνει είσαι ένα τίποτα. Πιστεύω ότι ήρθα στον σύλλογο σε μία στιγμή που όλα τα πράγματα μαζί θα πρέπει να είχαν συγκεντρώσει τις ίδιες δυνάμεις στο ίδιο σημείο και να πάμε ενωμένοι. Δεν είναι μόνο θέμα διαχείρισης. Είναι και θέμα καλών ανθρώπων, είναι θέμα και των συνεργατών που είχα και είχα απίστευτους συνεργάτες. Με μπόλικο πάθος γι’ αυτό που κάνουν. Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι θα είχε συμβεί στο παρελθόν. Αν οι οπαδοί μας το συζητάνε, και σέβομαι πολύ τους οπαδούς μας, είναι εύκολο για μένα να πω «ναι» σε τέτοιου είδους πράγματα, αλλά δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι αυτό που ήταν στα χέρια μας. Γνωρίζω ότι όλοι μαζί γίναμε ένα για ένα κοινό στόχο μία κοινή πορεία. Αν υπάρχει κάποιος που δεν θα ευθυγραμμιζόταν με την δική μας ενέργεια δεν θα πετυχαίναμε. Είναι ένας συνδυασμός».
simon larkos 4

Κάτι που καταφέρατε να φέρετε και να πετύχετε στην ΑΕΚ είναι αυτή η πίστη του κόσμου για την ομάδα τους;


«Ναι, αλλά ο κόσμος πρέπει να «συνδεθεί» με αυτό, να το νοιώσει. Τα καταφέραμε. Και θα σου πω κάτι. Είναι κάτι σαν εγχείρηση… ενέργειας. Ο κόσμος όμως πιθανόν να το είδε από πριν ότι η ομάδα είναι καλή. Όταν ήρθα στην ΑΕΚ και μίλησα με τον Τσάβι όπου είχαμε μία πολύ καλή επικοινωνία κάθισα και είδα βίντεο. Είδα το ματς με την Άχνα και πολλά παιχνίδια και οι δυνατότητες ήταν εκεί. Το πίστευα αυτό. Και όταν δείξαμε στον κόσμο της ΑΕΚ ότι εννοούμε αυτά που λέμε, μας έσπρωξαν. Όταν μας έσπρωχναν συνεχίζαμε να πιστεύουμε. Και όταν είδαν ότι εμείς το πιστεύουμε, το πίστεψαν και αυτοί. Είναι κάτι σαν ένας κύκλος ενέργειας».

Στην πρώτη σας παρουσία στην ΑΕΚ πριν 12 χρόνια η ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν βγήκε Ευρώπη. Στη δεύτερη παρουσία σας στην ΑΕΚ κάνετε ένα φοβερό come back αλλά δεν μπόρεσε η ΑΕΚ να κατακτήσει τον τίτλο. Νοιώθετε ότι αφήνετε κάτι μισοτέλειωτο φεύγοντας;


«Όχι. Θα πω κάτι που στα αυτιά του κόσμου μπορεί να ακουστεί λίγο κλισέ αλλά είναι ο σωστός τρόπος και η σωστή φιλοσοφία με την οποία πορεύομαι και ζω. Στα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον όχι όλη μου τη ζωή. Πιστεύω στο ταξίδι και όχι στον προορισμό. Το ταξίδι είναι πολύ σημαντικό. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα την προηγούμενη φορά στην ΑΕΚ τι συνέβαινε στον σύλλογο, στην Κύπρο, επειδή δεν θέλω να υποβαθμίσω αυτό που πετύχαμε. Σε κάθε ταξίδι είναι διαφορετικά πράγματα. Αν κάθε φορά κοιτάμε τον προορισμό θα το απολαύσουμε μόνο για ένα δευτερόλεπτο. Αν κοιτάμε το ταξίδι που κάναμε σε αυτό τον προορισμό πιστεύω θα το απολαύσουμε περισσότερο και αυτός είναι ο τρόπος που επιλέγω να ζω τη ζωή μου. Έτσι, η απάντηση είναι όχι»

«Ίσως να έκανα λάθος με τον Πονς, ίσως και όχι»

Θα αλλάζατε κάτι σε αυτή την πορεία σας στην ΑΕΚ; Υπήρξε κάποια λάθος απόφαση ή κάποια λάθος κίνηση που πιστεύετε ότι αν δεν γινόταν θα είχατε περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο;


«Αν με ρωτάς αν κάνω λάθη, στα σίγουρα. Δεν μπορούμε να το δούμε έτσι. Είναι περισσότερο για τους οπαδούς μας να βλέπουν πίσω. Πιστεύω ότι περάσαμε αυτό τον χρόνο, κάθε βουνό που ανεβήκαμε είναι το επόμενο που ξεκινάμε. Δεν μπορείς να αλλάξεις την ιστορία. Μπορείς να προσπαθείς να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό για να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα. Θα σου πω κάτι γι’ αυτό. Και δεν μιλάω για το αποτέλεσμα. Ερχόμασταν στο τελευταίο ματς της σεζόν ως μία ομάδα με πολύ λιγότερη εμπειρία από το ΑΠΟΕΛ σε τέτοια ματς».

«Πήγαμε με μία ομάδα καινούργια ουσιαστικά, ενώ το ΑΠΟΕΛ είχε πολλούς παίκτες από την περσινή του ομάδα, με μπόλικη εμπειρία και έχουμε τέτοια απόδοση με τρία-τέσσερα επίπεδα πιο πάνω από το ΑΠΟΕΛ. Αυτό δείχνει ότι δεν χωράει αμφιβολία ότι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλεις αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Αλλά το γεγονός είναι ότι μπορούσαμε να αποδώσουμε πολύ καλύτερα κάτω από πίεση και αυτό είναι δείχνει τα βήματα που έκανε αυτή η ομάδα. Όλη η σεζόν, κάθε παιχνίδι ήταν για μας ένα κυνηγητό απέναντι σε αυτούς που προπορεύονται και αυτό είναι κάτι που με κάνει να έχω μεγάλο σεβασμό στους παίκτες μου».

Στο τελευταίο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ νοιώσατε ότι πήγε κάτι λάθος; Για παράδειγμα η αλλαγή του Πέρε Πονς ίσως έγινε κάπως νωρίς;


«Το πιο απίστευτο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι ότι όλοι όσοι ασχολούνται έχουν εικόνα και άποψη. Βλέπει ο κόσμος τόσα πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και γνωρίζει ποδόσφαιρο, έχει εμπειρία και άποψη. Στο τέλος πρέπει να βλέπεις την μεγάλη εικόνα, την μικρή και να βρίσκεις την ισορροπία σε όλα. Και αυτό έχει την ευθύνη να κάνει ο προπονητής. Κάποτε μπορεί να πάρεις σωστές αποφάσεις κάποιες άλλες όχι. Όταν αναλύω τον εαυτό μου προσπαθώ να τον αναλύσω για το τι σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή που έπαιρνα την απόφαση. Και εκείνη την στιγμή χρειάζεσαι να έχεις ισορροπία. Αν πήγαινες το ματς στο 70ο λεπτό μέχρι το 90΄ και είσαι μέσα στο παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ θα είχε άγχος και πίεση. Πρέπει να πάρεις το ματς εκεί και αυτό ήταν το πλάνο για τον αγώνα, να είμαστε στο ματς. Ίσως ναι λοιπόν, ίσως όχι. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Όλοι μπορούν να αισθάνονται όπως θέλουν»

Δεν πιστεύετε ότι το παιχνίδι με την Ανόρθωση και η ισοπαλία θα ήταν κλειδί για την ΑΕΚ;


«Όχι. Αν δεν δεχόμασταν αυτό το γκολ και πηγαίναμε στο ΑΠΟΕΛ και να βολευόμασταν και με ισοπαλία θα ήταν ένα παντελώς διαφορετικό παιχνίδι με διαφορετική προσέγγιση. Αλλά θα σου πω κάτι. Κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορείς να σκοράρεις πολλά γκολ στο τέλος της σεζόν όπως και σκοράραμε πολλά τέτοια γκολ. Αυτά είναι πράγματα που φέρνουν ισορροπία στο ποδόσφαιρο. Σου είπα πριν για την στιγμή που πιστεύω ότι μπορούσε να μας αλλάξει την κατάληξη της φετινής χρονιάς (με ΑΠΟΕΛ στην Αρένα). Πιστεύω μπορούσαμε να αποδώσουμε καλύτερα, στο γήπεδο μας με τον κόσμο μας και εκείνα ήταν τα 20 λεπτά που θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά».

larkos simon 5

Πως καταφέρατε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνετε τους ποδοσφαιριστές να παίζουν και για σας; Το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις και το νοιώθαμε ότι παίζουν και για τον Σιμόν.


«Η Κύπρος είναι περίπλοκο μέρος λίγο. Φέρνεις κάποιες φορές 20 νέους παίκτες από 17 διαφορετικές χώρες. Προέρχονται από διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικό τρόπο όπου μεγάλωσαν, διαφορετικό τρόπο σκέψεις, διαφορετική ποδοσφαιρική νοοτροπία. Πρέπει να πείθεις τους παίκτες στον σύλλογο. Πρέπει να δουλέψεις με όλους τους παίκτες μέχρι όλα τα κομμάτια να ενωθούν. Αυτό νομίζω είναι το πιο δύσκολο για τους προπονητές στην Κύπρο. Επιδιώξαμε, εγώ, οι συνεργάτες μου και η διοίκηση να τους δώσουμε καλές ιδέες για να ακολουθήσουν. Και το έκαναν εκπληκτικά, είναι γενναίοι και έχω τεράστιο σεβασμό για όλους και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της χρονιάς».


Οι διαφορές της ΑΕΚ του σήμερα με την ΑΕΚ πριν 12 χρόνια

Αν κερδίζατε το πρωτάθλημα θα κάνατε κάτι παρόμοιο όπως κάνατε με την Χάποελ Κιριάτ Σιμόνα. Το είχατε στο μυαλό σας;


«Θα σας πω κάτι. Περνούσαν πολλά πράγματα στο μυαλό μου αλλά πιστεύω ότι κάθε ιστορία είναι παντελώς διαφορετική στην ζωή μου. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα παιδιά σου. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα πρωταθλήματα. Δεν μπορείς. Είναι αρκετή η αγάπη και το πάθος για όλα στη ζωή μου. Είναι διαφορετική ιστορία».

Μετά που ζήσατε για τα καλά την φετινή ΑΕΚ. Ποιες είναι οι μεγάλες διαφορές της ΑΕΚ που ήσασταν πριν μία 12ετία με την σημερινή;


«Είναι παντελώς νέος σύλλογος. Νέος σύλλογος. Νέες εγκαταστάσεις, νέοι άνθρωποι… Το απόλαυσα πάρα πολύ με τον Κώστα Μιχαηλίδη (πρόεδρος της ΑΕΚ στην πρώτη θητεία του Σιμόν) είναι από τους καλύτερους μου φίλους και πάντα θα είναι, αλλά είναι παντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι εγκαταστάσεις, το οικονομικό αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένας σύλλογος με καλούς ανθρώπους. Από τους φυσιοθεραπευτές, τους υπαλλήλους, τους μασέρ και όλοι τους είναι παθιασμένοι με την ΑΕΚ και με το να πετύχει η ομάδα. Έρχεσαι σε ένα περιβάλλον που έχεις το έδαφος να πετύχεις και αυτό σου δίνει ώθηση. Για μένα η ΑΕΚ με τον Άντρο Καραπατάκη και την Μαριλένα φυσικά (σύζυγος του Καραπατάκη) και μετά με τον Τσάβι που είναι εξαιρετικός Τεχνικός Διευθυντής είναι κάτι μοναδικό. Πέρασε ωραίες στιγμές με τον Τσάβι. Είναι τύπος που μου δίνει συνεχώς προκλήσεις, κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και το κάνει με ένα εξαιρετικό τρόπο. Ο Τσάβι είναι πολύ έξυπνο άτομο και είναι δώρο για την ΑΕΚ. Φυσικά και ο Εύμαιος που είναι… η ΑΕΚ. Ο Μάρκος ο τιμ μάνατζερ, όλοι τους είναι εξαιρετικά άτομα. Πήγαινα κάθε μέρα στην προπόνηση χαμογελαστός».

«Ένιωσαν εκπληκτικά οι παίχτες με τα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο»

Πως αισθανθήκατε βλέποντας τόσο κόσμο στο ξενοδοχείο πριν την αναχώρηση σας για τον μεγάλο αγώνα με το ΑΠΟΕΛ. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο στο παρελθόν στην Κύπρο για την ΑΕΚ.


«Το λέω συνέχεια. Είναι μία από τις πιο συναισθηματικές στιγμές που έχω ζήσει στη ζωή μου στον αθλητισμό. Ένιωσα πως έπρεπε να το κάνουμε γι’ αυτούς. Μας έκαναν να νοιώσουμε φανταστικά. Η ατμόσφαιρα γενικότερα. Έβλεπες αίμα στα μάτια όλων των οπαδών. Ήταν παθιασμένοι και ήθελαν πολύ να τα καταφέρουμε. Θέλαμε πάρα πολύ να τα καταφέρουμε κι εμείς. Είναι αθλητισμός όμως και συμβαίνει και ξέρω ότι κάποιες φορές πρέπει να αποδεχθείς το άσχημο για να αποδεχθείς το καλό. Θέλαμε να τα καταφέρουμε πάρα πολύ γι’ αυτούς και μία μέρα θα τα καταφέρουμε».

Μπορεί εκείνος όλος ο κόσμος στο τέλος να μετέφερε μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα;


«Ακριβώς το αντίθετο. Το χρειαζόμασταν τόσο πολύ. Πιστεύω όταν οι παίκτες έζησαν όλο αυτό ένοιωσαν εκπληκτικά και τους βοήθησε».

simon larkos 6

Πριν μου ανέφερες ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι δεν κέρδισε τον τίτλο η καλύτερη ομάδα;

«Όχι. Σημαίνει ότι αξίζαμε και εμείς να κερδίσουμε τον τίτλο. Στο τέλος κέρδισε τον τίτλο το ΑΠΟΕΛ. Ήθελα πάρα πολύ να κερδίσω και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αλλά όταν το ματς τελείωσε πήγα στους αντιπάλους δείχνοντας τους σεβασμό. Αυτό που εννοώ είναι ότι το ΑΠΟΕΛ άξιζε τον τίτλο, αλλά το ποδόσφαιρο που παίξαμε ήταν πολύ ωραίο. Αν μου έλεγες ότι θα κέρδιζα το πρωτάθλημα με λιγότερο καλό ποδόσφαιρο θα το έπαιρνα και με τα δυο μου χέρια, όμως πιστεύω αντικειμενικά ότι η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτή την χρονιά. Αυτό είναι πολύ εννοώ…».

Και αυτός ήταν και ο λόγος που έχετε ψηφιστεί από την ΚΟΠ και τον ΠΑΣΠ ως ο καλύτερος προπονητής. Τι σημαίνει για σας αυτή η διάκριση;

«Δεν ξέρω αλλά θα σας πω κάτι. Μπορώ να αλλάξω κάθε προσωπική διάκριση σε ένα δευτερόλεπτο με ένα επόμενο στόχο, αλλά είναι τεράστια διάκριση και σεβασμός. Είναι ωραία στιγμή αλλά ξέρεις και όλοι ξέρουν τι θα προτιμούσα…».

Αν σας έλεγα να διαλέξετε δυο παίκτες από την ΑΕΚ και δυο παίκτες από κάποια άλλη ομάδα που σας αρέσουν, ποιοι θα ήταν αυτοί;

«Δεν θα μπορούσα να διαλέξω τώρα ένα παίκτη της ΑΕΚ, γιατί αν διαλέξω ένα παίκτη θα κάνω ζημιά σε κάποιον άλλο. Ήταν όλοι εξαιρετικοί επαγγελματίες. Κάθε μέρα στην προπόνηση μέχρι και στην τελευταία προπόνηση της σεζόν διατήρησαν αυτό το πάθος. Το μεγαλύτερο πράγμα στην ΑΕΚ αυτή την σεζόν ήταν στον πάγκο και το πως οι παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ έμπαιναν μέσα και τα έδιναν όλα. Αν θέλεις να δεις μία υγιή ομάδα, θα πρέπει να κοιτάξεις στον πάγκο μετά τα γκολ. Στην ΑΕΚ υπάρχουν τόσες πολλές προσωπικότητες. Αν γυρνούσες πίσω και με ρωτούσες τι ήταν αυτό που θα άλλαζες γυρνώντας πίσω τον χρόνο, θα ήταν το να δώσω περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες στον σύλλογο επειδή το αξίζουν».

«Ο Καραπατάκης προσφέρει πολύ περισσότερα aπό τα χρήματα που βάζει - Η νοοτροπία, το πνεύμα του. Είναι μεγάλος νικητής».

karapatakis simon

.

Όπως ποιους;


«Είναι όλοι τους. Θα μπορούσε να είναι ο Μάμας, ο Ναούμ, ο Τούμπας, ο Ίσμα Κάσας που είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, ο Ερερίν που είναι πολύ καλός τερματοφύλακας και ένας από τους καλύτερους τύπους που έχω προπονήσει ποτέ, ο Τρισκόφσκι που θα μπορούσε στα σίγουρα να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ο Τόμοβιτς…. Ουάο είναι εξαιρετική προσωπικότητα και ήμουν πολύ χαρούμενος που μπορούσα να τον προπονώ. Πιστεύω ότι άξιζαν πολύ περισσότερο χρόνο».

Αν ήσουν ο Άντρος Καραπατάκης θα πλήρωνες 1 εκατομμύριο να κρατήσεις τον Τόνγκια;


«Αν ήμουν ο Άντρος Καραπατάκης θα μου αγόραζα ένα πλοίο (γέλια). Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Θα σου πω κάτι. Πιστεύω ότι η γραμμή που δημιούργησε ο Άντρος στην ΑΕΚ, να πληρώνει κάθε μήνα τους μισθούς στην ώρα τους είναι η καλύτερη προσέγγιση που μπορεί να υπάρξει στο ποδόσφαιρο. Το να πας και να ξοδέψεις χρήματα πολλοί άνθρωποι το μπορούν, αλλά να κάνουν ότι κάνει ο Άντρος είναι λίγοι. Και θα σου πω για τον Άντρο. Βάζει πολλά χρήματα… και τα χρήματα είναι σημαντικά δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικά, αλλά έκανε πολύ περισσότερα απ’ ότι έδωσαν στην ΑΕΚ τα χρήματα που βάζει. Η νοοτροπία και το πνεύμα του Άντρου έχει μπει στην ομάδα για τα καλά. Ο Άντρος είναι μεγάλος νικητής…».

Ποιους παίκτες ξεχώρισες από την Κύπρο από άλλες ομάδες; Αν ξεχώριζες δυο-τρεις ποιοι θα ήταν αυτοί;


«Στην Κύπρο υπάρχουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Θα μπορούσα να ξεχωρίσω και 20. Ένας παίκτης που είναι πολύ ενδιαφέρον στα μάτια μου και μου αρέσει πάρα πολύ είναι ο Χάμπος Χαραλάμπους από την Ομόνοια. Τον αγαπώ πάρα πολύ, τον λατρεύω. Και ένας άλλος παίκτης είναι ο Ζάϊρο. Δείχνει ότι είναι ένας τοπ νικητής παίκτης. Είναι ομαδικός παίκτης και μου αρέσει που κάποιοι ηγέτες δουλεύουν αθόρυβα. Ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Κύπρο αυτή την σεζόν για μένα είναι ο Κούσουλος. Έκανε φοβερά βήματα προόδου. Για μένα είναι τοπ παίκτης. Όταν αναλύσαμε την Ομόνοια έκανε φοβερή δουλειά και βελτίωση».

Για τον Χάμπο πιστεύω μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα εκτός Κύπρου…


«Συμφωνώ απόλυτα. Μπορεί να πάει στο επόμενο επίπεδο. Έχει κάποια πράγματα που μπορεί να βελτιώσει αλλά είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής».

Παλαιότερα είχατε κάποιες προτάσεις για να επιστρέφατε στην Κύπρο. Από ποιες ομάδες ήταν;


«Ναι είχα κάποιες…».

simon larkos 7

«Μπορείς να μου φέρεις πρόταση από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό;»

Ήταν από ΑΠΟΕΛ ή Ομόνοια;


«Όχι, δεν θέλω να πω τα ονόματα γιατί σέβομαι τους συλλόγους. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή ή η κατάλληλη πρόταση τη δεδομένη στιγμή. Πάνο, μην με ρωτάς για την Κύπρο, αγαπώ την Κύπρο. Θα έρχομαι με την πρώτη ευκαιρία στην Κύπρο. Είμαστε κάτι περισσότερο από γείτονες. Είμαστε σαν οικογένεια, έχω φίλους εδώ που νοιώθω σαν οικογένεια. Θα έρθω πίσω στην Κύπρο…».

Προτάσεις από ομάδες της Ελλάδας είχατε ποτέ;


«Υπήρξαν δυο φορές άτομα που με προσέγγισαν, μάνατζερ και με ρώτησαν για την Ελλάδα αλλά επίσημη πρόταση στα χέρια μου δεν πήρα. Μπορείς να μου φέρεις μία πρόταση από τον Ολυμπιακό; Δέχομαι και από τον Παναθηναϊκό (γέλια)».

Ο Τσάβι Ρόκα είναι στο ψάξιμο για τον αντικαταστάτη σας. Θα δίνατε κάποια συμβουλή για τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ;


«Εύχομαι στην ΑΕΚ να φέρει τον καλύτερο προπονητή και να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες. Συνήθως όταν ένας προπονητής αποχωρεί δεν θέλει τόσο πολύ η ομάδα να επιτύχει επειδή θα τον συγκρίνουν. Όμως δεν μιλάω απλά απ’ το στόμα μου τώρα, μιλάω απ’ την καρδιά μου. Θα μπορούσα ακόμη και να τους βοηθήσω αν μπορώ να επιλέξουν τον καλύτερο προπονητή και να πετύχουν πολλά».

Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Ρόκα;
«Ουάο… Πάνω απ’ όλα ο Τσάβι έχει την ποιότητα που ψάχνω για διάφορα θέματα σε σχέση με τους ανθρώπους που θέλω να έχω δίπλα μου. Είναι ένα έξυπνο άτομο και αυτό είναι ότι πιο ποιοτικό σε ένα άνθρωπο. Είναι ένα πολύ καλός συνδυασμός. Σε αφήνει ήσυχα να δουλέψεις και απ’ την άλλη σου δημιουργεί προκλήσεις με τον τρόπο του. Οι σχέση μας ήταν εκπληκτική και το να δουλεύω μαζί του ήταν μία πρόκληση και είχαμε μία πολύ καλή επικοινωνία. Τον αγαπώ πολύ».

Ο Ρόκα και ο Κρόιφ είναι οι πιο επιτυχημένοι Τεχνικοί Διευθυντές της ΑΕΚ στην ιστορία της.


«Ναι, και ο Τζόρντι είναι ένας από τους καλύτερους. Είμαστε επίσης καλοί φίλοι».

roka larkos

Η αλήθεια για την Εθνική Ισραήλ και τις επαφές

Μετά τη νίκη επί της Πάφου είχατε ανακοινώσει στη διάσκεψη Τύπου ότι φεύγετε από την ομάδα στο τέλος της σεζόν. Μία μέρα προηγουμένως ο Εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας είχε πει ότι μετά από συνομιλία μαζί σας, ότι του μεταφέρατε ότι δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Τι έγινε τελικά;


«Πάνο, θα σου πω την αλήθεια για την υπόθεση αυτή. Όταν η Εθνική ομάδα ήρθε σε μένα ήταν ξεκάθαρο ότι από μικρό παιδί πήγαινα στην Εθνική και ήταν μία εξαιρετική προσφορά για μένα. Δεν είχε να κάνει με το ποιες προτάσεις είχα. Θα πήγαινα στην Εθνική ομάδα. Όταν ήρθε η πρόταση το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω είναι να πάω στους ανθρώπους της ομάδας να το πω και σκεφτόμουν ότι ίσως να το πω μετά το παιχνίδι. Όμως λόγω των ΜΜΕ στο Ισραήλ είχε διαρρεύσει. Αλλά θα σου πω κάτι… Επέλεξα να πάω κατευθείαν και να πω την αλήθεια και πιστεύω ότι αν δεν έλεγα την αλήθεια και έκρυβα την αλήθεια από τον κόσμο θα έκανε κακό στην ομάδα. Είπα την αλήθεια. Έτσι έχουν τα πράγματα… Αυτή ήταν η άποψη μου. Πιστεύω ότι από εκείνη την στιγμή πήγαμε ακόμη πιο ψηλά. Αυτό ήταν το σωστό να κάνω. Κάποιες φορές είναι πιο σωστό να λες στον κόσμο την αλήθεια κατά πρόσωπο παρά να υπάρχει μία φημολογία που θα κυκλοφορεί γύρω-γύρω. Ήταν όμως μία πρόταση που ήξερα ότι θα την αποδεχτώ, έτσι ήθελα να πω και στην ομάδα ότι μετά το τέλος της σεζόν θα πάω σε ένα νέο πρότζεκτ. Τώρα είμαι 100% συγκεντρωμένος στην ομάδα».

Και έδωσες και τον χρόνο στην ομάδα να προετοιμάσει την επόμενη μέρα…


«Ακριβώς έδωσα τον χρόνο να το χωνέψει και να οργανωθεί. Αλλά όχι μόνο αυτό. Υποσχέθηκα στους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι ανησυχούσαν λίγο, ότι δεν πρόκειται να με επηρεάσει η συμφωνία με το Ισραήλ ούτε στο ελάχιστο. Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν πήγα στο Ισραήλ και ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο. Στο υπόσχομαι Πάνο, δεν λέω ποτέ ψέματα. Δεν έχω ακόμη ασχοληθώ με τους συνεργάτες που θα έχω. Δεν ασχολήθηκα ούτε ένα δευτερόλεπτο με την εθνική ομάδα του Ισραήλ. Ήμουν συγκεντρωμένος 100% στον σύλλογο μου και πιστεύω οι άνθρωπο της ομάδας το γνωρίζουν».

Η Εθνική Ισραήλ για σας είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται;


«Είναι όνειρο και φιλοδοξία μαζί».

Τέσσερα χρόνια το συμβόλαιο εκεί;


«Ναι».

«Πήγαινα στην προπόνηση αφού έκλαιγα για τρεις ώρες με την οικογένειά μου»

ran ben simon

Μιας και μιλάμε για Εθνικές. Η Εθνική Κύπρου γιατί δεν μπορεί να κάνει βήματα προόδου. Είμαστε τόσο κακοί τελικά;


«Δεν ξέρω, δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Θα σου πω ένα πράγμα για την Eθνική. Βλέπω πολλούς νεαρούς παίκτες να έρχονται. Καλοί Κύπριοι παίκτες που είναι στην πρώτη κατηγορία και πιστεύω αυτοί οι Κύπριοι παίκτες αξίζουν να πετύχουν. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι Κύπριοι παίκτες στην Κύπρο»..

Θα σε ενδιάφερε κάποτε να επιστρέψεις στην Eθνική Κύπρου;


«Πιστεύω θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή. Δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Έφυγα από την ΚΟΠ έχοντας πολύ καλές σχέσεις με όλους, με μεγάλο σεβασμό και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον».

Τους τελευταίος μήνες που είστε στην Κύπρο φαντάζομαι το μυαλό σας ήταν και στην πατρίδα σας, τους ανθρώπους σας, την οικογένεια σας με τον πόλεμο που επικρατεί. Πως το ζήσατε και πως το βιώσατε όλο αυτό;


«(Παίρνει βαθιά ανάσα και βουρκώνει) Είναι ένα μεγάλο ζήτημα και δεν μπορώ να το αναλύσω πολύ. Θα σου πω ένα πράγμα και θα σταματήσουμε να το σκεφτόμαστε. Εμείς έχουμε να κάνουμε με τον αθλητισμό και όχι με την πολιτική. Καθόμουν εδώ πολλές φορές και σκεφτόμουν ότι έπρεπε να πάω στην προπόνηση και να δώσω πολλή ενέργεια, όταν είχα 0% ενέργεια στην ψυχή μου όταν χάναμε στρατιώτες. Καθόμουν μπροστά από την οθόνη, ανάμεσα στα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος, και έβλεπα τα νέα στο Ισραήλ με κόσμο, στρατιώτες, οικογένειες να σκοτώνονται και με διέλυε ψυχολογικά. Πήγαινα στην προπόνηση αφού έκλαιγα για τρεις ώρες με την οικογένεια μου στο σπίτι και έπρεπε να μεταφέρω στην προπόνηση όλη την ενέργεια μου… Τα πάντα που συμβαίνουν στη ζωή δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Νοιώθω και έχω στο στήθος μου όλες αυτές τις απαγωγές… Αυτό που θέλω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο είναι οι αιχμάλωτοι να επιστρέψουν επειδή είναι η οικογένεια μου και θέλω οι άνθρωποι στο Ισραήλ να είναι ασφαλείς και να έχουν όμορφες στιγμές».

«Ο "Τρίσκο" είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης, αρχηγός και φίλος»

triskovski simon

Κλείνοντας, θα ήθελα ένα σχόλιο και για τον Τρισκόφσκι όπου η ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι δεν συνεχίζει. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τον Ιβάν;


«Εξαιρετικός παίκτης, ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της ομάδας. Για μένα ήταν εξαιρετικός και την φετινή σεζόν. Πολλές φορές έπιανα τον εαυτό μου να φαντάζεται πως ήταν στην καλύτερη του κατάσταση όταν ήταν σε τοπ φόρμα και τι παίκτης ήταν και ήταν απίστευτο. Ανήκει σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Ένας πραγματικός στρατιώτης της ΑΕΚ και αξίζει τα πάντα απ’ αυτόν τον σύλλογο. Και θέλω να σου πω κάτι που ίσως ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Ήταν ένα μεγάλο μέρος της ηγεσίας μου στον σύλλογο. Με βοηθούσε να ηγηθώ, είναι εξαιρετικός αρχηγός, ένας από τους καλύτερους και είναι επίσης και εξαιρετικός φίλος. Αγαπώ τον «Τρίσκο» πάρα πολύ. Ήταν φανταστικός αυτή την σεζόν. Δημιούργησε πολύ περισσότερες στιγμές απ’ όσο έπαιξε. Και στην προπόνηση μπορείς ακόμη να δεις την ποιότητα του».

Ένα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ΑΕΚ που τόσο πολύ σας αγάπησε…


«Αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα που μπορώ να τους δώσω. Κάποιες φορές θέλουμε να γραφτούμε στο βιβλίο της ιστορίας. Ίσως δεν τα καταφέραμε αφού η δεύτερη θέση είναι κάτι που έχει πετύχει ξανά ο σύλλογος. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ακόμη και αν δεν έχεις γραφτεί στις σελίδες της ιστορίας αυξάνεις και μεγαλώνει τον κόσμο της ομάδας. Και πιστεύω αυτή την ομάδα ο κόσμος θα την θυμάται. Και κάποιες φορές δεν είναι λιγότερο σημαντικό σύμφωνα με αυτά που έχω μάθει στη ζωή μου. Η ιστορία είναι πολύ σημαντική αλλά πιστεύω αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να πείσει και να ενώσει τον κόσμο με την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και αυτό είναι κάτι. Δεν είναι τίποτα…».

Είναι κάτι σαν τίτλος, κάτι σαν παρακαταθήκη για την ΑΕΚ…


«Ναι, αλλά θα προτιμούσαν σίγουρα τον τίτλο».

Σίγουρα, αλλά αυτή η συσπείρωση που είχε η ομάδα φέτος ήταν πρωτόγνωρη και είναι μεγάλο κέρδος.


«Πιστεύω ο κόσμος θα θυμάται αυτή την σεζόν που είναι πολύ σημαντικό για μας. Στο τέλος κάναμε μία εκπληκτική σεζόν. Τώρα ο κόσμος είναι φορτισμένος συναισθηματικά ακόμη και ίσως να μην το βλέπει έτσι. Κάναμε εκπληκτική σεζόν και πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει τίτλους στο σύντομο μέλλον».

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES, SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα