ΑΠΟΕΛ: Θετικά και αρνητικά στο πρώτο τεστ προετοιμασίας

ΑΠΟΕΛ: Θετικά και αρνητικά στο πρώτο τεστ προετοιμασίας

Newsroom
apoel filiko mavros
Οι εντυπώσεις από το πρώτο φιλικό του ΑΠΟΕΛ επί σερβικού εδάφους ήταν θετικές, ωστόσο είναι προφανές ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο προκειμένου να βρει τους ρυθμούς της. Ένα θετικό σημείο είναι η επιστροφή του Μπεν, ο οποίος όμως χρειάζεται δουλειά ώστε να βελτιωθεί και να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε νίκη με 2-1 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του στη Σερβία, αλλά η απόδοσή του άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Οι γαλαζοκίτρινοι, που αντιμετώπισαν τη Σπαρτάκ Σουμπότιτσα, έδειξαν σημάδια κόπωσης και έλλειψης συνοχής, γεγονός που υποδεικνύει ότι βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας.

Το σκορ άνοιξε ο Κοσταντίνοφ στο 19ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, μετά από πάσα του Μαρκίνιος. Το δεύτερο γκολ ήρθε από τον Μπεν με πέναλτι στο 40ο λεπτό, αλλά η συνολική παρουσία της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα ήθελαν οι φίλαθλοι. Οι Σέρβοι μείωσαν στο 74ο λεπτό με πέναλτι του Τοντορόφσκι, αφήνοντας την εντύπωση ότι ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ακόμη βελτίωση.

Ο προπονητής Νταβίδ Γκαγιέγο, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε 24 ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων και των έξι νέων αποκτημάτων (Τεχέρα, Μιρ, Άπια, Ντράζιτς, Κιντίγια, Ευαγόρας Αντωνίου). Παρά τις πολλές αλλαγές και τους πειραματισμούς, η ομάδα έδειξε εμφανή σημάδια έλλειψης συνοχής, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα η απόδοση να πέσει αισθητά.

Η Σπαρτάκ Σουμπότιτσα είχε τις δικές της ευκαιρίες να απειλήσει, κυρίως με μακρινά σουτ. Το δοκάρι του Τοντορόφσκι στο 34ο λεπτό και η εντυπωσιακή απόκρουση του Χριστοδούλου στο 45ο λεπτό ήταν οι πιο επικίνδυνες στιγμές για τον ΑΠΟΕΛ.

Είναι προφανές ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να βρει τον ρυθμό και τη συνοχή της, με τα βαριά πόδια των παικτών να προδίδουν την ένταση των προπονήσεων. Ο Γκαγιέγο καλείται να εστιάσει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της τακτικής συμπεριφοράς του συνόλου, προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη στις επίσημες υποχρεώσεις της. Η επιστροφή του Μπεν είναι θετικό σημείο, αλλά συνολικά, ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλή δουλειά μπροστά του για να βελτιώσει την απόδοσή του και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας σεζόν.

@Photo credits: apoelfc. com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα