Απόλλων Λεμεσού - ΑΕΚ Λάρνακας 1-2: Τεράστιο διπλό με ανατροπή για τους «κιτρινοπράσινους» της Λάρνακας (vid)

Νίκος Καρτσάκης
Η ΑΕΚ Λάρνακας «απέδρασε» με ένα σπουδαίο διπλό με 2-1 από το «Αλφαμέγα» κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, στην πρεμιέρα της σεζόν 2024/25.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ΑΕΚ Λάρνακας κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού (2-1) στο «Αλφαμέγα» στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος! Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος με το γκολ του Μάρκες στο 21', εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα στο δεύτερο μέρος, και ανέτρεψε το σκορ με τα γκολ του Εκπολό και Γκάμα. Εξαιρετική εμφάνιση του Απόλλωνα στο πρώτο μέρος, ο οποίος, πέρα από το γκολ, είχε χαμένο πέναλτι και ευκαιρίες για να αυξήσει το προβάδισμά του. Ωστόσο, βρήκε απέναντι του τον εξαιρετικό Αθανασιάδη.΄ Αποβλήθηκε ο Σέσι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά από παρέμβαση του VAR.

Ανώτερος ο Απόλλων, «ήρωας» ο Αθανασιάδης


Στο πρώτο μέρος, ο Απόλλων ήταν πολύ καλύτερος της ΑΕΚ, παίρνοντας το προβάδισμα και έχοντας σημαντικές στιγμές για να αυξήσει το δείκτη του σκορ. Στο 21’, ο Εκπολό, έκανε ένα τραγικό λάθος, γυρνώντας την μπάλα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα ο Μάρκες να την κλέψει, να αποφεύγει τον Αθανασιάδη και να πλασάρει ιδανικά για το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, η ομάδα του Γκούλα κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Μαλεκκίδη από το Ναούμ. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Σαγκάλ, ο οποίος ωστόσο νικήθηκε από τον Αθανασιάδη. Ο Χιλιανός στο 38’ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Στο 44’ καταγράφηκε μια τεράστια ευκαιρία για την ομάδα της Λεμεσού, καθώς ο Ζμέρχαλ μόνος του απέναντι στον Αθανασιάδη, δεν κατάφερε να σκοράρει (απέκρουσε ξανά ο Έλληνας τερματοφύλακας). Στις καθυστερήσεις έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ενώ ο διαιτητής Χριστοδούλου υπέδειξε αρχικά κίτρινη στον Σέσι, το VAR τον κάλεσε να επανεξετάσει τη φάση. Έτσι, άλλαξε την αρχική του απόφαση και έδειξε κόκκινη στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα.

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο η ΑΕΚ, έκανε την πλήρη ανατροπή


Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων άρχισε ξανά δυναμικά, με την κεφαλιά του Μάρκες στο 55’ να περνάει άουτ. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ΑΕΚ Λάρνακας ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο 57 ο Γκάμα εκτέλεσε το στημένο, ο Σολ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σάντος πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Μάλιστα, στην επαναφορά, η μπάλα έφτασε επικίνδυνα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Εκπολό δεν τέλειωσε σωστά τη φάση. Και εκεί που ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ φαινόταν ότι θα ήταν ο μοιραίος παίκτης, «διόρθωσε» τα πράγματα στο 70’. Μετά από σέντρα του Λέδες, ο Νιγηριανός τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, χωρίς να πανηγυρίζει το γκολ, καθώς ήρθε εναντίον της πρώην του ομάδας. Μάλιστα, η ομάδα του Μπεργκ δεν έμεινε εκεί, καθώς δέκα λεπτά αργότερα, ο Λέδες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σολ γύρισε έξυπνα την μπάλα και ο Γκάμα με αψεγάδιαστο τελείωμα έκανε το 1-2 υπέρ των «κιτρινοπράσινων».

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων

Απόλλων (Αντριάν Γκούλα): Δημητρίου, Σάντος, Βούρος, Σελεστίν, Μαλεκκίδης, Ντ’ Αλμέιδα, Κολ (80′ Σπόλιαριτς), Ζμέρχαλ (80′ Nτορεγκαράι), Μπουαγκάρντ (46′ Βάισμπεχ), Σαγκαλ (66′ Αρτυματάς), Μάρκες (66΄Ντρόζντεκ).

ΑΕΚ (Χένινγκ Μπεργκ): Αθανασιάδης, Μιραμόν, Εκπολό, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία (85′ Τσακόν), Πονς (65′ Ρόντεν), Ναούμ (65′ Καμπρέρα), Λέντες, Φαράζ, Γκάμα (85′ Tσακόν), Σολ.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα