Έιμπραχαμ: Από το «περιμένετε και θα δείτε» του Μουρίνιο, στο ασταμάτητο σκοράρισμα (vids)

Έιμπραχαμ: Από το «περιμένετε και θα δείτε» του Μουρίνιο, στο ασταμάτητο σκοράρισμα (vids)

Έιμπραχαμ: Από το «περιμένετε και θα δείτε» του Μουρίνιο, στο ασταμάτητο σκοράρισμα (vids)

bet365

Ο Τάμι Έιμπραχαμ σημάδεψε και το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης, πέτυχε δυο γκολ, καταγράφει σπουδαία χρονιά στους «τζιαλορόσι» και διακαιώωνει την ατάκα του Μουρίνιο από το περασμένο καλοκαίρι...

Η Ρόμα μέσα σε ένα ημίχρονο έδειξε στην Λάτσιο πως η πόλη είναι δική της και με τρία γκολ από το πρώτο 45λεπτο, το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε στο επιβλητικό 3-0 στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.

Ο Τάμι Έιμπραχαμ χρειάστηκε μονάχα 56 δευτερόλεπτα για να βρει το δρόμο για τα δίχτυα δίνοντας στους «τζιαλορόσι» το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό, φτάνοντας και στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 22', στο δρόμο προς τον θρίαμβο της ομάδας του...

  • Τα 15 γκολ, ο Μπατιστούτα και ο Λεβαντόφσκι

Ο Έιμπραχαμ με τα δυο γκολ στο ντέρμπι της αιώνιας πόλης έφτασε για φέτος στα 23 σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Αυτής που τον εμπιστεύθηκε το περασμένο καλοκαίρι λόγω και του Μουρίνιο και οι δυο τους βρέθηκαν ξανά μετά την Τσέλσι για να συνεργαστούν και να βοηθήσουν τους Ρωμαίους.

Και ελάχιστους μήνες μετά την μεταγραφή, ο Έιμπραχαμ φαίνεται ότι επί ιταλικού εδάφους βρίσκει εκείνα τα συναισθήματα που τον κάνουν στο γήπεδο να είναι ασταμάτητος.

Μέχρι στιγμής κατάφερε να ξεπεράσει δυο σπουδαίες προσωπικότητες του παρελθόντος για τον σύλλογο και έχει ακόμα δρόμο για να βελτιώσει την επίδοση των γκολ στην παρθενική του σεζόν στην ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι Μοντέλα και Μπατιστούτα όταν φόρεσαν την φανέλα της Ρόμα, είχαν πετύχει 21 τέρματα στην πρώτη τους αγωνιστική περίοδο στο κλαμπ. Και τώρα ήρθε ο Έιμπραχαμ, να φτάσει στα 23 σε 29 αγωνιστικές και να έχει ακόμα μπροστά του άλλες 9 αγωνιστικές.

Μάλιστα, από την έναρξη του 2022, σε επίπεδο πρωταθλήματος, μονάχα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει σκοράρει περισσότερο από τον Έιμπραχαμ, με τον Πολωνό στράικερ της Μπάγερν να μετράει 12 γκολ και τον Άγγλο ν' ακολουθεί με 9 «χτυπήματα» στην Serie A!

  • Η σιγουριά του Μουρίνιο όταν τον απέκτησε η Ρόμα

Εκείνες τις ημέρες που ο Έιμπραχαμ έκλεινε το κεφάλαιο Τσέλσι και άνοιγε αυτό του ιταλικού ποδοσφαίρου για την καριέρα του, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ήξερε πως έπρεπε να πείσει τους διοικούντες και τον κόσμο για την επιλογή που έκανε. «Περιμέντε και θα δείτε» ήταν το σχόλιο, τότε, του Πορτογάλου προπονητή.

Ο Μουρίνιο τον είχε δει και είχε εκτιμήσει τις ικανότητες του υψηλόσωμου επιθετικού στην Τσέλσι. Στο δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο των «μπλε», ο Μουρίνιο είχε παρακολουθήσει τον Έιμπραχαμ στα ματς της ομάδας κ-21 και προφανώς όσα του μετέφεραν οι συνεργάτες του ήταν άκρως θετικά.

Ο ποδοσφαιριστής όταν τελείωσαν οι δανεισμοί του κατάφερε ν' αποτελέσει και βασικό μέλος της επίθεσης της ανδρικής ομάδας, στην εποχή του Φρανκ Λάμπαρντ. Τώρα, όμως, φαίνεται πως «κούμπωσε» πολύ πιο καλά στην Ρόμα. Και έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Και έχει αγαπήσει τον ύμνο και το τραγούδι που ακούει από την εξέδρα του «Ολίμπικο». Και βιώνει την χρονιά του. Μέχρι την επόμενη...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα