Ένας χρόνος «Κβαραντόνα» στη Νάπολι: Ο πρώτος του προπονητής μιλάει στο Gazzetta (vids)

Ένας χρόνος «Κβαραντόνα» στη Νάπολι: Ο πρώτος του προπονητής μιλάει στο Gazzetta (vids)

Ένας χρόνος «Κβαραντόνα» στη Νάπολι: Ο πρώτος του προπονητής μιλάει στο Gazzetta (vids)

bet365

O Κβίτσα Κβαρατσκέλια συμπλήρωσε έναν χρόνο στη Νάπολι (όταν τον ανακοίνωσε ο Ντε Λαουρέντις) και το «Geo Team» μαζί με τον πρώτο προπονητή του Γεωργιανού εξτρέμ στην επαγγελματική του καριέρα μιλούν στο Gazzetta για εκείνον.

Πέρασαν 365 μέρες από τη στιγμή που ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Kiss Kiss» και αποφάσισε να αποκάλυψη μία συμφωνία που είχε κάνει.

Μπορεί να ήταν η 27η Απριλίου και η καλοκαιρινή περίοδος να απείχε λίγες εβδομάδες μακριά, ωστόσο ο πρόεδρος της Νάπολι επέλεξε να δώσει στον κόσμο την πρώτη μεταγραφή της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια ήταν ο άνθρωπος που είχε δώσει τα χέρια για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία.

Μία ανακοίνωση που ήρθε λίγα 24ωρα μετά την ήττα από την Έμπολι και είχε ως στόχο να... ηρεμήσει τα πνεύματα, παρόλο που η κριτική για τη συγκεκριμένη κίνηση ήταν τεράστια και αρκετά αρνητική. Ωστόσο ένα χρόνο μετά από εκείνη τη μέρα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, ίσως και ονειρικά για τους φίλους των «παρτενοπέι».

Η ομάδα βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την επιστροφή στην κορυφή της Ιταλίας έπειτα από 33 ολόκληρα χρόνια και ο Γεωργιανός εξτρέμ είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας με 12 γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 27 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Με αφορμή το γεγονός ότι συμπληρώθηκε ένα έτος από τότε, το Gazzetta σας κάνει μία αναδρομή στη ζωή του διεθνή εξτρέμ, μέσα από τα λόγια του «Geo Team» αλλά και του Κακάμπερ Κατσαράβα που ήταν ο προπονητής που τον έκανε επαγγελματία στην Ντιναμό Τιφλίδας.

Κακάμπερ Κατσαράβα: «Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα»

Ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια εξελίχθηκε μέσα από τις ακαδημίες της Ντιναμό Τιφλίδας και ο Κακάμπερ Κατσαράβα ήταν ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα αλλά και τη ζωή του. Ο Γεωργιανός προπονητής τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα και τον έριξε στα... βαθιά όταν έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο και ο ίδιος μιλάει στο Gazzetta για την εξέλιξη του διεθνή εξτρέμ.

-Πώς νιώθετε με την πορεία του Κβαρατσκέλια;

«Αρχικά ήταν μόλις η αρχή της καριέρας του και μέχρι στιγμής τα πάει πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

-Ήσασταν ο άνθρωπος που τον βάλατε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πείτε για την αρχή του. Πώς ήταν;

«Όταν ήμουν προπονητής στη Ντιναμό Τιφλίδας, ήταν στην ακαδημία εκείνη την περιόδο όμως του έδινα την ευκαιρία να προπονηθεί στην πρώτη ομάδα για να το συνηθίσει. Έπειτα έγινε παίκτης στη βασική εντεκάδα πολύ σύντομα καθώς μου αρέσουν οι ποδοσφαιριστές που έχουν τέτοιες ντρίμπλες και πατούν τόσο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή».

-Τι ξεχωρίσατε στον χαρακτήρα του;

«Μου άρεσε το πόσο επαγγελματίας ήταν αλλά και το γεγονός πώς δεν τα παρατούσε ποτέ».

- Πιστεύατε ότι θα έκανε μεγάλη καριέρα;

«Είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο γήπεδο, όχι μόνο για την αγωνιστικότητά του αλλά και λόγω της αγάπης του για το ποδόσφαιρο και της στάσης του. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα».

- Το δυνατό του σημείο και που έχει εξελιχθεί περισσότερο;

«Είναι πολύ δυνατός στο ένας με έναν, έχει πολύ καλή ντρίμπλα και μπορεί τόσο να σκοράρει όσο και να κάνει ασίστ ενώ βελτιώνεται και η αξία του».

- Μια ιστορία μαζί του που δεν θα ξεχάσετε ποτέ...

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, όπου είχε δώσει και μία ασίστ. Ήταν μεγάλη στιγμή για εκείνον».

Geo Team: «Είναι η ελπίδα της Γεωργίας»

Πριν την περίπτωση του Κβαρατσκέλια, το ποδόσφαιρο της Γεωργίας δεν βρισκόταν και τόσο στο προσκήνιο, όμως ο εξτρέμ της Νάπολι ήταν ο άνθρωπος που χάρισε ελπίδα στη χώρα. Η «Geo Team» είναι μία ιστοσελίδα που στηρίζει την εθνική ομάδα αλλά και το άθλημα της χώρας με κάθε τρόπο ενώ ο ιδιοκτήτης της, γνωρίζει προσωπικά τον διεθνή ποδοσφαιριστή και αναφέρθηκε στο Gazzetta για εκείνον.

- Πρώτα απ 'όλα πες μου πώς νιώθεις για την Kvaratskelia;

«Αν μπορώ να το περιγράψω με μια λέξη, θα έλεγα ελπίδα. Αυτό το άτομο ενέπνευσε ελπίδα στον γεωργιανό λαό ότι η Γεωργία και οι γεωργιανοί παίκτες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο».

- Αντιμετωπίζεται ως θεός δηλαδή στη Γεωργία;

«Φυσικά, ναι. Έδωσε ελπίδα στον γεωργιανό λαό όπως είπα και πριν. Μας έκανε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε μια αξιοπρεπής ποδοσφαιρική ομάδα. Όταν παίζει ο Κβαρατσκέλια, όλη η χώρα σταματά τα πάντα και παρακολουθεί την ομάδα».

- Πότε άρχισες να τον βλέπεις στο γήπεδο και τι σου άρεσε αρχικά στο παιχνίδι του;

«Τον είδα να παίζει πρώτη φορά στα 16 του, όταν ήταν στη Ντιναμό Τιφλίδας σε πολύ μικρή ηλικία. Μου άρεσε πάρα πολύ η τεχνική και ο τρόπος που έκανε ντρίμπλες. Έτσι ήταν από μικρός».

- Πίστευες ότι θα εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης;

«Οι Γεωργιανοί είναι πολύ θετικοί άνθρωποι και πιστεύουμε πάντα στη θετική εξέλιξη της κατάστασης, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι Γεωργιανοί ποδοσφαιριστές είχαν πρόβλημα να παίξουν στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα. Θέλαμε να είναι εδώ που είναι τώρα, αλλά τα αποτελέσματα του παρελθόντος μας εμπόδισαν να το φανταστούμε. Ευτυχώς έγινε όπως έγινε».

- Τον γνωρίζεις προσωπικά; Αν ναι, τι είπατε για την άνοδό του και πώς είναι σαν χαρακτήρας;

«Ναι, τον ξέρω από τότε που έπαιζε για πρώτη φορά επαγγελματικά. Μιλάγαμε από τα social media, είχαμε αλληλογραφία, ηχητικές κλήσεις, αλλά ως στενός φίλος τον γνώρισα όταν ήμουν στην Τουρκία κατά τη χειμερινή προετοιμασία του με την Ρουμπίν όπου περνάγαμε κάθε μέρα μαζί.

Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για αυτόν. Όσο για τον χαρακτήρα του, είναι πολύ θετικός άνθρωπος, του αρέσει το χιούμορ, είναι πολύ ταπεινός και για μένα είναι καλύτερος άνθρωπος από ποδοσφαιριστής!».

- Μια ιστορία μαζί του που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

«Η Geo Team είναι ένα σάιτ για το γεωργιανό ποδόσφαιρο. Στην αρχή της του σάιτ, όταν δυσκολευόμουν, με βοήθησε πολλές φορές οικονομικά (όπως και άλλοι γεωργιανοί παίκτες) να αγοράσω νέες κάμερες και μου έδωσε πολλά κίνητρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα